Żubr niepasteryzowany - plotki i spekulacje

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • nikita_banita
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 1363

Żubr niepasteryzowany - plotki i spekulacje

W ostatnią sobotę brałem udział w telefonicznej ankiecie "piwo a piłka nożna", a dokładniej pytano mnie o Żubra i markę Żubr. Pytania krążyły wokół dwóch zasadniczych spraw zleconych ankieterom przez KP:
    1) KP rozważa wycofanie się ze sponsoringu Jagiellonii w Białymstoku i chce otoczyć opieką całą trzecią ligę lub też kilka klubów z niższych lig na Podlasiu oraz
    2) Pytano mnie o to czy gdyby pojawił się na rynku Żubr niepasteryzowany to byłbym nim zainteresowany.

Ciekawe czy i kiedy pojawiłoby się takie niepasteryzowane piwo (oraz na ile byłoby niepasteryzowane); jaka byłaby dostępność tego Żubra i nareszcie co skłoniło KP do samego myślenia o takim posunięciu - czyżby sprzedaż spadła aż tak bardzo?

I teraz już się rozmarzyłem - jeśli wprowadzą wersję niepasteryzowaną Żubra to może kiedyś powróci również Porter Polski z Dojlid?...
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6057

Być może KP denerwuje obecność carlsbergowskiego Kasztelana Niepasteryzowanego w regionie i próbuje skopiować pomysł niepasterką króla białowieskiej puszczy.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• ADRIANZAL
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2003.01
      • 46

a

A mnie się marzy Żubr w pszenicznym łanie.

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
        Być może KP denerwuje obecność carlsbergowskiego Kasztelana Niepasteryzowanego w regionie i próbuje skopiować pomysł niepasterką króla białowieskiej puszczy.
        Ach te regionalne browary...

Comment

• nikita_banita
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.06
          • 1363

Mnie się wydaje, że żubr niepasteryzowany jest docelowo skierowany na Podlasie (w zasadzie na Białystok i "wokół komina") - taki Lech Pils Dojlid.
          Na pewno jest to odpowiedź na piwa niepasteryzowane z CP, który to koncern wprowadza również Portera na rynek; GŻ ma Portera, robi Bocka na przepisie domowego piwowara, a KP została pod tym względem daleko z tyłu, a rynek pokazuje, że konsumenci coraz częściej rezygnują ze znanych marek na rzecz piw niszowych.

Comment

• Pinio74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.10
            • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita Wyświetlenie odpowiedzi
            Mnie się wydaje, że żubr niepasteryzowany jest docelowo skierowany na Podlasie (w zasadzie na Białystok i "wokół komina") - taki Lech Pils Dojlid.
            Na pewno jest to odpowiedź na piwa niepasteryzowane z CP, który to koncern wprowadza również Portera na rynek; GŻ ma Portera, robi Bocka na przepisie domowego piwowara, a KP została pod tym względem daleko z tyłu, a rynek pokazuje, że konsumenci coraz częściej rezygnują ze znanych marek na rzecz piw niszowych.
            Piwo niepasteryzowane to moim zdaniem wszystko na co będzie stać KP i jest to, tak jak mówisz, odpowiedź przede wszystkim na Kasztelana n/p. Inne piwa niszowe raczej ich nie interesują, bo inaczej nie zarzynali by pszenicznego Fratra.
            BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• nikita_banita
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.06
              • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74 Wyświetlenie odpowiedzi
              Inne piwa niszowe raczej ich nie interesują, bo inaczej nie zarzynali by pszenicznego Fratra.
              Nie wiem jak jest z Fraterem Pszenicznym, ale ja go nadal widuję w sklepach, tak jak Podwójnego. Musimy pamiętać, że KP ma wygaszony browar w Kielcach i coś w końcu musi zacząć w nim produkować (lub sprzedać, ale w kryzysie to im się nie opłaci), a Tyskim, Lechem i Żubrem już raczej więcej rynku nie zdobędą. Być może rozważą też reaktywacje niektórych marek, na których postawiono kiedyś krzyżyk.

Poza tym wielcy naszego rynku piwnego myślą tylko o dociągnięciu do 2012 roku i do mistrzostw .

Comment

• kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie wiem jak jest z Fraterem Pszenicznym, ale ja go nadal widuję w sklepach, tak jak Podwójnego. Musimy pamiętać, że KP ma wygaszony browar w Kielcach i coś w końcu musi zacząć w nim produkować (lub sprzedać, ale w kryzysie to im się nie opłaci), a Tyskim, Lechem i Żubrem już raczej więcej rynku nie zdobędą. Być może rozważą też reaktywacje niektórych marek, na których postawiono kiedyś krzyżyk.

Poza tym wielcy naszego rynku piwnego myślą tylko o dociągnięciu do 2012 roku i do mistrzostw .
                Też myślałem, że to będzie wygaszenie, ale KP powiedziała wyraźnie, że wyposażenie sprzeda zagranicę.
                blog.kopyra.com

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Wcześniej równie wyraźnie powiedziała, że będzie rozwijać produkcję. Nie ma żadnego znaczenia, co powiedziała KP. A faktach dowiesz się - po faktach.

Comment

• chitos
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2009.02
                    • 195

Co do browaru w Kielcach to też sądzę, że raczej KP nie śpieszno z jego reaktywacją, jeśli w ogóle ma takie plany. Przecież w Tychach jest już lany Wojak Pełne, a w Poznaniu Ginnger's, więc jak widać dla nich zmiana miejsca ważenia piw to nie jest wielki problem.

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Niepasteryzowane to już żaden rarytas. Żubr będzie w każdej butelce miał trawkę.

Comment

• Pankracy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2007.10
                        • 2801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                        Żubr będzie w każdej butelce miał trawkę.
                        Cannabis indica czy Cannabis sativa

Comment

• emes
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 4275

Powinni pójść na całość. Piwo z wirusem grypy, dla twardzieli

Comment

• Krzysiu
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2001.02
                            • 14936

Grypa jest świńska, a nie żubrza. Nie pasuje.

Comment

• nikita_banita
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.06
                              • 1363

To trzeba nową grypę obmyślić

Comment

Przetwarzanie...
                              X