Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew
Wyświetlenie odpowiedzi
Najlepsze koncernowe piwo (polskie)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziStaropramen, Gambrinus oraz Beck szczególnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grew Wyświetlenie odpowiedziPiwo za 12pln, które ponoć było pszeniczne (mówię o Browarmii pszenicznej), poza kolorem i początkowym zapachem, było po prostu cienkie. Staropramen, czy Gambrinus kosztują ~2-2,5pln (lane w Czechach) i są piwami jasnymi, które z braku laku wypić można - a nawiązując to tematu wątku są po prostu lepsze od polskich koncernówek.
Comment
-
-
Piwa nalewanego za 2-2,5 zł. w Czechach, to już ze świecą szukać. No może jakąś dziesiąteczke gdzieś się znajdzie. Norma to ok. 25 Koron za 0.5 l, a to przy obecnym kursie Korony, jest 4 zł. Piwo tam systematycznie drożeje, a kurs złotówki wobec korony jest beznadziejny.
Natomiast czy Gambrinusa i Staropramena z braku laku wypić można? Z tych dwóch wybrałbym... Kofole albo mineralną. Ale to tylko moje zdanie.
Comment
-
-
Moim zdaniem czepiasz się Kopyrze. Nie przesądzałbym, czy kolega nie trafił na jakąś wyjątkowo cienką partię pszenicy z Browarmii. Poza tym, nie wszyscy muszą lubić pszenicęOstatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-07-28, 10:21."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pewnie baaardzo słaba"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziwyjątkowo cienką partię pszenicy z Browarmii.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Gambacz, Gambaczem, ale dla mnie Staropramen, to jest jedno z najgorszych piw czeskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bastion Wyświetlenie odpowiedziPiwa nalewanego za 2-2,5 zł. w Czechach, to już ze świecą szukać. No może jakąś dziesiąteczke gdzieś się znajdzie. Norma to ok. 25 Koron za 0.5 l, a to przy obecnym kursie Korony, jest 4 zł. Piwo tam systematycznie drożeje, a kurs złotówki wobec korony jest beznadziejny.
Natomiast czy Gambrinusa i Staropramena z braku laku wypić można? Z tych dwóch wybrałbym... Kofole albo mineralną. Ale to tylko moje zdanie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPisanie, że Staropramen jest lepszy od jakiegokolwiek piwa restauracyjnego świadczy... Sam nie wiem o czym świadczy , ale nigdy tak bym nie napisał.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziMoim zdaniem czepiasz się Kopyrze. Nie przesądzałbym, czy kolega nie trafił na jakąś wyjątkowo cienką partię pszenicy z Browarmii. Poza tym, nie wszyscy muszą lubić pszenicę
Mam nadzieję, że podejrzenia o cienkiej partii są prawdziwe i przy następnej wizycie zauroczony jej smakiem będę mógł napisać, że piwo w Browarmii mają wyborne. Póki co tak napisać nie mogę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziGambacz, Gambaczem, ale dla mnie Staropramen, to jest jedno z najgorszych piw czeskich.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziFakt, że spsiał paskudnie, zwłaszcza 10-tka; ja natomiast jeszcze mam w ustach paskudny posmak po G 11, którą nieopatrznie kazałem sobie podać w czasie niedawnych upałów (do wyboru był akurat tylko równie atrakcyjny Kozel)
Comment
-
-
Zależy od regionu. Zapewniam Cię, że w wielu okolicach będziesz skazany wyłącznie na kofolę. Akurat północno-wschodnie Czechy , o których napisałeś, są rzeczywiście OK, ale to nie cały kraj.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
Comment