Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Artykuł Tomka Kopyry: Obalamy mity... o piwie - komentarze
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzihłe, hłe, hłe
Natomiast ma rację, że spokojnie samym piwem można się utuczyć i powtarzanie jak mantrę, że przecież sok czy mleko ma więcej kalorii, a sadło to nie od piwa tylko od jedzenia do piwa to oszukiwanie samego siebie.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziŻą nie warzy, więc nie musi się koniecznie znać na losach maltozy w procesie technologicznym.
Natomiast ma rację, że spokojnie samym piwem można się utuczyć i powtarzanie jak mantrę, że przecież sok czy mleko ma więcej kalorii, a sadło to nie od piwa tylko od jedzenia do piwa to oszukiwanie samego siebie.
No ja właśnie się śmieje z tego, że można samym piwem. Według mnie nie mozna.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Dlaczego? Spróbuj to jakoś uzasadnić.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Odnośnie "chrzczonego" piwa w barach to ja z kolei słyszałem, że jest w tym dużo prawdy, z tym że to browary specjalnie sprzedają takie rozwodnione piwo do barów i restauracji (za wiedzą rzecz jasna właścicieli knajp). Przyczyna: oszczędności. Tylko czy to nie kolejny mit?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziDlaczego? Spróbuj to jakoś uzasadnić.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzyba Wyświetlenie odpowiedziOdnośnie "chrzczonego" piwa w barach to ja z kolei słyszałem, że jest w tym dużo prawdy, z tym że to browary specjalnie sprzedają takie rozwodnione piwo do barów i restauracji (za wiedzą rzecz jasna właścicieli knajp). Przyczyna: oszczędności. Tylko czy to nie kolejny mit?
Ludzie czują, że to piwo jest niesmaczne, więc wymyślają różne historie, a nie wpadną na to, że ono tak własnie smakujeMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNo ja właśnie się śmieje z tego, że można samym piwem. Według mnie nie mozna.
Comment
-
-
A doświadczenie osobiste wie, że są różne typy budowy pt. ekto-, endo- i mezomorficzna?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziA doświadczenie osobiste wie, że są różne typy budowy pt. ekto-, endo- i mezomorficzna?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziWitamy w klubie posiadaczy tasiemców.
taaaMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Dobrze, to wytłumacz mi czym konkretnie różnią się kalorie, a w szczególności ich nadmiar, piwa od innych produktów spożywczych? Bo widzę, że to jest jakaś mistyczna magia, co najmniej na poziomie transmutacji metali w złoto.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Skąd przekonanie, że jest ich nadmiar?
Tym co rośnie brzuch niech się przypatrzą ile jedzą lub podjadają.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Wydaje mi się, że rozmawiamy na temat: czy pijąc piwo można utyć. Ergo, dochodzimy do stwierdzenia, że nadmiar piwa jak najbardziej może sprawić, że utyjemy. Zgadza się?
Tak w zasadzie to już odechciało mi się w tym temacie pisać. Czekam jeszcze tylko na argument zbijający "czy widziałeś kiedyś grubego żula".Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziBo ty masz glizdę, to się nie liczy!
Zaraz idę coś przekąsić po delirium tremens
Wracając na chwilę do tematu
Dla mnie taką legendą opowiadaną w wielu miejscach Polski jest historia o szczurach pływających w kadziach lokalnego browaru. Oczywiście niezależnie od tego, czy w browarze są otwarte kadzie, czy nie. Słyszałem to o Janowie będąc w okolicach Janowa, o Łomży będąc w okolicach Łomży, o Lwówku we Wrocławiu i jeszcze o kilku innych miejscach.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziCzekam jeszcze tylko na argument zbijający "czy widziałeś kiedyś grubego żula".
Comment
-
Comment