Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Ocena piw & czy w Polsce jest lepiej niż w Wielkiej Brytanii
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziLondyn to 8,2 mln a aglomeracjia to 20 mln, zanim cos napiszesz sprawdż czy to prawda.Last edited by kopyr; 2009-11-12, 17:46.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi(...) zanim cos napiszesz sprawdż czy to prawda.Last edited by abernacka; 2009-11-12, 17:50.
Comment
-
-
Jak przeczytałem pierwszy post Petrusa33 to o mało nie upadłem na twarz.
Wielkość sprzedaży niepasteryzowanego piwa nie może być miarą bogactwa rynku. W Polsce można te piwa policzyć na palcach obu rąk, z czego połowa jest do bani. Wystarczy popatrzeć ile stylów jest produkowanych w Polsce, a ile w Wielkiej Brytanii.
Mój brat mieszkający w GB przy każdej wizycie przywozi mi kilka piw. Kupuje je w najbliższym dla siebie Tesco w małym miasteczku. Zawsze bierze z najwyższej półki. Wypiłem od niego kilkanaście piw, każde było inne.
A w polskim Tesco? Pfff...
edit: Nie byłem w Anglii.Last edited by darko; 2009-11-12, 18:00.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziJak przeczytałem pierwszy post Petrusa33 to o mało nie upadłem na twarz.
Wielkość sprzedaży niepasteryzowanego piwa nie może być miarą bogactwa rynku.
Comment
-
-
Przeczytaj prosze uwaznie własne żródło,potem zajrzyj do polskiego wydania potem zaś na www.londyn.web.pl. . Tam zeby bylo ciekawiej podaja jako liczbe mieszkańców 12,3 mln .
Comment
-
-
Nie mam pojęcia ile jest browarów restauracyjnych w londynie, liczba 10 pojawiła sie w czyjm poście wczesniej, napisałem zrezsta że ta liczba to bez wielkiego szukania. Nie chodzi o liczbe tych knajp, ale o jakośc piwa jakie serwują, skoro wy wolicie angielskie ale, bittery itp. , itd to prosze bardzo. Ciekaw jestem czy znacie smak przecietnych piw z wysp, poza tymi flagowymi najbardziej znanymi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziPrzeczytaj prosze uwaznie własne żródło,potem zajrzyj do polskiego wydania potem zaś na www.londyn.web.pl. . Tam zeby bylo ciekawiej podaja jako liczbe mieszkańców 12,3 mln .
Nie smakują Ci cask ale, spoko - masz prawo. Ale nie zaprzeczaj oczywistym faktom.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi(...) Nie chodzi o liczbe tych knajp, ale o jakośc piwa jakie serwują, skoro wy wolicie angielskie ale, bittery itp. , itd to prosze bardzo. Ciekaw jestem czy znacie smak przecietnych piw z wysp, poza tymi flagowymi najbardziej znanymi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi(...) Sam przeprowadziłeś wczesniej wyliczenie ile to tych knajp na milion w porównaniu jest. Kopać sie z koniem nie mam zamiaru.Last edited by abernacka; 2009-11-12, 18:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAleż może. W UK to jest 7,6% rynku. W Polsce ile? 7 promili?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziWielkość sprzedaży niepasteryzowanego piwa nie może być miarą bogactwa rynku. W Polsce można te piwa policzyć na palcach obu rąk, z czego połowa jest do bani.Pozdrawiam
Artur
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziNie wyraziłem się precyzyjnie, miałem co innego na myśli. Według mnie bogatszy jest rynek, w którym powszechnie występują pasteryzowane i butelkowane bittery, stouty i IPA niż taki, na który składają się nielicznie występujące knajpy słynące tylko z niepasteryzowanych czy niefiltrowanych lagerów.
Comment
-
-
Comment