Ocena piw & czy w Polsce jest lepiej niż w Wielkiej Brytanii

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
    Ogólnie uważam, że piwo jest lepsze od chleba, bo gryźć nie trzeba.

No, wiesz... na ten temat możnaby się pospierać. Piwa nie posmarujesz masłem. Piwa nie zostawisz "na potem" bo się wygazuje.

Comment

• Mikko
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2008.12
      • 583

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
      Synku, w Nepalu jest co najmniej 8 dobrych lagerów /3 na licencji , reszta własna/, poziom, o którym polskie koncerny moga tylko marzyć. A do Berlina jest tylko 6 godzin - może tam uda Ci się utopić agresję w Jeverze./beczkowym/
      Widzę że do tego mleka z Nepalu mnisi dodają jednak coś jeszcze

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
        Moje posty kieruję do partnerów inteligentnych i /w miarę / trzeźwych - mam nadzieję , ze w tym przypadku chodzi tylko o zawód w tej drugiej sprawie.
        Echh..., purc, kiedyś komuś napisałem na forum, że "nie nadanża", to wytknął mi ortografię.
        Tobie napisałem wersję prostszą, nie wymagającą znajomości kinematografii PRL-u, ale i tak nie dałeś rady .

Zresztą, nie Ty jeden tutaj bulgoczesz, jak czajnik, a piwo przecież uspokaja... Może pijecie za zimne? Albo zbyt nagazowane?

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23926

BARDZO PROSZĘ DAROWAĆ SOBIE ATAKI PERSONALNE. Kolejne posty zawierające takie uwagi którejkolwiek ze stron będą usuwane niezależnie od pozostałej zawartości.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• petrus33
            Gość
            • 2008.01
            • 888

Nooo widzę, że mordobicie na całego
            I za to was także lubię !

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech Wyświetlenie odpowiedzi
              Piwa nie posmarujesz masłem.
              Ja nie, ale Chuck Norris na pewno.

Comment

• coachu
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.09
                • 225

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                Jak dla Ciebie jakiś strażak z Anglii
                Nie jakiś, bo strażak akurat zajmuje 2 miejsce w Polsce w prestiżu zawodów. Właściciel małego sklepu jest daleko za nim (48% wskazań dużego poważania wobec 84%):

Raport CBOS, strona 3
                golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
                - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie jakiś, bo strażak akurat zajmuje 2 miejsce w Polsce w prestiżu zawodów. Właściciel małego sklepu jest daleko za nim (48% wskazań dużego poważania wobec 84%):

Raport CBOS, strona 3
                  http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2009/K_008_09.PDF
                  No i co to zmienia? Co to wg Ciebie wnosi do dyskusji?

Dylemat był taki, kto się lepiej zna na piwie Kevin Aiston czy kopyr.

Autorytatywnie stwierdziłem, że kopyr.
                  blog.kopyra.com

Comment

• Seta
                    • 2002.10
                    • 6964

Dziwne, że w tym zestawieniu analitycy nie uwzględnili analityka.
                    Kopyr i tak jest 2x bardziej szanowany niż poseł; wyprzeda też przeciętnego księdza i wojewodę
                    Mi najbliżej do "Inżyniera pracujący w fabryce", czyli nieźle, ale strażakom Samowi tfu... Kevinowi nie podskoczę.

Wiem, że OT, ale kto tu gada w zgodzie z tematem...
                    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• coachu
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2005.09
                      • 225

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                      No i co to zmienia? Co to wg Ciebie wnosi do dyskusji?

Dylemat był taki, kto się lepiej zna na piwie Kevin Aiston czy kopyr.

Autorytatywnie stwierdziłem, że kopyr.
                      Do dyskusji niewiele wnosi.

Użyłeś strażaka w pejoratywnym świetle, więc zaoponowałem. To tyle.
                      golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
                      - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu Wyświetlenie odpowiedzi
                        Do dyskusji niewiele wnosi.

Użyłeś strażaka w pejoratywnym świetle, więc zaoponowałem. To tyle.
                        Ale to nie strażak był użyty pejoratywnie, tylko ten strażak. I nie ja ten przykład wyciągnąłem.
                        blog.kopyra.com

Comment

• relaksio
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2009.01
                          • 96

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go Wyświetlenie odpowiedzi
                          Wracając do samego początku tematu - nie wiem czy zauważyliście pewną prawidłowość, że co jakiś czas pojawia się na forum osoba, która koniecznie musi podkreślić że jest światowa i gdzie to nie była (tu akurat Nepal, miesiąc temu był "zawodnik: z Chicago i Szanghaju czy innym Tokyo ) i okazując wyższość stwierdzić wprost lub pośrednio "co tu te prostaczki wypisują". Jakaś plaga?
                          Tych najtrafniej mozna opisac tym oto cytatem:''Cudze chwalicie,swego nie znacie,sami nie wiecie co...''(ostatnie slowo dla wlasnej inwencji)
                          Jak ''piwosz'',ktory cale zycie pije tylko zagraniczne piwa i czasem polskie (''najlepsze''-koncerniaki) moze mowic ze polskie piwa sa slabej jakosci???...
                          Nie mowie,ze piwa z Polski sa cacy,a z UK be.Ale to calkiem inne swiaty piw.Ktos lubi stout,nie sklamie jak powie,ze na wyspach jest lepiej.A co do kondycji polskiego polskiego piwowarstwa(liczby browarow)-nie jest najlepiej,ale to juz raczej sprawa zarobkow.A to poprzedniego ustroju...
                          POLAKIEM jestem i dobre
                          PIWO nie jest mi obce...

Comment

• abernacka
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10861

Chciałbym żeby tak bylo źle u nas jak jest aktualnie na Wyspach:
                            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Prusak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 4465

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika relaksio Wyświetlenie odpowiedzi
                              Tych najtrafniej mozna opisac tym oto cytatem:''Cudze chwalicie,swego nie znacie,sami nie wiecie co...''(ostatnie slowo dla wlasnej inwencji)
                              Jak ''piwosz'',ktory cale zycie pije tylko zagraniczne piwa i czasem polskie (''najlepsze''-koncerniaki) moze mowic ze polskie piwa sa slabej jakosci???...
                              Nie mowie,ze piwa z Polski sa cacy,a z UK be.Ale to calkiem inne swiaty piw.Ktos lubi stout,nie sklamie jak powie,ze na wyspach jest lepiej.A co do kondycji polskiego polskiego piwowarstwa(liczby browarow)-nie jest najlepiej,ale to juz raczej sprawa zarobkow.A to poprzedniego ustroju...
                              Panowie, zejdźcie na ziemię... Nie trzeba być żadnym "światowcem", zeby gołym okiem zauważyć, jaka różnica jest między Polską a krajami, w których różnorodność i jakość piw nie podlega duyskusji. Potrzebna jest do tego statystyka? Czy też więcej degustacji, by bardziej wyczulić własne kubki smakowe?

Comment

• Jacek220v
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2004.01
                                • 36

Mieszkam w Plymouth w Anglii, na lokalnym polskim forum założyłem temat, którego celem jest znalezienie osób zainteresowanych eksploracją okolicznych piwnych perełek. Pierwsze dwie odpowiedzi zwaliły mnie z nóg.

hiena0cmentarna
                                Napisany 19 dni temu
                                Znajdzie sie ktos zainteresowany piwem? Bynajmniej nie chodzi mi o chlanie w kolko tych samych nijakich lagerow

PolishPlymouth
                                Napisany 19 dni temu, Edytowany 19 dni temu
                                Ja preferuję wódeczkę

bartek44
                                Napisany 18 dni temu
                                Tyskie, Zubr, Lech. Tyle w temacie (angielskich ni huja nie polecam

Śmiać się czy płakać...?

Comment

Przetwarzanie...
                                X