Rozlewnia piwa-proszę o informacje

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • paput
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.10
    • 26

    Rozlewnia piwa-proszę o informacje

    Witam. Jestem nowy na tym forum. Poszukuję informacji na temat rozlewni piwa. Tzn technologia, używane maszyny, schemat całego procesu rozlewu piwa itp.
    Interesuje mnie każda informacja albowiem muszę zrobić projekt rozlewni piwa o wydajności 16 000 tys butelek/h i chciałbym zebrać wszelkie informacje dotyczące rozlewni.
    Może ktoś wskaże jakąś literaturę lub też posiada u siebie jakieś informacje.
    Będę wdzięczny za każdą pomoc. Z góry dziękuję.
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    #2
    Napisz co już wiesz. Będzie łatwiej Ci pomóc...

    Comment

    • paput
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2009.10
      • 26

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
      Napisz co już wiesz. Będzie łatwiej Ci pomóc...
      Wiem niewiele, praktycznie nic. Może jakaś literatura pomocna w zgłębieniu tego procesu rozlewania piwa?

      Comment

      • Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika paput Wyświetlenie odpowiedzi
        Może jakaś literatura pomocna w zgłębieniu tego procesu rozlewania piwa?
        Zacznij od tego.

        Comment

        • paput
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.10
          • 26

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
          Zacznij od tego.
          A jest tam opisany proces rozlewania piwa? Może kolega zna jakieś strony internetowe które poruszają owe zagadnienie?

          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            #6
            A ty w ogóle w jakieś bibliotece byłeś? Przejdź się tam na początek. Poszukaj sobie za pomocą google wytwórców linii rozlewniczych, skontaktuj się z nimi itd.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • toto
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2006.12
              • 949

              #7


              W tym artykule (dotyczącym czego innego) masz na rys. 3 prosty schemat linii rozlewniczej.

              Comment

              • paput
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.10
                • 26

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                http://ir.ptir.org/artykuly/pl/95/IR(95)_1915_pl.pdf

                W tym artykule (dotyczącym czego innego) masz na rys. 3 prosty schemat linii rozlewniczej.
                Dziękuje.

                Comment

                • bielok
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2007.10
                  • 338

                  #9
                  Cześć

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                  http://ir.ptir.org/artykuly/pl/95/IR(95)_1915_pl.pdf
                  W tym artykule (dotyczącym czego innego) masz na rys. 3 prosty schemat linii rozlewniczej.
                  na którym etapie są kapslowane napełnione butelki?
                  anioły śmierdzą potem
                  żrą kiełbasę
                  mają w dupie żywych

                  Comment

                  • toto
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2006.12
                    • 949

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedzi
                    Cześć



                    na którym etapie są kapslowane napełnione butelki?
                    Robi to monoblok (często łącznie z etykietowaniem). Z tym, że autor wspomnianej pracy rąbnął się w schemacie, bo po przejściu przez monoblok (napełnieniu) można użyć jedynie pasteryzatora tunelowego, a nie przepływowego.

                    A do autora tematu: dostarczaniem linii do nalewania (nie tylko piwa) zajmuje się wiele firm. Wrzuć parę haseł ze schematu do googla i dowiesz się więcej.

                    Comment

                    • toto
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2006.12
                      • 949

                      #11


                      Tu masz oferowaną linię o wymaganej wydajności. Ale pogrzeb sam, to po prostu pierwsza na jaką trafiłem.

                      Comment

                      • paput
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.10
                        • 26

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika toto Wyświetlenie odpowiedzi
                        http://www.maronex.com/?gr=2&pdgr=59&pr=305

                        Tu masz oferowaną linię o wymaganej wydajności. Ale pogrzeb sam, to po prostu pierwsza na jaką trafiłem.
                        Grzebie i grzebie cały czas trochę znalazłem ale myślałem że macie coś więcej np. spakowaną książkę zipem/rarem itp. Dzięki za zainteresowanie tematem

                        Comment

                        • kopyr
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2004.06
                          • 9475

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika paput Wyświetlenie odpowiedzi
                          Grzebie i grzebie cały czas trochę znalazłem ale myślałem że macie coś więcej np. spakowaną książkę zipem/rarem itp. Dzięki za zainteresowanie tematem
                          Eee, powiedz od razu, że liczyłeś na spakowaną zipem/rarem pracę dyplomową.
                          blog.kopyra.com

                          Comment

                          • Cooper
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.11
                            • 6059

                            #14
                            świetna puenta
                            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                            Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                            Comment

                            • Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

                              #15
                              Coraz wyraźniej widać, że wszelkie tego typu prośby "praca/szkoła/dyplom/zaliczenie" należy od razu traktować obraźliwie, bo nieodmiennie kończą się próbą wyciągnięcia gotowej pracy magisterskiej.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X