Nowa seria piw z GABa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
    Brakujące piwo to: Zdrowe.
    No to hicior.
    Teraz czekamy na Nieskażone, Czyste i Odżywcze.

EDIT: I tylko czekać, jak ktoś poinformuje o tej nazwie PARPA. Postępowanie i kara murowane, bo ta nazwa jest niezgodna z ustawą o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.
    Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-11-26, 11:24.
    blog.kopyra.com

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
      Brakujące piwo to: Zdrowe. Pale Ale Niepasteryzowane i Niefiltrowane
      Czyli wersja pasteryzowana i filtrowana to Blue Grass, a niefiltrowana i niepasteryzowana to Zdrowe?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10863

W przyszły piątek wpadne do Gaba i mam nadzieje , że dostane/kupie "Zdrowe".
        Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2009-11-26, 11:41.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• leona
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.07
          • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          No to hicior.
          Teraz czekamy na Nieskażone, Czyste i Odżywcze.

EDIT: I tylko czekać, jak ktoś poinformuje o tej nazwie PARPA. Postępowanie i kara murowane, bo ta nazwa jest niezgodna z ustawą o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.
          Z Naturalnego też robiłeś taką bekę? (nie chce mi sie szukać)

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
            Z Naturalnego też robiłeś taką bekę? (nie chce mi sie szukać)
            Poczytaj ustawę. Naturalne, to naturalne. A w ustawie jest wyraźnie napisane, że nie można alkoholu promować jako zdrowego. I nic nikogo nie obchodzi jak jest w rzeczywistości.
            blog.kopyra.com

Comment

• leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Poczytaj ustawę. Naturalne, to naturalne. A w ustawie jest wyraźnie napisane, że nie można alkoholu promować jako zdrowego. I nic nikogo nie obchodzi jak jest w rzeczywistości.
              Przecież wiesz że nie chodzi mi o ustawę tylko o Twoją szyderę z nazwy.
              O to w czym nazwanie piwa Naturalne jest mniej śmieszne niż Zdrowe?
              Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2009-11-26, 12:07.

Comment

• coachu
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.09
                • 225

A może by tak do ARTomatu wprowadzić ocenę nazwy piwa? coby błyskotliwe szyderstwa i ironie nie zaginęły w forumowym gąszczu
                golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
                - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

Comment

• gobong
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2005.04
                  • 658

Może tak bez nabijania sie. To wśród tych piw będzie jakaś nowość czy to tylko zmiana nazw i etykiet? Bo o ile pamięć mnie nie myli to wymyślanie nazwy na piwo, było związane także z planami uwarzenia i promowania nowych piw.

Comment

• kjaros
                    Porucznik Browarny Tester
                    🍼
                    • 2007.03
                    • 378

Trawnika/trawy nie mogę zrozumieć, ale jeśli jakość będzie dobra a ceny przyzwoite to nazwy tych piw nie będą mi przeszkadzać.
                    Dla mnie to dobra nowina bo brakowało mi większej liczby krajowych przedstawicieli tych stylów. Czekam na degustację...
                    Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10863

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi
                      9....) To wśród tych piw będzie jakaś nowość czy to tylko zmiana nazw i etykiet?(...).
                      To ja ciebie inaczej zapytam. Czy widziałeś lub piłeś z butelki niefiltra niepastryzowanego (swego czasu Gab warzył dla pubu Oslo niefiltra ale pasteryzowanego) i Pale Ale? Nie?! No to masz odowiedź
                      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pancernik
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.09
                        • 9797

"Oka Smoka" są śliczne...

Comment

• gobong
                          • 2005.04
                          • 658

Poprosze dwa palce biskupa. Uhahaha ale zabawne. Nażekacie na ubogość rynku, pojawia sie nowe piwo, przynajmniej jedno i co....?. wszyscy sie rzucają wyśmiewać nazwe. Poczytajcie uważniej etykiety innych polskich i niepolskich piw.

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nażekacie na ubogość rynku, pojawia sie nowe piwo, przynajmniej jedno i co....?. wszyscy sie rzucają wyśmiewać nazwe. .
                            No i co z tego? Nie wolno? Jedno z drugim nie ma nic wspólnego, jak będą dobre, będziemy je pić mimo głupiej nazwy, ale to nie znaczy, że mamy tego nie zauważać. Acha, no i FCJP
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• gobong
                              • 2005.04
                              • 658

Ups , przepraszam. Zawsze miałem problemy z ortografią, ale właśnie dlatego by nie mieć większych , pisze nie używając narzędzi automatycznie poprawiających błędy. Co do meritum to wypijmy najpierw i dopiero opiszmy. Np.: nie dość że niesmaczne to jeszcze ta nazwa, albo genialne w smaku ale ta śmieszna nazwa. Tak to wyśmiewając nazwe można zrazić kogoś do być może smacznego piwa. Jak to ktoś wczesniej i ja sam zauważyłem śmiesznych, żałosnych i bezsensownych nazw dobrych piw jest bez liku. Na wyśmianie nazwy w artomacie miejsca jest dość Kurcze kamasutry jednak chyba nic nie pobije. No, chyba że cena tego piwa w sieci Auchan .

Comment

• MarcinKa
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2005.02
                                • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                                Czyli wersja pasteryzowana i filtrowana to Blue Grass, a niefiltrowana i niepasteryzowana to Zdrowe?
                                Wszystko na to wskazuje.
                                Butelki są niewymienne.
                                Cena 3,8 (chyba tylko Dragon's Eye 3,9).
                                Attached Files
                                To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

Przetwarzanie...
                                X