Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Wyświetlenie odpowiedzi
Najlepsze koncernowe piwo (polskie)
Collapse
X
-
Najlepsze koncernowe?
Okocim Premium, Lech Pils i Warka. Warka stoi u mnie wyżej od Żywca Wydaje mi się być mniej mdła od niego.
Ale ja te piwa piję baaaardzo rzadko. Będąc w hipermarkecie i z braku wyboru biorę najtańsze. Ja praktycznie nie widzę różnicy, więc po co przepłacać. Stąd najczęściej pada na "wrocławskiego" Książa, a jak go nie ma, to Piasta. Ewentualnie wymieniam je na taniego "łyskacza" i 2 litry coliOstatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2009-09-27, 13:15.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Wybrał bym Brackie ale jako że jest słabo dostępne to nie pasuje do tego rankingu. Ja wybieram Portera Żywieckiego, klasyczne Karmi, Leżajsk, Perła Chmielowa i Łomża. Jednak jako że (z wyjątkiem portera i Karmi) tych piw nie ma w sklepach w pobliżu mojego miejsca zamieszkania, a dostępne są tylko sztandarowe piwa z wielkiej trójki, wtedy sięgam po Tatrę Jasną.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJa jeszcze przez pół Dawnego to czułem. A w lodówce leży druga butelka...
Przed chwilą skończyłem mocno schłodzone, bez poprawy .
Teraz chyba spłuczę to Lubuskim, choć stan meczu z Holandią nie rokuje.
Żeby było (jednak) w temacie:
1. cieszyński Porter
2. Brackie
3. Kasztelan NP
4. i 5. ex aequo - Leżajsk i (jednak) Okocim Premium...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziNajlepsze koncernowe?
Ewentualnie wymieniam je na taniego "łyskacza" i 2 litry coli
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woli Wyświetlenie odpowiedzidużo lepsze whisky od Tysky
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziZapomnieliście o Książęcym Tyskim.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Nigdy nie rozumiałem tego piwa. Ponoć jest ono łatwo dostępne na Lubelszczyźnie (prawie tak łatwo jak Gronie) bo to odpowiedź KP na sukces Perły. Nigdy nie zauważałem różnicy na plus Książęcego, a pijam je od czasu do czasu w pubie...
Aha Leżajska też nie rozumiem i też jest u nas łatwe do kupienia
Z koncernówek kupuję wszystko... - raz na miesiąc inne jedno piwo. Najczęściej Perłę i Łomżę ale inne też - w rok ze 20-30 wypijam.Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2009-09-28, 09:15.
Comment
-
-
Uwielbienia dla Książęcego nie rozumiem. Rozumiem za to sięganie po beczkowe wersje Leżajska, Specjala i Łomży Wyborowej. Zdarzają się, choć raczej rzadko, smaczne. Czasem wypijam też koncernowe Podkarpackie z Leżajska i nawet trochę żałuję, że nie ma go w wersji lanej. W zeszłym sezonie sięgałem też kilkakrotnie po Kasztelana NP.
Więcej "grzechów" nie pamiętamOstatnia zmiana dokonana przez delvish; 2009-09-28, 19:25."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment