Podczas wycieczki z kolegami z pracy w Browarze Kormoran w Olsztynie dowiedzieliśmy się o przygotowaniach do wypuszczenia na rynek dwóch nowych piw z Kormorana: Miodowe i Osiem Zbóż. Przedstawione projekty szaty graficznej bardzo nam sie spodobały, jak i całe zwiedzanie browaru. Oprowadzał nas i udzielał wszelkich informacji pan Andrzej Śmigiel związany z BK od samego początku. Po zwiedzeniu wszystkich zakątków browaru i degustacji piw prosto ze zbiorników, w których owe leżakowały wycieczkę zakończyliśmy degustacją gotowych wyrobów. Zostaliśmy obdarowani koszulkami z nadrukami reklamującymi piwo ,,Świerze'' (były również z Warmiakiem) i zaproszeni na wiosenne zwiedzanie z degustacją nowych wyrobów. Atmosfera dorównała jakości i smakowi piwa z BK.
nowe piwa z Kormorana
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq Wyświetlenie odpowiedziZostaliśmy obdarowani koszulkami z nadrukami reklamującymi piwo ,,Świerze'' (były również z Warmiakiem)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
oczywiście ,,Świeże'' ) To przez moja fascynację polskim plakatem, Co do słodów to oczywiście w BK stosuje się koncentraty słodowe ( w płynie), za to chmiel w granulacie - sam kosztowałem!dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq Wyświetlenie odpowiedziCo do słodów to oczywiście w BK stosuje się koncentraty słodowe ( w płynie)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq Wyświetlenie odpowiedziza to chmiel w granulacie - sam kosztowałem!Last edited by delvish; 2009-11-13, 19:20."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziPrzestali już warzyć ze słodów? Skąd oni te ekstrakty słodowe z 8 zbóż wzięli?
Smakowało?dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...
Comment
-
-
-
będzie jeszcze jedno piwo ..Warnijskie'' czyli tłumacząc z gwary warmińskiej -Warmińskie,o smaku , składzie nic nie wiadomo ale wszystkie te piwa juz lezakują Ciszy rozwój Kormorana, bo to jedyny browar w województwie warmińsko-mazurskim (oprócz Elblaga, ale to już niestety Żywiec).dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq Wyświetlenie odpowiedzibędzie jeszcze jedno piwo ..Warnijskie'' czyli tłumacząc z gwary warmińskiej -Warmińskie,o smaku , składzie nic nie wiadomo ale wszystkie te piwa juz lezakują Ciszy rozwój Kormorana, bo to jedyny browar w województwie warmińsko-mazurskim (oprócz Elblaga, ale to już niestety Żywiec).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pazurq Wyświetlenie odpowiedzioczywiście ,,Świeże'' ) To przez moja fascynację polskim plakatem, Co do słodów to oczywiście w BK stosuje się koncentraty słodowe ( w płynie), za to chmiel w granulacie - sam kosztowałem!
P.S. Miodowe i wielozbożowe są naprawdę niezłe... W szczególności wymieszanie piwa ciemnego (coś w okolicach Warmiaka) z miodem i przeleżakowanie tego dało ciekawy efekt.
Comment
-
-
Żeby zobaczyć skarby z Bk-usia zapraszam na stronę internetową browaru www.bk.com.pl
Tam już widać etykiety zarówno zbożowego (Warnijskie) i miodowego (Miodne).
Zbożówka trochę jak mieszanka Dawnego z Konstancina z Naturalnym z Gościszewa (fajne i smaczne).
Miodnego jeszczem nie próbował - ale wziąwszy pod uwagę ilość piw miodowych powinno nazywać się raczej MODNE
Comment
-
-
Wszystkiego można dowiedzieć się na stronie browaru www.bk.com.pl
Warnijskie (zbożowe) jest jak mieszanka Dawnego z Konstancina i Naturalnego z Gościszewa (zatem ciekawa propozycja).
Miodnego jeszcze nie próbowałem, ale ze względu na ilość piw miodowych powinno się nazywać MODNE.
Czekam na oficjalną premierę.
Comment
-
Comment