Żubr niepasteryzowany - plotki i spekulacje

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pazurq
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.05
    • 120

wpadłem na taki pomysł spotu reklamowego Żubra, gdy przy mnie w sklepie dwóch dresów kupowało Żubra, mając do wyboru i Świeże i inne lepsze piwa - ,, Łosie lubią Żubra''
    dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita Wyświetlenie odpowiedzi
      To trzeba nową grypę obmyślić
      Sama się zrobi. Przyroda jest bardzo pomysłowa.

Mam nadzieję, że nie będzie to grypa kocia, bo będę musiał utłuc swojego pasożyta domowego. Jakoś jestem przywiązany do bydlaka, mimo że najbardziej bezużyteczne zwierzę na świecie.

Comment

• Pogoniarz
        † 1971-2015 Piwosz w Raju
        • 2003.02
        • 7971

Czy to faktycznie będzie piwo niepasteryzowane, czy li tylko jego substytut ?Już te CP-owskie wynalazki są jakieś takie...nijakie

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13956

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
          Sama się zrobi. Przyroda jest bardzo pomysłowa.

Przyroda powiadasz?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Mam podstawy wykształceniap przyrodniczego i wiem, co natura potrafi. Ty byś wymyślił takie zwierzę? http://homepage.mac.com/nmonks/Proje...hamites_02.jpg

A natura wymyśliła. To jakiś amonit. A takie cos? http://envis.praha-mesto.cz/rocenky/...to/fot19-3.gif

To są graptolity. Nikt nawet nie wie, jak samo zwierzę wyglądało, to są tylko graptynowe szkielety kolonii.

Więc nie mów mi, ze przyroda czegoś nie wymyśli.

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13956

Miałem na myśli te grypy zwierzęce, a nie zwierzątka i skamieniałości.
              Żubry, łosie, koty i inne "pasożyty".

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• chinet
                Porucznik Browarny Tester
                • 2006.04
                • 486

Nie wiem jak jest z Fraterem Pszenicznym, ale ja go nadal widuję w sklepach, tak jak Podwójnego. Musimy pamiętać, że KP ma wygaszony browar w Kielcach i coś w końcu musi zacząć w nim produkować (lub sprzedać, ale w kryzysie to im się nie opłaci), a Tyskim, Lechem i Żubrem już raczej więcej rynku nie zdobędą. Być może rozważą też reaktywacje niektórych marek, na których postawiono kiedyś krzyżyk.
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                Też myślałem, że to będzie wygaszenie, ale KP powiedziała wyraźnie, że wyposażenie sprzeda zagranicę.
                Niedawno rozmawiałem z kolegą z KP i powiedział, że budynki w Kielcach idą na sprzedaż. Natomiast cała linia produkcyjna jest cięta i wyprzedawana po kawałku tak, by nikt nie mógł ruszyć z produkcją piwa.

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Niech zakażą teren jakimiś odpadami radioaktywnymi, będzie najpewniej. W ogóle dziwi mnie, że całych miast razem z browarami nie anihilowali, przecież tam w każdej chwili ktoś może znów zacząć warzyć!

Comment

• tyskikufel
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2003.04
                    • 772

W ostatnią sobotę brałem udział w telefonicznej ankiecie "piwo a piłka nożna", a dokładniej pytano mnie o Żubra i markę Żubr. Pytania krążyły wokół dwóch zasadniczych spraw zleconych ankieterom przez KP:
                    1) KP rozważa wycofanie się ze sponsoringu Jagiellonii w Białymstoku i chce otoczyć opieką całą trzecią ligę lub też kilka klubów z niższych lig na Podlasiu oraz
                    2) Pytano mnie o to czy gdyby pojawił się na rynku Żubr niepasteryzowany to byłbym nim zainteresowany.

Ciekawe czy i kiedy pojawiłoby się takie niepasteryzowane piwo (oraz na ile byłoby niepasteryzowane); jaka byłaby dostępność tego Żubra i nareszcie co skłoniło KP do samego myślenia o takim posunięciu - czyżby sprzedaż spadła aż tak bardzo?

I teraz już się rozmarzyłem - jeśli wprowadzą wersję niepasteryzowaną Żubra to może kiedyś powróci również Porter Polski z Dojlid?...
                    mam jeszcze w piwnicy portera z dojlid , jakby chcieli zrobić takiego samego to im udostępnie do porównania

Comment

• nikita_banita
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.06
                      • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tyskikufel Wyświetlenie odpowiedzi
                      mam jeszcze w piwnicy portera z dojlid , jakby chcieli zrobić takiego samego to im udostępnie do porównania
                      Ja mam jeszcze 10 sztuk tego specjału i jeśli zechcą wznowić produkcję to sprezentuje im butelkę za darmo .

Jak to dobrze sobie czasami pomarzyć...

Comment

• kiszot
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🍼🍼
                        • 2001.08
                        • 8115

Ja mam jeszcze 10 sztuk tego specjału i jeśli zechcą wznowić produkcję to sprezentuje im butelkę za darmo .

Jak to dobrze sobie czasami pomarzyć...
                        To może doślesz nam jedną buteleczkę na Bruneta?
                        Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                        1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                        Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                        So von Natur, Natur in alter Weise,
                        Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                        Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• nikita_banita
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 1363

Na Bruneta to raczej nie, bo to nie moje rewiry , ale jeśli pojawię się na giełdzie w Warszawie na początku roku to może pokuszę się o przywiezienie jednej sztuki do ogólnego posmakowania .

Comment

• dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4014

"Troszkę" im zeszło, ale w końcu zliczyli wyniki telefonicznych ankiet i na rynek wszedł PRAŻUBR :]

ależ oni mają tempro prac !!!!
                            "kraft" może się zacząć bać
                            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• marqqq
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2014.12
                              • 682

Tradycje browaru Dojlidy a puszka via Tychy

Comment

• morbit
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2008.09
                                • 56

...i 5% alkoholu zamiast 6%, smak dziwny, choć bynajmniej nie wodnisty, ja tam czuje alkohol (!). Ale to musiałby zweryfikować jakiś koneser Żubra. Puszka mi się podoba, chociaż trochę wygląda jak parodia.

Comment

Przetwarzanie...
                                X