Nowa seria piw z GABa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Nowa seria piw z GABa

Uznałem, że news zasługuje na osobny wątek.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
    Gab, Dragon's Eye
    Ekstrakt - 13
    Alkohol - 5%
    Data: 2010.05.20
    Stout

Gab, Dragon,s Blood
    Ekstrakt - 11,1
    Alkohol - 5%
    Red Ale

Gab, Blue Grass
    Ekstrakt - 12,5
    Alkohol - 5%
    Pale Ale

Łohoho. Super, ale nazwy hmmm... nawiązanie do smoków budzi podejrzenia o plagiatowanie Fortuny. Na pewno lepsze to niż KamaSutra, ale wszystko jeszcze zależy od etykiet. Jak ktoś wie coś więcej lub ma fotki etykiet, to proszę o zamieszczenie, bo umieram z ciekawości.
    Last edited by kopyr; 2009-11-25, 23:25.
    blog.kopyra.com
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

Mam nadzieje, że piwa te będą smaczne no i dostępne w Lublinie.
    Last edited by kishar; 2009-11-25, 23:26.

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

"Żenua" jakby to powiedział Jean Gabin. Polacy wg GAB-a to gęsi i języka nie znają.
      No chyba, ze jest to seria na rynek zagraniczny, to zwracam honor, ale szczerze, wątpię w to.
      Dla mnie te nazwy to dowód na upadek nazewnictwa polskich piw.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Czy to dla Gaba wymyślaliśmy kiedyś nazwy i żadna się nie spodobała?

Tak czy siak, bardzo interesująca wiadomość, choć dwa z tych piw to pewnie Stout i Kama Sutra w nowej oprawie graficznej. Oby sensowniejszej niż te nazwy.

PS "Polacy nie gęsi, a swój język mają" - tak to brzmi, a "gęsi" to przymiotnik, nie rzeczownik.

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Miałem napisać mniej więcej to samo co becik, ale mnie uprzedził.
          I jak taki przeciętny klient ma to w sklepie kupić, palcem pokazywać?
          A wystarczyło by ludzie z GABa pogadali z tymi z Namysłowa o ich niewypale z nazwą Two Axes.
          Piwa do UK chyba nie będą wysyłać, bo drzewa do lasu się nie wysyła. No jeśli tak, to świadczyłoby o kompletnym... ech ugryzłem się w język
          Jedyny plus to nowe piwo górnej fermentacji na polskim rynku, byle by tylko było w miarę dostępne. Tylko które z nich to nie wiem - Kamasutra to obecnie Blood czy Grass?
          No i czemu nie ma konsekwencji? Trzeba było zamiast Blue Grass nazwać piwo np. Dragon's Heart

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• becik
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            ? Trzeba było zamiast Blue Grass nazwać piwo np. Dragon's Heart
            lepsze by było "Dragon's Motherfucker Ale"
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Normalnie - trzy dragonseje i dwa dragonsbluty i jeden blugrejs. Pliz.

Comment

• Cooper
                🍼🍼
                • 2002.11
                • 6056

Przeciętny klient kupuje produkty made in GŻ , KP lub CP a wymówienie ich nazw nie sprawia mu klopotu nawet jeśli ma już lekki problem z wymową spowodowany "nadspożyciem".
                Last edited by Cooper; 2009-11-25, 23:51. Powód: bo tak.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                  Przeciętny klient kupuje produkty made in GŻ , KP lub CP a wymówienie ich nazw nie sprawia mu klopotu nawet jeśli ma już lekki problem z wymową spowodowany "nadspożyciem".
                  Masz rycht. No to niech będzie - przeciętnie uzdolniony lingwistycznie, ale to na jedno wychodzi, prawda?

Ważna informacja:
                  W wątku o sklepie Maria w Krakowie MarciKa napiaał, że jest jeszcze 4-te piwo z serii (nie podał nazwy), najprawdopodobniej niepasteryzowane. Czyli nastąpiło upowszechnienie piwa robionego do tej pory tylko dla pubu Oslo w Częstochowie.
                  Last edited by Pendragon; 2009-11-25, 23:56.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• delvish
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.11
                    • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                    Normalnie - trzy dragonseje i dwa dragonsbluty i jeden blugrejs. Pliz.
                    No nie wiem. W tłumaczeniu takie zamówienie może brzmieć przecież jeszcze bardziej wypaśnie. Np. "Trzy Oka Smoka, dwie Sine Trawy i pięć Smoczych Krwi, jeeee!". Znamy zatem tardżet nowych produktów - miłośnicy fantasy
                    Czyli nastąpiło upowszechnienie piwa robionego do tej pory tylko dla pubu Oslo w Częstochowie.
                    To trzeba chyba jeszcze potwierdzić. Wersja dla Oslo była niefiltrowana, a na razie wiadomo tylko, że to nowe to niepasteryzowane jest.
                    Last edited by delvish; 2009-11-26, 06:53.
                    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

No nie, co za .... szkoda gadać

A Blue Grass to już w ogóle wielce zachęcająca nazwa
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• pizmak666
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.12
                        • 1904

A czy nie przypadkiem Gab jakąś chwile temu robił konkurs na tym portalu związany z nowymi nazwami dla swoich produktów?
                        Może właśnie te propozycje wygrały
                        Last edited by pizmak666; 2009-11-26, 10:16. Powód: błąd
                        „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Heh nasze pomysły na nazwy piw im się nie spodobały...
                          Ale nie do końca. Ja proponowałem dwóm piwom nazwę... Dragon! Tyle że bez żadnych dodatków.
                          W tym Stoutowi...

Nie taka znowu chwila - półtorej roku nad tym myśleli.

Przy okazji sam sobie odpowiem. Spojrzałem do strony z konkursem i wiem, że Kamasutra to teraz Dragon's Blood (11,1)
                          Last edited by Pendragon; 2009-11-26, 10:22.

Comment

• Seta
                            • 2002.10
                            • 6964

RPG'owcy powinni być zachwyceni
                            Mnie interesuje smak - próbował już ktoś?
                            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• MarcinKa
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2005.02
                              • 2736

Ważna informacja:
                              W wątku o sklepie Maria w Krakowie MarciKa napiaał, że jest jeszcze 4-te piwo z serii (nie podał nazwy), najprawdopodobniej niepasteryzowane. Czyli nastąpiło upowszechnienie piwa robionego do tej pory tylko dla pubu Oslo w Częstochowie.
                              Brakujące piwo to: Zdrowe. Pale Ale Niepasteryzowane i Niefiltrowane
                              To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

Przetwarzanie...
                              X