Ocena piw & czy w Polsce jest lepiej niż w Wielkiej Brytanii
Collapse
X
-
Comment
-
Tobie napisałem wersję prostszą, nie wymagającą znajomości kinematografii PRL-u, ale i tak nie dałeś rady.
Zresztą, nie Ty jeden tutaj bulgoczesz, jak czajnik, a piwo przecież uspokaja... Może pijecie za zimne? Albo zbyt nagazowane?Comment
-
BARDZO PROSZĘ DAROWAĆ SOBIE ATAKI PERSONALNE. Kolejne posty zawierające takie uwagi którejkolwiek ze stron będą usuwane niezależnie od pozostałej zawartości.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Nie jakiś, bo strażak akurat zajmuje 2 miejsce w Polsce w prestiżu zawodów. Właściciel małego sklepu jest daleko za nim (48% wskazań dużego poważania wobec 84%):
Raport CBOS, strona 3
golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.Comment
-
Nie jakiś, bo strażak akurat zajmuje 2 miejsce w Polsce w prestiżu zawodów. Właściciel małego sklepu jest daleko za nim (48% wskazań dużego poważania wobec 84%):
Raport CBOS, strona 3
http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2009/K_008_09.PDF
Dylemat był taki, kto się lepiej zna na piwie Kevin Aiston czy kopyr.
Autorytatywnie stwierdziłem, że kopyr.Comment
-
Dziwne, że w tym zestawieniu analitycy nie uwzględnili analityka.
Kopyr i tak jest 2x bardziej szanowany niż poseł; wyprzeda też przeciętnego księdza i wojewodę
Mi najbliżej do "Inżyniera pracujący w fabryce", czyli nieźle, ale strażakom Samowi tfu... Kevinowi nie podskoczę.
Wiem, że OT, ale kto tu gada w zgodzie z tematem...Comment
-
Użyłeś strażaka w pejoratywnym świetle, więc zaoponowałem. To tyle.golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.Comment
-
Comment
-
Wracając do samego początku tematu - nie wiem czy zauważyliście pewną prawidłowość, że co jakiś czas pojawia się na forum osoba, która koniecznie musi podkreślić że jest światowa i gdzie to nie była (tu akurat Nepal, miesiąc temu był "zawodnik: z Chicago i Szanghaju czy innym Tokyo ) i okazując wyższość stwierdzić wprost lub pośrednio "co tu te prostaczki wypisują". Jakaś plaga?
Jak ''piwosz'',ktory cale zycie pije tylko zagraniczne piwa i czasem polskie (''najlepsze''-koncerniaki) moze mowic ze polskie piwa sa slabej jakosci???...
Nie mowie,ze piwa z Polski sa cacy,a z UK be.Ale to calkiem inne swiaty piw.Ktos lubi stout,nie sklamie jak powie,ze na wyspach jest lepiej.A co do kondycji polskiego polskiego piwowarstwa(liczby browarow)-nie jest najlepiej,ale to juz raczej sprawa zarobkow.A to poprzedniego ustroju...POLAKIEM jestem i dobre
PIWO nie jest mi obce...Comment
-
Chciałbym żeby tak bylo źle u nas jak jest aktualnie na Wyspach:
Comment
-
Tych najtrafniej mozna opisac tym oto cytatem:''Cudze chwalicie,swego nie znacie,sami nie wiecie co...''(ostatnie slowo dla wlasnej inwencji)
Jak ''piwosz'',ktory cale zycie pije tylko zagraniczne piwa i czasem polskie (''najlepsze''-koncerniaki) moze mowic ze polskie piwa sa slabej jakosci???...
Nie mowie,ze piwa z Polski sa cacy,a z UK be.Ale to calkiem inne swiaty piw.Ktos lubi stout,nie sklamie jak powie,ze na wyspach jest lepiej.A co do kondycji polskiego polskiego piwowarstwa(liczby browarow)-nie jest najlepiej,ale to juz raczej sprawa zarobkow.A to poprzedniego ustroju...Comment
-
Mieszkam w Plymouth w Anglii, na lokalnym polskim forum założyłem temat, którego celem jest znalezienie osób zainteresowanych eksploracją okolicznych piwnych perełek. Pierwsze dwie odpowiedzi zwaliły mnie z nóg.
hiena0cmentarna
Napisany 19 dni temu
Znajdzie sie ktos zainteresowany piwem? Bynajmniej nie chodzi mi o chlanie w kolko tych samych nijakich lagerow
PolishPlymouth
Napisany 19 dni temu, Edytowany 19 dni temu
Ja preferuję wódeczkę
bartek44
Napisany 18 dni temu
Tyskie, Zubr, Lech. Tyle w temacie (angielskich ni huja nie polecam
Śmiać się czy płakać...?Comment