Tak Seta, mijałeś się z prawdą mając na celu hiperbolizacją wypowiedzi Andrzeja i przedstawienie ich w takim świetle w jakim Ty sobie tego życzysz. Ale nie mam czasu ani ochoty być wciągany w tą gierkę. Widzę, że jesteś wyjątkowo cięty na Andrzeja i nie odpuścisz.
Okresowa kontrola piw niepasteryzowanych
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu. -
Na czeskich Svijanach jest napis Bez Pasterizace, a na Krakonoszu, który też jest niepasteryzowany nie ma.Comment
-
Tak Seta, mijałeś się z prawdą mając na celu hiperbolizacją wypowiedzi Andrzeja i przedstawienie ich w takim świetle w jakim Ty sobie tego życzysz. Ale nie mam czasu ani ochoty być wciągany w tą gierkę. Widzę, że jesteś wyjątkowo cięty na Andrzeja i nie odpuścisz.
Dużo zmieniło się od czasów powstawania browar.biz.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Może najlepiej zlikwidować pojęcie niepasteryzowane i bedzie po sprawie. Nie widzę sensu byc mądrzejszym od Niemców w tej kwestii.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Setę można puścić mimo uszu, to zresztą najlepsza metoda, ale pana, panie Marku nie rozumiem. Ja rozumiem, że mogliście się poczuć dotknięci sugestią, że pasteryzujecie piwo, podczas gdy tego nie robicie. Wystarczyło moim zdaniem napisać, że oświadczacie, że tego piwa nie pasteryzujecie i domagacie się, żeby Andrzej Sadownik to potwierdził lub obalił to twierdzenie jeśli ma dowody. Bylibyście wygrani. A tak to wdajecie się w jakieś niepoważne teorie spiskowe, jakieś przepychanki, które naprawdę nie służą wizerunkowi browaru.
PS: strasznie nerwowo reaguje pan na jakiekolwiek opinie o Ciechanie (choć akurat Czes napisał ogólnie). Pan wie co mam na myśli.
Zarzuty dotyczące "piątej kolumny"... przypominają historyczne pogadanki o Hupce i Czai.
Szkoda, że wysuwane są przez osobę, która aspiruje /i są to aspiracje uprawnione/ do roli lidera wśród niezależnego piwowarstwa w Polsce.
Czy nie byłoby lepiej, zamiast atakować się tu, pewne stowarzyszenie i grupa browarów z nim związanych wydało oświadczenie, że potępiają praktyki czarnkowskie, że dokładają starań... itd.?
To chyba byłoby bardziej profesjonalne?Comment
-
Ponieważ odpowiedzi się chyba nie doczekam - mała podpowiedź. Poniżej streszczenie WSZYSTKICH postów na browar.biz napisanych przez tą osobę w ciągu roku. Oczywiście zestawienie subiektywne, uproszczone - jeśli coś źle zrozumiałem - prostujcie (wystarczy kliknąć na nazwą użytkownika i wybrać "Pokaż wszystkie posty".
Jeśli kogoś obraziłem - przepraszam.
8.V.2009. Grupa Zywiec jest super, Barrow to równy chłop, będziemy warzyć grand czempiona
24.V. Pozdro dla Crizza (akurat popieram )
...Comment
-
Dobra wycofuję się. Widzę, że wszyscy macie wyrobiony swój własny pogląd i nie jest zgodny z moim.
Przepraszam. Mój błąd.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Kurcze, nie wiedziałam, że tylko premiumy mają opcję podglądu postów użytkowników, a to taka przydatna funkcja!Comment
-
To była tzw. "pęknięta żyłka". Coś jak u Czesa kilka dni temu. Widocznie taki okres, przesilenie wiosenneComment
-
Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
A w sprawie zasadniczej.
Możliwości są dwie: albo Czes zwariował, albo ma poważne dowody na poparcie swojej tezy. W możliwość pierwszą nie za bardzo wierzę, bo choć parokrotnie zdarzało mu się zwerbalizować swoje myśli w sposób wyrażający trochę do życzenia (vide casus pewnej jurorki w Żywcu), to jednak posiada zbyt dużą wiedzę teoretyczną i praktyczną, żeby wyciągać takie teorie z kapelusza, a na dodatek ubierać je w płaszczyk teorii spiskowej.
Ponadto zgadzam się z obserwacją, że żadnego browaru poza Czarnkowem Czes nie zaatakował bezpośrednio. Pan Jakubiak istotnie reaguje zbyt emocjonalnie, bo jeśli nie ma nic na sumieniu, nie powinien w ogóle wdawać się w tę polemikę.
Cóż, poczekajmy do posiedzenia Komisji Etyki. Mam nadzieję, że Czes dobrze uargumentuje swoja tezę, bo sam nie lubię być oszukiwany. Wprawdzie, podobnie jak Kopyr, uważam ze nie powinno się mitologizować piw niepasteryzowanych, bo dobre pasteryzowane będzie lepsze od niedobrego niepasteryzowanego, ale kłamstwa na etykietach są żałosne. Na Czarnków nie głosowałem w plebiscycie po części z tego powodu, ale również dlatego, że po prostu inne piwa były dla mnie lepsze..Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment