Nowa seria piw z GABa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

Pokusiłem się dzisiaj na degustację nowych piw z GABa i tylko sobie zepsułem wieczór i kubki smakowe, nawet ten stout jakiś taki bezpłciowy, normalnie masakra
    Save water, drink beer ...

http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

Comment

• Seta
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Bzdura, nie popełnił błędu w obraniu strategi. Popełnił błąd w jej realizacji. Pomysł był dobry, wykonanie, szczególnie w przypadku Zdrowego - tragiczne.
      Nie wiemy jaka była strategia. Jeżeli "ograniczamy koszty, sypiemy kukurydzę, skrócamy leżakowanie (...), zmieniamy etykiety i nazwę i pozycjonujemy cenowo wyżej", to uważam, że była błędna i może Gaba drogo kosztować...
      Jeśli chce się robić piwo hajendowe, to musi być bardzo dobre I drogie. Tylko drogie nie wystarczy.
      Chociaż Koreb nie potwierdza tej reguły.
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

Też uważam, że prezentuje się najlepiej. Jeśli na kontrze jeszcze będzie wyjaśnienie (niekoniecznie prawdziwe), że Blue Grass to był taki rewolwerowiec, a przydomek pochodzi od tego, że... to ta nazwa jest się w stanie obronić. Bo na razie, to nie wiem co autor miał na myśli.
        Blue Grass to zwyczajowa nazwa stanu Kentucky (stąd pewnie ten kowboj na etykiecie) oraz odmiana muzyki country, charakteryzująca się szybkim rytmem i instrumentarium głównie strunowym - banjo, mandolina, gitara akustyczna. Jeśli jest to nawiązanie do tzw. Dzikiego Zachodu, to wygląd etykiety jest jak najbardziej adekwatny do tego, co przeciętny Polak wie o Dzikim Zachodzie na podstawie obejrzanych westernów.

Comment

• TomX
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.09
          • 1035

Ale przeciętny polak (za jakiego się uważam) nie wie, że Blue Grass to zwyczajowa nazwa Kentucky, dlatego dobrze by było, gdyby zamieścili o tym wzmiankę na opakowaniu.

Comment

• woj69
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2008.11
            • 67

Jest to już 3-cie z kolei piwo z Browaru GAB, po BLUE GRASS i ZDROWYM, którym miałem sposobność "uraczyć" (?!) moje kubki smakowe. Niestety jak dotąd, żadne z w\w piw nie przypadło mi do gustu i jestem raczej rozczarowany produktami tego browaru. Jego produkty bardzo przypominają mi to piwo które piło się w czasach PRL. Jednym zdaniem. Absurdalna cena ( ponad 4 zł\but ) za którą kupiłem piwo o nieciekawych walorach smakowych. Wolę już z pobliskiego hipermarketu kupić Barleya z Van Pura za 1,59 zł.....

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woj69 Wyświetlenie odpowiedzi
              Jest to już 3-cie z kolei piwo z Browaru GAB, po BLUE GRASS i ZDROWYM, którym miałem sposobność "uraczyć" (?!) moje kubki smakowe. Niestety jak dotąd, żadne z w\w piw nie przypadło mi do gustu i jestem raczej rozczarowany produktami tego browaru. Jego produkty bardzo przypominają mi to piwo które piło się w czasach PRL. Jednym zdaniem. Absurdalna cena ( ponad 4 zł\but ) za którą kupiłem piwo o nieciekawych walorach smakowych. Wolę już z pobliskiego hipermarketu kupić Barleya z Van Pura za 1,59 zł.....
              To jeszcze napisz które masz na myśli Blood czy Eye?
              blog.kopyra.com

Comment

• woj69
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2008.11
                • 67

To jeszcze napisz które masz na myśli Blood czy Eye?
                Eye - zał. JPG
                Attached Files

Comment

• kopyr
                  • 2004.06
                  • 9475

Eye - zał. JPG
                  Mnie akurat Oko Smoka, jako jedyne z całej nowej serii, smakowało.
                  blog.kopyra.com

Comment

• piowen
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2007.09
                    • 207

Jakie nazwy, takie piwa. Trzeba się było bardziej starać podczas niegdysiejszego konkursu na nazwy piw GABa, w którym tak licznie wzięliśmy udział
                    "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

Comment

• woj69
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2008.11
                      • 67

Przyznam się, że kupiłem je głównie ze względu na "oryginalne" kapsle z banderolami. Zał BMG. Pozostało mi do degustacji jeszcze jedno piwo z w\w browaru - z czerwoną banderolą. Podobno najlepsze - w co śmiem wątpić. Tak przynajmniej zadeklarował mi sprzedawca. "Kupimy - zobaczymy"
                      Attached Files

Comment

• woj69
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2008.11
                        • 67

Niestety, wcześniej nie miałem takiej możliwości - brak dostępu do piw regionalnych. W pobliskich sklepach - wszechobecny zalew monopolu... W końcu jednak spełniło się moje ciche marzenie. Niedawno otwarto bowiem nieopodal mojego miejsca zamieszkania prawdziwy sklep monopolowy - dla birofili. Oferujący bogatą gamę zarówno piw z małych, regionalnych browarów polskich, jak i z zagranicznych. W związku z tym moja aktywność. Polecam litewskie piwo : ŚVYTURYS-DARK RED. - Super !!! - zał. JPG
                        Last edited by ART; 2010-03-18, 23:20.

Comment

• leona
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2009.07
                          • 5853

Niestety, wcześniej nie miałem takiej możliwości - brak dostępu do piw regionalnych. W pobliskich sklepach - wszechobecny zalew monopolu... W końcu jednak spełniło się moje ciche marzenie. Niedawno otwarto bowiem nieopodal mojego miejsca zamieszkania prawdziwy sklep monopolowy - dla birofili. Oferujący bogatą gamę zarówno piw z małych, regionalnych browarów polskich, jak i z zagranicznych. W związku z tym moja aktywność. Polecam litewskie piwo : ŚVYTURYS-DARK RED. - Super !!! - zał. JPG
                          Primo: co Red ma wspólnego z GABem?
                          Secundo: ART Cię zamorduje
                          Last edited by leona; 2010-03-18, 22:51. Powód: ?

Comment

• woj69
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2008.11
                            • 67

OK. Kończę browara i lulu.....

Comment

• piowen
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2007.09
                              • 207

OK. Kończę browara i lulu.....
                              Przepraszam Szanowne Moderatores za mały OT, ale kolegę Woja muszę uświadomić, że podczas konsumpcji tzw. browara może się udzielać w innym temacie
                              "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

Comment

• woj69
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2008.11
                                • 67

Proszę wybaczyć, ale po degustacji piwa z browaru GAB, a następnie dla kontrastu - w\w z browaru litewskiego nie mogłem się oprzeć pokusie, aby go zarekomendować w ramach tej dyskusji. Bez obawy, ani mi w głowie jego reklama, a po dwóch spożytych piwach - tej klasy do osiągnięcia wiadomego stanu zaręczam, że przy mojej "kubaturze" to mi jeszcze daleko. Chciałem tylko zaznaczyć, że za podobną cenę można się raczyć trunkiem nader przednim jak i podłym w smaku. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. woj69

Comment

Przetwarzanie...
                                X