Okresowa kontrola piw niepasteryzowanych
Collapse
X
-
...
Co do "Żywego": Simon był świetnym marketingowcem, ale nie technologiem. Twierdząc, że piwo przechodziło mikrofiltrację wyjaławiającą "strzelał sobie w stopę". Wszak za jego czasów w składzie "Żywego" na kontretykiecie figurowały "żywe kultury drożdży".Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2010-03-25, 22:13.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Mam wątpliwości czy w 100% uczciwe. Bo to jest zatajenie pewnej informacji, która dla konsumenta może być ważna, a na pewno wpływa na sam produkt. Równie dobrze można pisać: nasze piwo nie zawiera cholesterolu. Też prawda, tyle tylko, że żadne nie zawiera.Comment
-
Comment
-
Mam wątpliwości czy w 100% uczciwe. Bo to jest zatajenie pewnej informacji, która dla konsumenta może być ważna, a na pewno wpływa na sam produkt. Równie dobrze można pisać: nasze piwo nie zawiera cholesterolu. Też prawda, tyle tylko, że żadne nie zawiera.Comment
-
Skitof, naprawdę uważasz, że jeśli napiszą na butelce "mikrofiltrowane", to przeciętnemu konsumentowi to coś powie?
Ale zgadzam się, że taka informacja powinna znaleźć się na etykiecie, zwłaszcza w kontekście mody na niepasteryzowane (chyba można tak powiedzieć). Dowiedzmy się, kto jest bliżej odmienianej przez wszystkie przypadki tradycji.Comment
-
Skitof, naprawdę uważasz, że jeśli napiszą na butelce "mikrofiltrowane", to przeciętnemu konsumentowi to coś powie?
Ale zgadzam się, że taka informacja powinna znaleźć się na etykiecie, zwłaszcza w kontekście mody na niepasteryzowane (chyba można tak powiedzieć). Dowiedzmy się, kto jest bliżej odmienianej przez wszystkie przypadki tradycji.Comment
-
Info o słodzie jest. Ale fakt brak miejsca produkcji i przede wszystkim podstawowej informacji czyli zawartość ekstraktu - to osobiście uważam za największe draństwo.Comment
Related Topics
Collapse
-
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
-
Channel: Niemcy
-
-
Witam serdecznie. Na wstępie napiszę, że zdaję sobie sprawę, że pewnie wybrałem zły dział forum na mój post, ale nie mogłem znaleźć niczego lepszego, co pasowałoby do mojego pytania. Sprawa wygląda tak, że powoli przygotowuje się do pisania pracy inżynierskiej. Temat pracy, to ogólnie Wyróżniki jakości...
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Browar Ciechan, właściciel takich marek jak Ciechan Wyborne czy Ciechan Miodowe - to zakład z ponad 300 letnią tradycją warzenia piwa.
Obecnie jest jedną z czołowych firm w segmencie browarów regionalnych.
Obecnie poszukujemy
Technologa produkcji piwa/Piwowara
...2018-08-06, 09:12 -
Kolejny minibrowar w bogatszej dzielnicy Quito, miejsce gdzie gromadzi się burżujstwo i białasy z północnego kontynentu.
Minibrowar założony w 2011 roku, nawiązujący wystrojem wnętrza do Bawarskiego stylu i kultury, co nie bardzo ma odwzorowanie w karcie, a tym bardziej w jakości i...-
Channel: Ameryka Południowa
-
-
Witam,
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...2020-03-11, 18:59 - Loading...
- Koniec listy.
Comment