Najlepsze koncernowe piwo (polskie)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • KGrzesiek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.09
    • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    Po pierwsze nie ma już browaru we Wrocławiu a po drugie ów portera firmował inny producent.
    Zgadza się. Ja lwowskie piwo, piłem w 2006, może 2007 roku. W/g Wikipedii, Carlsberg przejął Lwowską Piwowarnię w 2008. Jeżeli dziś ten Porter jest tak samo smaczny jak wtedy, znaczy to tylko, jak Duńczycy szanują polskiego, a jak ukraińskiego konsumenta. Przecież do dziś, na okocimski porter, nie zasługujemy. Sprzedaje się go tylko za granicą. A że tam konkurencja wielka, więc trzeba magazynowe zapasy gdzieś upchnąć. Ma się więc pokazać w Polsce. Oby nie było tak, jak z Palonym. Wielka muzyka Prokofiewa i słodzikowy wyrób dla przepitej hołoty.

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
      Po pierwsze nie ma już browaru we Wrocławiu a po drugie ów portera firmował inny producent.
      Owego portera. Zaimki wskazujące podlegają odmianie, a zauważyłem, że często popełniasz ów błąd
      Tak w ogóle forma biernikowa powinna brzmieć "ów porter", ale ta odmiana niestety zanika...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KGrzesiek Wyświetlenie odpowiedzi
      Przecież do dziś, na okocimski porter, nie zasługujemy. Sprzedaje się go tylko za granicą. A że tam konkurencja wielka, więc trzeba magazynowe zapasy gdzieś upchnąć. Ma się więc pokazać w Polsce.
      Już się przecież pokazał. Opinie są dość przychylne.
      Zresztą porter jest piwem na tyle kosztownym w produkcji, że uzupełnianie go o słodziki ceny zbytnio nie obniży.

Comment

• YouPeter
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skwak Wyświetlenie odpowiedzi
        Czyżby kolega jeździł do LZD?
        Osobiście nie byłem ale duuużo dobrego słyszałem o tym miejscu
        A co oznacza literka "L" w tym skrócie? Bo jeśli by chodziło o "Ł" to może myślimy o tym samym
        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Piecia
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.02
          • 3312

0. Zamkowy Brackie

1. Okocim Pszeniczne
          2. Kasztelan Niepasteryzowany
          3. Porter Zamkowy
          4. Łomża Wyborowa
          Koniec i bomba,
          Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

Okocim Pszeniczne nie jest POLSKIM piwem koncernowym...

Comment

• Javox
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6462

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
              Okocim Pszeniczne nie jest POLSKIM piwem koncernowym...
              no właśnie jest to produkt Unii Europeyskiej...

Comment

• tomek35
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.02
                • 497

Moja lista piw koncernowych wygląda następująco:

1. Brackie
                2. Sambor
                3. Specjal jasny
                4. Kasztelan n/p
                Ostatnia zmiana dokonana przez tomek35; 2009-12-03, 23:00.

Comment

• Javox
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6462

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Moja lista piw koncernowych wygląda następująco:

1. Brackie
                  2. Sambor
                  3. Specjal jasny
                  4. Kasztelan n/p
                  A Sambor z BROKA? Jeżeli tak to spróbuj go teraz z "nowym właścicielem"... no chyba że właśnie takie lubisz

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                    A Sambor z BROKA? Jeżeli tak to spróbuj go teraz z "nowym właścicielem"... no chyba że właśnie takie lubisz
                    Właśnie takie od "nowego". Kolega wrócił z imprezy i nie wyraził się precyzyjnie. Pozwolę wypowiedzieć się w jego i imieniu (i swoim), gdyż jego zdanie znam - miało być Brok niefiltrowany.
                    Kto nie pił, niech żałuje. To już moje zdanie

Moja kolejność jest podobna:
                    1. Brackie
                    2. Brok Sambor niefiltrowany
                    ... (długo nic)...
                    3. EB Specjal
                    4. Porter Zamkowy
                    5. Lech Pils
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-12-03, 23:33.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Javox
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.11
                      • 6462

Ja mam sentyment do Broka i chętnie spróbuje niefiltra... ostatnio zacząłem próbować inne z "nowego" Broka i nie podeszły mi...

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ja mam sentyment do Broka i chętnie spróbuje niefiltra... ostatnio zacząłem próbować inne z "nowego" Broka i nie podeszły mi...
                        Dla mnie w pewnym momencie Brok Export był "najgorszym piwem jakie piłem".
                        Sambor (z puszki) jest obecnie kipściutkim piwem.
                        Za to niefiltr to zupełnie inna beczka, tfu, historia

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kri100f
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2010.07
                          • 23

no właśnie koneserka koneserką ale jak się trzeba napić piwa a nie ma pod "bockiem" cudodajni jakowejś to, jako że lubie piwo i lata całe zanim znalazłem ten portal chowałem się na koncerniakach i jakoś nie umarłem, podam parę typów które zawsze chętnie łyknę:
                          1) SPECJAL - nie wiem już teraz sam kto to warzy - piszą na kontrze że Zywiec, kiedyś było to EB więc może wykupili , nie wiem i nie specjalnie jest to dla mnie problemem (choć wolałbym wiedzieć
                          2) ex equo czy jak to tam się pisze Kasztelan i to wcale nie niepasteryzowany tylko zwykły i najlepiej w bączku, i Łomża tu nad exportową wzięła górę niepasteryzowana ale nie będę wybrzydzał
                          3) jak nie ma powyższych to biorę jak leci żuber tyskacz zimny lech żywczyk wsjo rawno
                          ... otwieram i piję nie szukam nie wiadomo czego i może nie są to majstersztyki to zawsze z przyjemnością się napiję. Żal mi Was z całym szacunkiem coponiektórzy drodzy panowie, że jak nie znajdziecie jakiegoś wykwintnego lokalsa to już piwko z koncernu jest be (zanim tu zajrzałem to nawet nie używałem słowa "koncerniak" i Kasztelan - Sierpecki był dla mnie piwem regionalnym hehe - nieswiadomi żyją dłużej). Żeby nie było tendencyjnie - w lokalnych piwkach są fajne smaczki i dzięki Browar.biz odkryłem super piwka i świenie sie bawię testując je, chylę czoła znawcom. No ale teraz wychyliłem Specjala i jestem nieobiektywny, bo mi, mimo chemicznej goryczki smakuje bardzo i tak jakoś musiałem się wywnętrzyć.
                          Na zdrówko!
                          Wypijesz jedno, drugie piwo, pójdziesz trochę krzywo...
                          a po gorzale wcale.

Comment

• petrus33
                            Gość
                            • 2008.01
                            • 888

Ja to widzę inaczej zupełnie:
                            1. bezapelacyjnie od zawsze Żywiec Porter
                            2. Kasztelan Niepasteryzowany
                            3. Warka

Specjala próbowałem, Piasta i Bosmana Niepasteryzowanego także i jakoś mi te piwa niezbyt smakowały. Niestety koncerny ze swoją HGB zabijają wszystko i nie ma tu znaczenia fakt, że lokalu nie możemy znależć.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez petrus33; 2010-07-25, 22:27.

Comment

• CyboRKg
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2010.04
                              • 594

1. Kaper
                              2. Karmi Black
                              3. Lomza NP
                              4. Kasztelan NP
                              5. Brackie
                              6. Zywiec Porter
                              "Jedno pivo ne vadi!"
                              "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• grew
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.05
                                • 766

Nie pijam polskich piw koncernowych, wcale (od min. 2 lat). Jestem zjawiskiem podczas spotkań w lokalach, gdy wszyscy biorą... "piwo", a ja nie chcę Okocimia, czy też Warki... Biorę wodę... koncernową
                                Ostatnio próbowałem w Wawie piwo z Browarmii i też się zawiodłem Pozostają piwa czeskie i niemieckie - generalnie nawet ich koncernówki są lepsze od naszych restauracyjnych... Smutne.

Comment

Przetwarzanie...
                                X