Okresowa kontrola piw niepasteryzowanych
Collapse
X
-
Ponieważ odpowiedzi się chyba nie doczekam - mała podpowiedź. Poniżej streszczenie WSZYSTKICH postów na browar.biz napisanych przez tą osobę w ciągu roku. Oczywiście zestawienie subiektywne, uproszczone - jeśli coś źle zrozumiałem - prostujcie (wystarczy kliknąć na nazwą użytkownika i wybrać "Pokaż wszystkie posty".
Jeśli kogoś obraziłem - przepraszam.
8.V.2009. Grupa Zywiec jest super, Barrow to równy chłop, będziemy warzyć grand czempiona
24.V. Pozdro dla Crizza (akurat popieram )
28.V. News o gradobiciu w Niemczech.
22.VI. Grupa Żywiec jest super, będziem warzyć grand czempiona
24.VI. Wyjaśnienia na moje czepianie (podziękowałem)
7.IX. Podziękowania za życzenia urodzinowe.
22.IX. Grupa Żywiec jest super, również w Kazimierzu
29.IX. Ciechanów jest głupi, wali chemie do tego piwa - w polemice na moja pochwałę Miodowego
30.IX. Ciechanów jest głupi i nieudolny, chce pozabijać swoich klientów
7.XI. Grupa Żywiec jest super, będzie sponsorować Stowarzyszenie, które będzie takie jak sobie ustaliliśmy na innym wortalu
7.XI. Grupa Żywiec jest super, będzie sponsorować Stowarzyszenie, POLSKIE Stowarzyszenie
8.XI. piękny argument w dyskusji - "Seta, może do tego czasu otrzeźwiejesz?" - wcześniej zasugerowałem, że Grupa Żywiec nie jest jednak taka super...
9.XI. Grupa Żywiec jest super, Barrow to równy chłop, będziemy negocjować
22.XI. Częstochovia jest OK
25.XI. Grupa Żywiec jest super, będziemy sprzedawać grand czempiona
26.XI. Czarnków głupi i kłamie
26.XI. Grupa Żywiec jest super, będziemy sprzedawać grand czempiona
30.XI. Witnica jest głupia i też kłamie
16.XII. Grupa Żywiec jest naprawdę super, Barrow to równy chłop, Zamkowy w Cieszynie to najfajniejsze miejsce dla piwowarów w Polsce
17.XII. Konstancin jest OK, pochwała pt47 za Czarny Dąb
21.I.2010. Grupa Żywiec jest super, Zamkowy w Cieszynie to najfajniejsze miejsce dla piwowarów w Polsce
28.II. dwa słowa o pH
5.III. Konstancin jest OK, sprostowanie w sprawie Żytniego
5.III. wszystkie małe browary są głupie i walą chemie do piwa
5.III. wszystkie małe browary są głupie, kłamią, a ja jestem hipokrytą (i kto to mówi), w ogóle sami tu hipokryci, rezygnuje z browar.biz
6.III. jednak nie rezygnuje
ufff... potem 3 posty tu...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Czy źle zrozumiałem, czy można na etykiecie napisać co się komu podoba bez względu na zawartość?"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Wiesz co Seta, taka mała dygresja, byłem pewien, że z tym "profesorem" wyskoczyłeś w innym wątku przez zwykłą niewiedzę (na zasadzie jak każdy magister w liceum to był "profesor"). Ale teraz zaczynam myśleć, że zrobiłeś to absolutnie celowo.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
I tak nie widzi tego co napisałeś. O ile rozumiem zasadę działania funkcji "ignoruj". Natomiast autorska interpretacja postów Czesa jest co najmniej nie na miejscu.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
To już niezły odjazd.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Ponieważ odpowiedzi się chyba nie doczekam - mała podpowiedź. Poniżej streszczenie WSZYSTKICH postów na browar.biz napisanych przez tą osobę w ciągu roku. Oczywiście zestawienie subiektywne, uproszczone - jeśli coś źle zrozumiałem - prostujcie (wystarczy kliknąć na nazwą użytkownika i wybrać "Pokaż wszystkie posty".
Jeśli kogoś obraziłem - przepraszam.
8.V.2009. Grupa Zywiec jest super, Barrow to równy chłop, będziemy warzyć grand czempiona
24.V. Pozdro dla Crizza (akurat popieram )
28.V. News o gradobiciu w Niemczech.
22.VI. Grupa Żywiec jest super, będziem warzyć grand czempiona
24.VI. Wyjaśnienia na moje czepianie (podziękowałem)
7.IX. Podziękowania za życzenia urodzinowe.
22.IX. Grupa Żywiec jest super, również w Kazimierzu
29.IX. Ciechanów jest głupi, wali chemie do tego piwa - w polemice na moja pochwałę Miodowego
30.IX. Ciechanów jest głupi i nieudolny, chce pozabijać swoich klientów
7.XI. Grupa Żywiec jest super, będzie sponsorować Stowarzyszenie, które będzie takie jak sobie ustaliliśmy na innym wortalu
7.XI. Grupa Żywiec jest super, będzie sponsorować Stowarzyszenie, POLSKIE Stowarzyszenie
8.XI. piękny argument w dyskusji - "Seta, może do tego czasu otrzeźwiejesz?" - wcześniej zasugerowałem, że Grupa Żywiec nie jest jednak taka super...
9.XI. Grupa Żywiec jest super, Barrow to równy chłop, będziemy negocjować
25.XI. Grupa Żywiec jest super, będziemy sprzedawać grand czempiona
26.XI. Grupa Żywiec jest super, będziemy sprzedawać grand czempiona
30.XI. Witnica jest głupia i też kłamie
16.XII. Grupa Żywiec jest naprawdę super, Barrow to równy chłop, Zamkowy w Cieszynie to najfajniejsze miejsce dla piwowarów w Polsce
17.XII. Konstancin jest OK, pochwała pt47 za Czarny Dąb
21.I.2010. Grupa Żywiec jest super, Zamkowy w Cieszynie to najfajniejsze miejsce dla piwowarów w Polsce
28.II. dwa słowa o pH
5.III. Konstancin jest OK, sprostowanie w sprawie Żytniego
5.III. wszystkie małe browary są głupie i walą chemie do piwa
5.III. wszystkie małe browary są głupie, kłamią, a ja jestem hipokrytą (i kto to mówi), w ogóle sami tu hipokryci, rezygnuje z browar.biz
6.III. jednak nie rezygnuje
ufff... potem 3 posty tu...Comment
-
Czy zawsze i w każdej grupie ludzi po przekroczeniu pewnej granicznej wielkości grupy zaczynją się intrygi, walki podjazdowe, insynuacje, ataki itp?????
."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Ostatnio bardzo smakowało mi Zdrojowe n/p ale ja nie potrafię powiedzieć ile w tym zasługi braku pasteryzacji, a ile tego, że piwo zostało dobrze uwarzone. Stawiam na to drugie.
Problem główny jest jednak taki, że piwo z napisem "niepasteryzowane" lepiej "smakuje". Dlatego browary uciekają się albo do oszustw, albo w ogóle bawią się w niepasteryzowanie zamiast skupić się na tym co produkują. Zresztą koncerny podchwyciły temat i też wypuszczają bardzo przeciętne wyroby z napisem "niepasteryzowane" na etykiecie. Zresztą całkiem zgodnie z prawdą. Co z tego jednak skoro one nie zachwycają. Dlatego twierdzę, że problem pasteryzowania lub nie, jest problemem wtórnym. Natomiast oszustwo potępiam, tak jak zresztą każde inne czyli używanie sztucznych barwników, aromatów itd.Comment
-
Pytanie: czy w jakimś innym kraju np. Niemczech umieszcza się informację, że piwo jest niepasteryzowane?
Czy to tylko taki polski folklor?
abernacka powinien wiedzieć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
PS: strasznie nerwowo reaguje pan na jakiekolwiek opinie o Ciechanie (choć akurat Czes napisał ogólnie). Pan wie co mam na myśli.Comment
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
Comment