Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wyświetlenie odpowiedzi
Najlepsze koncernowe piwo (polskie)
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPo pierwsze nie ma już browaru we Wrocławiu a po drugie ów portera firmował inny producent.
Tak w ogóle forma biernikowa powinna brzmieć "ów porter", ale ta odmiana niestety zanika...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KGrzesiek Wyświetlenie odpowiedziPrzecież do dziś, na okocimski porter, nie zasługujemy. Sprzedaje się go tylko za granicą. A że tam konkurencja wielka, więc trzeba magazynowe zapasy gdzieś upchnąć. Ma się więc pokazać w Polsce.
Zresztą porter jest piwem na tyle kosztownym w produkcji, że uzupełnianie go o słodziki ceny zbytnio nie obniży.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skwak Wyświetlenie odpowiedziCzyżby kolega jeździł do LZD?
Osobiście nie byłem ale duuużo dobrego słyszałem o tym miejscuBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziOkocim Pszeniczne nie jest POLSKIM piwem koncernowym...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedziMoja lista piw koncernowych wygląda następująco:
1. Brackie
2. Sambor
3. Specjal jasny
4. Kasztelan n/p
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziA Sambor z BROKA? Jeżeli tak to spróbuj go teraz z "nowym właścicielem"... no chyba że właśnie takie lubisz
Kto nie pił, niech żałuje. To już moje zdanie
Moja kolejność jest podobna:
1. Brackie
2. Brok Sambor niefiltrowany
... (długo nic)...
3. EB Specjal
4. Porter Zamkowy
5. Lech PilsOstatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-12-03, 23:33.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedziJa mam sentyment do Broka i chętnie spróbuje niefiltra... ostatnio zacząłem próbować inne z "nowego" Broka i nie podeszły mi...
Sambor (z puszki) jest obecnie kipściutkim piwem.
Za to niefiltr to zupełnie inna beczka, tfu, historia
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
no właśnie koneserka koneserką ale jak się trzeba napić piwa a nie ma pod "bockiem" cudodajni jakowejś to, jako że lubie piwo i lata całe zanim znalazłem ten portal chowałem się na koncerniakach i jakoś nie umarłem, podam parę typów które zawsze chętnie łyknę:
1) SPECJAL - nie wiem już teraz sam kto to warzy - piszą na kontrze że Zywiec, kiedyś było to EB więc może wykupili , nie wiem i nie specjalnie jest to dla mnie problemem (choć wolałbym wiedzieć
2) ex equo czy jak to tam się pisze Kasztelan i to wcale nie niepasteryzowany tylko zwykły i najlepiej w bączku, i Łomża tu nad exportową wzięła górę niepasteryzowana ale nie będę wybrzydzał
3) jak nie ma powyższych to biorę jak leci żuber tyskacz zimny lech żywczyk wsjo rawno
... otwieram i piję nie szukam nie wiadomo czego i może nie są to majstersztyki to zawsze z przyjemnością się napiję. Żal mi Was z całym szacunkiem coponiektórzy drodzy panowie, że jak nie znajdziecie jakiegoś wykwintnego lokalsa to już piwko z koncernu jest be (zanim tu zajrzałem to nawet nie używałem słowa "koncerniak" i Kasztelan - Sierpecki był dla mnie piwem regionalnym hehe - nieswiadomi żyją dłużej). Żeby nie było tendencyjnie - w lokalnych piwkach są fajne smaczki i dzięki Browar.biz odkryłem super piwka i świenie sie bawię testując je, chylę czoła znawcom. No ale teraz wychyliłem Specjala i jestem nieobiektywny, bo mi, mimo chemicznej goryczki smakuje bardzo i tak jakoś musiałem się wywnętrzyć.
Na zdrówko!Wypijesz jedno, drugie piwo, pójdziesz trochę krzywo...
a po gorzale wcale.
Comment
-
-
Ja to widzę inaczej zupełnie:
1. bezapelacyjnie od zawsze Żywiec Porter
2. Kasztelan Niepasteryzowany
3. Warka
Specjala próbowałem, Piasta i Bosmana Niepasteryzowanego także i jakoś mi te piwa niezbyt smakowały. Niestety koncerny ze swoją HGB zabijają wszystko i nie ma tu znaczenia fakt, że lokalu nie możemy znależć.Ostatnia zmiana dokonana przez petrus33; 2010-07-25, 22:27.
Comment
-
-
Nie pijam polskich piw koncernowych, wcale (od min. 2 lat). Jestem zjawiskiem podczas spotkań w lokalach, gdy wszyscy biorą... "piwo", a ja nie chcę Okocimia, czy też Warki... Biorę wodę... koncernową
Ostatnio próbowałem w Wawie piwo z Browarmii i też się zawiodłem Pozostają piwa czeskie i niemieckie - generalnie nawet ich koncernówki są lepsze od naszych restauracyjnych... Smutne.
Comment
-
Comment