Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
Wyświetlenie odpowiedzi
Okresowa kontrola piw niepasteryzowanych
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziMasz jakieś kompleksy ?
A wracając do tematu - to sformułowanie "niskopasteryzowane" to chyba jakieś novum w słowniku piwowarskim? Serio pytam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMoże Ty masz - Leona tylko słusznie zauważył, że piwo.org zajmuje się nieco węższą działką, niż browar.biz
.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziOstatnio na etykiecie Noteckiego w miejsce napisu "piwo niepasteryzowane naturalne" zamieszczono napis "piwo niskopasteryzowane naturalne"
Komisja Etyki Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich jest usatysfakcjonowana
Pytanie teraz, od ilu jednostek pasteryzacji zaczyna się piwo wysokopasteryzowane?
Naśladowcom podsuwam jeszcze pomysły na piwo: lekkopasteryzowane, trochę pasteryzowane, quasi-niepasteryzowane, prawie jak niepasteryzowane, niepasteryzowane ale..., pasteryzowane, ale tak tylko troszeczkę.
PS: w pierwszej chwili wbiłem się w dumę, jaką to moc ma browar.biz, no ale nie łudźmy się kluczowa była reakcja SRBP. Browar.bizem nikt by się nie przejmował, w końcu piwo wygrało w swojej kategorii.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
PS: w pierwszej chwili wbiłem się w dumę, jaką to moc ma browar.biz, no ale nie łudźmy się kluczowa była reakcja SRBP. Browar.bizem nikt by się nie przejmował, w końcu piwo wygrało w swojej kategorii.
Opinie wyrażane na Browar.biz mają coraz większy wpływ na rynek piwa w Polsce i z tego należy się tylko cieszyć. Coraz więcej browarów "z cichacza" czyta co się u nas pisze i wyciąga z tego wnioski do swoich dalszych działań.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziNo nie wiem - myślę, że się trochę mylisz Kopyrze - jakiś dłuższy czas temu ART rozmawiał z administratorem browaru Czarnków na temat tego jak została przyjęta ta informacja o pasteryzacji piwa niepasteryzowanego na naszym forum. Myślę, że to również przyczyniło się do zmiany postępowania czarnkowskiego browaru.
Opinie wyrażane na Browar.biz mają coraz większy wpływ na rynek piwa w Polsce i z tego należy się tylko cieszyć. Coraz więcej browarów "z cichacza" czyta co się u nas pisze i wyciąga z tego wnioski do swoich dalszych działań.
No i chyba nie do końca o taką zmianę postępowania nam chodziło.
Comment
-
-
Nie jest idealnie, ale krok w dobrą stronę. Osobiście nie wierzyłem że coś w ogóle się zmieni.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziI po co tworzyć jakieś podziały ?
Comment
-
-
Piwo niskopasteryzowane.
To na pewno sukces, ale sukces bardzo doraźny. Bo jakby miał to być precedens, który tworzy regułę, to rzeczywiście nie tędy droga. A poza tym dla kogo miałby to być napis? Dla komisji etyki SRBP, żeby wszystko było w porządku?
Comment
-
Comment