Za bardzo nie rozumiem tego rankingu. Jeżeli kogoś odrzuca od piw "koncernowych=nijakich" to, po co je kupuje a potem się męczy z wypiciem takiego cuda. Nie lepiej pić takie piwa, które naprawdę nam smakują?
Najlepsze koncernowe piwo (polskie)
Collapse
X
-
-
Oświadczenie (poprzedni post mi nie wyszedł ):
Uprzejmie donoszę, że nie pijam piw wyprodukowanych przez GŻ, KP lub CO.
Zdarzają się jednak sytuacje, że z powodów towarzyskich albo zawodowych (np. coroczna impreza w Mikołajkach - w city Okocim only, w "Gołębiu" Żywiec only) produkty w/w są JEDYNYMI dostępnymi. Z własnej nieprzymuszonej woli sięgam jedynie po cieszyński porter, Brackie lub "zielonego" Kasztelana. Howgh!
PS. W moim wcześniejszym "rankingu" zapomniałem o Specjalu...
Comment
-
-
Ja z braku lepszych wybieram:
1. Perła/Łomża
2. Leżajsk/Specjal/Królewskie/Kasztelan/ - jako regionalne
3. Okocim Stawski
4. Żywiec/Lech Pils - ostateczna ostateczność
Żywiec Porter i Brackie są dla mnie poza konkursem, bo portera piję z przyjemnością w odpowiednich warunkach atmosferycznych, a Brackie rzadko spotykam w swoich stronach jako masówka.
Nie tykam Piasta, Książa, Warki, Tyskiego, LechaMM961
4:-)
Comment
-
-
Po masówkę sięgam najczęściej w knajpach lub w innych okolicznościach, gdzie nie ma nic innego. W domu zawsze staram się mieć zapas ciekawszych pozycji. Jeśli już, to mój wybór pada na Perłę Chmielową (beczka lub butelka zwrotna), Leżajsk, Żywiec lub Warkę. Często bywa tak, że nie zmuszam się do picia piwa w takich sytuacjach i preferuję Żołądkową Gorzką z miętą .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziJuż je eksperci z Tychów zdążyli spartolić.To już nie jest te Ksążęce co parę lat temu.
moje typy:
Łomża, Perła, BrokPawełek 11.12.2006 godz. 14.51
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzia ja nie pijam koncernówekMniej książków więcej piwa
Comment
-
Comment