Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof
Wyświetlenie odpowiedzi
Okresowa kontrola piw niepasteryzowanych
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziTo było w innej dyskusji. Latarniku, sprawdź sprawę dokładniej zanim się zagalopujesz Nic nie zniknęło.
Sprawy podejścia Czesa do naszych forumowiczów tez już nie będę komentować.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziTo było w innej dyskusji. Latarniku, sprawdź sprawę dokładniej zanim się zagalopujesz Nic nie zniknęło.
ART-jezdem rozczarowany."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziWg producentów ani jedno ani drugie.
@ Makaron&Marusia - bądzcie łaskawi zacytować moją opinię porównującą oba portale, bo nie przypominam sobie bym to kiedykolwiek uczynił!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo ciekawe ś.p. Simon mówił mi, że Żywe jest mikrofiltrowane na filtrze świecowym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziWg producentów ani jedno ani drugie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo ciekawe ś.p. Simon mówił mi, że Żywe jest mikrofiltrowane na filtrze świecowym.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPotwierdzam.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDosłownie nigdzie nie porównałeś, ale określenie, że "środowisko tego forum jest chore" siłą rzeczy nasuwa wniosek, że jest inne, zdrowe forum
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedzi@ Makaron&Marusia - bądzcie łaskawi zacytować moją opinię porównującą oba portale, bo nie przypominam sobie bym to kiedykolwiek uczynił!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi... źle wybrałeś forum. Piwo.org jest pod tym względem lepsze. Zresztą przyznał to także Czes.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
-
Ja nie twierdzę, że Czes powiedział coś takiego (nie wiem czy to powiedział).
Wskazuję tylko źródło, z którego mogła wyniknąć taka pogłoska (nie wiem, czy owo stwierdzenie jest prawdziwe).Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Odnosiłem się do zdania Czesa o chorym browar.biz (którego nie mogę teraz znaleźć, ale wiem że był). Jak tu nie uznać, że jako zdrowy miał na myśli piwo.org skoro tam takiej zajadłej dyskusji z atakami personalnymi nie było a członkami stowarzyszenia są aktywni użytkownicy tegoż forum.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziczłonkami stowarzyszenia są aktywni użytkownicy tegoż forum.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziOdnosiłem się do zdania Czesa o chorym browar.biz (którego nie mogę teraz znaleźć, ale wiem że był). Jak tu nie uznać, że jako zdrowy miał na myśli piwo.org skoro tam takiej zajadłej dyskusji z atakami personalnymi nie było a członkami stowarzyszenia są aktywni użytkownicy tegoż forum.
Co do "Żywego": Simon był świetnym marketingowcem, ale nie technologiem. Twierdząc, że piwo przechodziło mikrofiltrację wyjaławiającą "strzelał sobie w stopę". Wszak za jego czasów w składzie "Żywego" na kontretykiecie figurowały "żywe kultury drożdży".O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedzi
Co do "Żywego": Simon był świetnym marketingowcem, ale nie technologiem. Twierdząc, że piwo przechodziło mikrofiltrację wyjaławiającą "strzelał sobie w stopę". Wszak za jego czasów w składzie "Żywego" na kontretykiecie figurowały "żywe kultury drożdży".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziCo do "Żywego": Simon był świetnym marketingowcem, ale nie technologiem. Twierdząc, że piwo przechodziło mikrofiltrację wyjaławiającą "strzelał sobie w stopę". Wszak za jego czasów w składzie "Żywego" na kontretykiecie figurowały "żywe kultury drożdży".
Z innej, acz pokrewnej beczki. Na nowych niefiltrowanych Corneliusach - Honig Weizen, Greener Bio-Up, Ale Ale i Premium Lager, wielkimi literami napisano Niefiltrowane i Bez Konserwantów. O pasteryzacji lub jej braku ani słowa. A piwo te są ani chybi pasteryzowane, w końcu mają datę przydatności ponad półroczną. Nigdzie jednak ani słowa o pasteryzacji. Klient myśli niefiltrowane->naturalne->niepasteryzowane i się myli.
Comment
-
Comment