Zabawa-konkurs: W jakim stylu zrobiłem piwo ;)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
    To podbiło moje artystyczne serce. Nawet nie wiedziałem, że takie mam. A i temat ładnie zgłębiony. Jestem pod wrażeniem.

Troszkę martwi mnie, czemu browarbizy wolą pisać z jakimś niegramotnym "młodym", który nie potrafi, i jakby nie chce, poprawnie sklecić zdania po Polsku. Mogli by się troszkę artystyczno-fachowo wysilić.
    Somoria i Gomoria
    Fido jakbyś miał degustację wysyłkową to pewnie większa ilość domorosłych poetów by tu się uzewnętrzniła, ale jak napisałeś że degustacja w browarze to i bardziej tubylcy będą zainteresowani.Ale już tam kilka dzieł powstało więc nie narzekaj
    Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3491

To samo tak poszło w "artystycznem" kierunku a Ty mógłbyś się bardziej sprężyć bo do wrocka masz rzut beretem, towarzystwo by się znalazło, piwo darmo, zwiedzanie darmo...
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Mi też brakuje jakiejś fajnej domowej imprezy - w tym roku w Piotrowicach nie miałam czasu nawet jednej porządnej zrobić
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
          Czechy, Praha-Malá Strana, Karmelitská 373/25, Pivovar Mikuláš
          heckler
          Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
          2025-01-02, 07:46
        • dadek
          Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
          dadek
          Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
          2024-10-23, 00:37
        • wirdar1
          Brewkit Czech Pils
          wirdar1
          Witam
          To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
          Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
          13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
          2023-03-21, 15:51
        • Serokomlak
          Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
          Serokomlak
          W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
          2024-09-28, 23:39
        • Prusak
          Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
          Prusak
          E: 12%
          A: 4, 6%
          Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
          Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
          2024-09-20, 18:15
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...