Głosowanie na najlepsze Relacje z (piwnej) podróży 2009

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

1. Błędny Rycerz Korporacji i Wojownicy Kadzi mattk-a, za odjechany tekst a jednocześnie interesujący pod względem zawartości (w tym i piwnej);
    2. Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne MarcinKa-a, za egzotyczny temat z piwem w tle;
    3. Wyprawa do miasta Wagnera Jacera, za sprawnie złożony tekst i wspaniałe zdjęcia.
    Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2009-11-15, 21:27.

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

1. Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne. Życzyłbym sobie więcej właśnie takich sprawozdań z różnych egzotycznych zakątków świata widzianych z punktu widzenia piwosza-poszukiwacza miejscowych smaków.
      2. Zbliżenie na Bonn, czyli nadreńskie historie piwne. Temat ujęty w szerokiej perspektywie plus dobre zdjęcia.
      3. Tutaj widziałbym ex aequo relacje Błędny Rycerz Korporacji i Wojownicy Kadzi oraz Wyprawa do miasta Wagnera. Skoro tak nie można to uchylam się od przyznania trzeciego miejsca.
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• baklazanek
        † 2014 Piwosz w Raju
        • 2001.08
        • 3562

1 miejsce: Piwo pod znakiem maltańskiego krzyża.
        Wydaje się prostą sprawą opisać sytuację, w której mamy do czynienia z jednym browarem, przez co piwna rzeczywistość kraju wygląda na jasną. Z drugiej zaś strony, jak zrobić to tak, żeby przyciągało uwagę i było interesujące. Uważam, że Becikowi się to udało i za to należy się zwycięstwo.

2 miejsce: Wyprawa do miasta Wagnera.
        Najbardziej piwna relacja i dużo opisanych browarów. Jednak zdjęcia nie oddają tego klimatu przez co trudno się wczuć w atmosferę wyprawy.

3 miejsce: Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne.
        Dla mnie najbardziej egzotyczna wyprawa okraszona ciekawymi zdjęciami. Szkoda tylko, że autor nie miał za towarzyszy podróży innych piwnych maniaków. Gdyby tak było ,to pewnie mielibyśmy do czynienia z bardziej piwnymi klimatami.

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Miałem zgryz bo dwie relacje są znakomite. Po wielu bojach umysłowych wybrałem relację Grzebera (bo realniejsza jest dla mnie wyprawa do Niemiec a i piwa tam są moimi obok czeskich ulubionymi).
          I miejsce - Grzegorz „Grzeber” Berliński: Zbliżenie na Bonn, czyli nadreńskie historie piwne. Relacja posiada wstęp w którym kreśli przeszłą i dzisiejszą sytuację miasta. Zawiera wiele dobrych zdjęć i opisuje wiele browarów (z przekrojem lokalnych stylów piwa). Pisana jest dobrą polszczyzną.
          II miejsce - Piotr „Becik” Pupysz: Piwo pod znakiem maltańskiego krzyża. Ciekawa, żywa relacja, opisująca lokalne piwo oraz lokalną kuchnię (co bardzo cenię). Wychodzi poza opis samych browarów, podobnie zdjęcia pokazują nie tylko browary ale też miasta/architekturę.
          III miejsce - Leszek „Zgroza” Lipiński: Piwnie po dolinie górnego Renu. Opisany spory przekrój browarów z miejsca wyprawy.
          Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2009-11-17, 09:43.
          "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• iron
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.08
            • 6771

Miałem podobny dylemat co Zyth.. tfu - VanPurRz

I miejsce
            Grzegorz „Grzeber” Berliński: Zbliżenie na Bonn, czyli nadreńskie historie piwne.
            Napisane ze swadą, zdjęcia piw bardzo "smakowe". Jeśli kiedyś będę planował podróż w tamte strony, z pewnością powrócę do tego opracowania.

II miejsce
            Piotr „Becik” Pupysz: Piwo pod znakiem maltańskiego krzyża.
            Piękna relacja uwzględniająca wszystkie (no powiedzmy prawie wszystkie) aspekty wyjazdu. A patrząc na te specjały na stoliku zrobiłem się naprawdę głodny - idę zrobić sobie chińską zupkę z Radomia

III miejsce
            Jacek „Jacer” Domagalski: Wyprawa do miasta Wagnera.
            Cakiem zgrabnie opisana ekskursja - ale dla mnie przede wszystkim plus za wybor miejsca. Ja tam kiedys na tego Maiselsa pojade
            Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2009-11-17, 17:38.
            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Qbric
              Porucznik Browarny Tester
              • 2001.04
              • 427

Na początku wszystkim uczestnikom gratuluję i zazdroszczę tych piwnych wypraw Mój ranking przedstawia się następująco:

1. miejsce: Wyprawa do miasta Wagnera. - szczegółowo, piwnie i ciekawie. Do tego wiele zdjęć i informacji. Wspaniała zachęta i mini przewodnik Tekst czytało się z przyjemnością.

2. miejsce: „AHOJ PRZYGODO” - czyli autostopem przez Czechy" - za cholernie wakacyjny klimat wyprawy, zdjęcie "Smutnego biura podróży" i humor. Zresztą za noc spędzoną w rowie, na obczyźnie, należy się nagroda

3. miejsce: Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne. - za egzotykę, jakże ciekawą

Prywatne wyróżnienie: Zbliżenie na Bonn, czyli nadreńskie historie piwne. - Bardzo ciekawa i atrakcyjna relacja. Jako wzrokowca, zabiły mnie przede wszystkim piękne smakowite, zdjęcia. Aż chce się powiedzieć "łał" (ang: wow). :->
              Ostatnia zmiana dokonana przez Qbric; 2009-11-17, 21:48.
              Grill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!

Comment

• Micho441
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2008.04
                • 812

1.Marcin "Marcinka" Kawalec - Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne. - za egzotykę i ciekawe fotografie.
                2.Leszek "Zgroza" Lipiński - Piwnie po dolinie górnego Renu -za interesujący sposób opisania wyprawy. Szkoda,że nie podparty zdjęciami z odwiedzanych regionów.
                3.Grzegorz "Grzeber "Berliński - za ciekawy sposób relacji z odwiedzanych miejsc i znakomite fotografie.

Comment

• skitof
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2007.11
                  • 2485

1. miejsce: Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne. Marcin „MarcinKa” Kawalec - za wciągające połączenie eksploracji egzotycznej kultury i egzotycznego piwa.
                  2. miejsce: Wyprawa do miasta Wagnera. Jacek „Jacer” Domagalski - za obszerne sprawozdanie z zaledwie kilkudniowego, ale treściwego pobytu w Niemczech.
                  3. miejsce: Zbliżenie na Bonn, czyli nadreńskie historie piwne. Grzegorz „Grzeber” Berliński - za najbardziej wysmakowane zdjęcia

Comment

• darek99
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.04
                    • 2147

1 miejsce: Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne.
                    Mega wyprawa z piwnymi klimatami, a wizyty w lokalnych kuflotekach baja sprawa, będzie co opowiadać wnukom i kolegom przy piwie, liczę na to.

2 miejsce: Piwo pod znakiem maltańskiego krzyża. Malta ,niby blisko ale jakoś nie po drodze w turystycznych wojażach , w relacji Piotrka (Becika) jest wszystko co trzeba, kolekcjonerskie klimaty, kulinarne opisy, trochę historii i duży plus za zamieszczenie w relacji zdjęcia z gołą klatą, aby to zrobić trzeba mieć dużo luzu i tak owłosioną klatę
                    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                    Epikur z Samos.

Comment

• Maggyk
                      Szara Adminiscjencja
                      🍼
                      • 2004.05
                      • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
                      1 miejsce: Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne.
                      Mega wyprawa z piwnymi klimatami, a wizyty w lokalnych kuflotekach baja sprawa, będzie co opowiadać wnukom i kolegom przy piwie, liczę na to.

2 miejsce: Piwo pod znakiem maltańskiego krzyża. Malta ,niby blisko ale jakoś nie po drodze w turystycznych wojażach , w relacji Piotrka (Becika) jest wszystko co trzeba, kolekcjonerskie klimaty, kulinarne opisy, trochę historii i duży plus za zamieszczenie w relacji zdjęcia z gołą klatą, aby to zrobić trzeba mieć dużo luzu i tak owłosioną klatę
                      A trzeciego miejsca Darku nie obstawiasz?
                      Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                      Piwo domowe -
                      Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                      PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13956

1: Piwo na etiopskim szlaku, Marcin „MarcinKa” Kawalec - wiedziałem, że kolega lubi wyprawy, ale że aż takie? Przypomnaiły mi się moje wyprawy autostopowe, za ten dreszczyk wspomnień (bynajmniej nie afrykanśkich) oraz mały szok kulturowy ("tam też piją piwo") nominuję do 1 miejsca.

2: Zbliżenie na Bonn, Grzegorz „Grzeber” Berliński: za to, że po kilku pierwszych zdaniach byłem lekko zawiedziony, za to z każdą kolejną chwilą wciągałem się coraz bardziej. No i te elementy kolejowe...

3: Ahoj przygodo, Hanna „Brenda” Wysocka: punkty przyznane emocjonalnie, bo kocham Czechy, zwłaszcza piwne, a mało kto na tę relację głosował
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-11-19, 01:27.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• darek99
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.04
                          • 2147

Niech zostanie tak jak jest ,relację z wycieczek po Niemieckich browarach przeczytałem i za to dziękuję Kolegom tychże relacji ale z oceną się powstrzymam , nie moje klimaty, nic na siłę.
                          Wszystkie relacje przeczytałem z ciekawością ale tylko Etiopia i Malta moim zdaniem uciekły z peletonu.
                          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                          Epikur z Samos.

Comment

• Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5618

Głosowanie forumowiczów zostało zakończone. Wzięło w nim udział 20 osób - trochę mało, ale cóż robić. Poniżej przedstawiam podsumowanie:
                            1. Marcin „MarcinKa” Kawalec: Piwo na etiopskim szlaku, zawsze zimne. - 37 punktów
                            2. Grzegorz „Grzeber” Berliński: Zbliżenie na Bonn, czyli nadreńskie historie piwne. - 22 punkty
                            3. Jacek „Jacer” Domagalski: Wyprawa do miasta Wagnera. - 21 punktów
                            4. Piotr „Becik” Pupysz: Piwo pod znakiem maltańskiego krzyża. - 18 punktów
                            5. Leszek „Zgroza” Lipiński: Piwnie po dolinie górnego Renu. - 9 punktów
                            6. Hanna „Brenda” Wysocka: Ahoj przygodo. Czyli stopem przez Czechy. - 3 punkty
                            7. Mateusz „mattk” Krawczyk: Błędny Rycerz Korporacji i Wojownicy Kadzi. - 3 punkty
                            Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

• becik
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.07
                              • 14999

Gratuluję zwycięzcom oraz pozostałym uczestnikom za napisanie relacji, sam wiem, że jest to dość męczące
                              Wasze zdrowie

Dziękuje tym wszystkim, którym spodobała się moja relacja, no i tors tym samym oddali na nią głos
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Maggyk
                                Szara Adminiscjencja
                                🍼
                                • 2004.05
                                • 5618

Zapomniałam przypomnieć, iż głosowanie forumowiczów jest tylko jednym z etapów konkursu. Całościowe wyniki wraz z typami redakcji Browar. biz, Przedstawiciela Brovarni Gdańsk i zwyciężczyni poprzedniej edycji zostaną podane później przez ARTa.
                                Piwo domowe -

Reklama w BROWARZE

Comment

Przetwarzanie...
                                X