Najlepsze koncernowe piwo (polskie)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skwak
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.07
    • 21

    #91
    Off...

    To też moja ulubiona wódka. Zwłaszcza, że wiele wspomnień się z nią wiąże. A najmilsze to te z czwartego, piątego roku studiów, kiedy to jeździło się z doktorami i z profesorem z mojej katedry, w której pisałem pracę magisterską, na badania do Krynicy, a wieczorem siadało się przy ognisku właśnie przy Żołądkowej, ale jeszcze w starej flaszce a nie w nowej butelce.
    Czyżby kolega jeździł do LZD?
    Osobiście nie byłem ale duuużo dobrego słyszałem o tym miejscu

    Wracając do tematu.

    Moimi "ulubionymi" koncernówkami są:

    - Warka
    - Żubr
    - Harnaś

    oraz wszelkiej maści piwa poniżej 1,50 w detalu

    Comment

    • jar_007
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.11
      • 22

      #92
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skwak Wyświetlenie odpowiedzi

      oraz wszelkiej maści piwa poniżej 1,50 w detalu
      ja takich kompletnie nie trawię. to smakuje jak herbata z mydłem i wódką

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10787

        #93
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skwak Wyświetlenie odpowiedzi
        -

        oraz wszelkiej maści piwa poniżej 1,50 w detalu
        za 0,5l czy 0,33l?
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • Javox
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6462

          #94
          Czasem po prostu nie ma wyboru... a chce się coś zimnego i choć trochę chmielowego...

          no to wybieram:

          1.Perła
          2.Łomża
          3.Żubr
          4.Specjal
          5.Bosman

          Kiedyś w tej stawce byłyby Brok'i /np. Martin lub Export/ale teraz to już historia... inna bajka

          Comment

          • mfraczek
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2004.05
            • 98

            #95
            do koncernowych można teraz dodać pszenicę z Kompanii, czyli fratera pszenicznego. jak na standardy wielkoseryjne smakuje znakomicie
            fratschke

            Comment

            • Horse1963
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.06
              • 547

              #96
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
              Czasem po prostu nie ma wyboru... a chce się coś zimnego i choć trochę chmielowego...
              no to wybieram:
              1.Perła
              2.Łomża
              3.Żubr
              4.Specjal
              5.Bosman
              Moje typy:
              1. Piwa z Perły
              2. Piwa z Łomży
              .....
              333. Żubr - wyjątkowe paskudztwo
              Ostatnia zmiana dokonana przez Horse1963; 2009-11-27, 16:12.

              Comment

              • Javox
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6462

                #97
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963 Wyświetlenie odpowiedzi
                Moje typy:
                1. Piwa z Perły
                2. Piwa z Łomży
                .....
                333. Żubr - wyjątkowe paskudztwo
                ... no ale wśród tej listy tylko jego można kupić wszędzie i da się wypić...
                trzeba też zwrócić uwagę na symbol browaru produkującego... Białystok preferuję

                Comment

                • Horse1963
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.06
                  • 547

                  #98
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                  ... no ale wśród tej listy tylko jego można kupić wszędzie i da się wypić...
                  trzeba też zwrócić uwagę na symbol browaru produkującego... Białystok preferuję
                  A jaki to symbol Będę musiał porównać

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

                    #99
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                    ..(...)trzeba też zwrócić uwagę na symbol browaru produkującego... Białystok preferuję
                    Tylko, że Żubra produkują również w Poznaniu i Tychach
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • Javox
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.11
                      • 6462

                      UWAGA! Od pewnego czasu Browar Dojlidy należny do Kompanii Piwowarskiej więc Żubr warzony jest także w Tychach i Poznaniu. W oznaczeniu partii prod. pierwsza cyfra oznacza browar, z którego pochodzi piwo: 1 - Tychy; 2 - Poznań; 3 - Białystok. A po za różnica w pochodzeniu jest jeszcze jedna różnica - w każdym browarze stosuje się minimalnie inny zasyp (dotyczy to także reszty piw KP.... pisał darko w 2005 roku...

                      tak więc trzeba szukać trójeczki....

                      Comment

                      • Javox
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2009.11
                        • 6462

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tylko, że Żubra produkują również w Poznaniu i Tychach
                        No wreszcie skorzystałem z wyszukiwarki... też polecam...
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2009-11-27, 16:42.

                        Comment

                        • KGrzesiek
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2005.09
                          • 4

                          Ciekawe, że w większości opinie są podobne. dla mnie również piwa które z przyjemnością wypijam (oczywiście schłodzone) to:
                          1. Żywiecki Porter
                          2. Perła
                          Niestety, od czasu gdy na etykiecie tego pierwszego znikł skład, zacząłem się obawiać że wzorem Okocimia Spalonego, walą do niego słodzik lub syrop glukozowy. By "ciąć koszty". Poczekam, aż się to zmieni. Rok temu via Poznań znalazłem w "moim" sklepiku Porter Lwowski. Prosto z Ukrainy. Czysty i pyszny. Później jeszcze raz się pokazał w cenie irlandzkich stoutów. Zostałem bez Portera. Dziś z przyjemnością nalewam do wysokiej szklanki pszeniczne ABBE. W smaku nie gorsze od okocimskiego czy niemieckich, ale połowę tańszy. 1.99zł w Leclercu. Na razie trwam przy nim.

                          Comment

                          • abernacka
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10862

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KGrzesiek Wyświetlenie odpowiedzi
                            (...)Rok temu via Poznań znalazłem w "moim" sklepiku Porter Lwowski. Prosto z Ukrainy. Czysty i pyszny. (...).

                            Masz na myśli tego z Lwowa? Jeżeli tak, to ciebie zmartwię. Jest to ten sam producent co Okocim Palone
                            Piwna turystyka według abernackiego

                            Comment

                            • KGrzesiek
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2005.09
                              • 4

                              abernacka
                              Mam nadzieję, że ten sam producent, może firmować dobre i złe produkty. Przecież, wiele lat temu, pijałem Porter Wrocławski z Piastowskiego Browaru. Był super. Dziś, raczej do ust nie wezmę żadnego Piasta. Mimo że jestem Wrocławianinem. Bo też to już nie jest wrocławskie piwo. Na etykietach lwowskiego trunku znalazłem to, co sprawiło, że nic mi nie przeszkadzało w delektowaniu się nim. Na Palonym przeczytałem to, co pozwoliło mi odsunąć je od siebie.

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10862

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KGrzesiek Wyświetlenie odpowiedzi
                                (...) pijałem Porter Wrocławski z Piastowskiego Browaru. Był super. Dziś, raczej do ust nie wezmę żadnego Piasta. (...)
                                Po pierwsze nie ma już browaru we Wrocławiu a po drugie ów portera firmował inny producent.
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X