Okresowa kontrola piw niepasteryzowanych
Collapse
X
-
Comment
-
Pytanie teraz, od ilu jednostek pasteryzacji zaczyna się piwo wysokopasteryzowane?
Naśladowcom podsuwam jeszcze pomysły na piwo: lekkopasteryzowane, trochę pasteryzowane, quasi-niepasteryzowane, prawie jak niepasteryzowane, niepasteryzowane ale..., pasteryzowane, ale tak tylko troszeczkę.
PS: w pierwszej chwili wbiłem się w dumę, jaką to moc ma browar.biz, no ale nie łudźmy się kluczowa była reakcja SRBP. Browar.bizem nikt by się nie przejmował, w końcu piwo wygrało w swojej kategorii.Comment
-
Opinie wyrażane na Browar.biz mają coraz większy wpływ na rynek piwa w Polsce i z tego należy się tylko cieszyć. Coraz więcej browarów "z cichacza" czyta co się u nas pisze i wyciąga z tego wnioski do swoich dalszych działań.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
No nie wiem - myślę, że się trochę mylisz Kopyrze - jakiś dłuższy czas temu ART rozmawiał z administratorem browaru Czarnków na temat tego jak została przyjęta ta informacja o pasteryzacji piwa niepasteryzowanego na naszym forum. Myślę, że to również przyczyniło się do zmiany postępowania czarnkowskiego browaru.
Opinie wyrażane na Browar.biz mają coraz większy wpływ na rynek piwa w Polsce i z tego należy się tylko cieszyć. Coraz więcej browarów "z cichacza" czyta co się u nas pisze i wyciąga z tego wnioski do swoich dalszych działań.
No i chyba nie do końca o taką zmianę postępowania nam chodziło.Comment
-
Nie jest idealnie, ale krok w dobrą stronę. Osobiście nie wierzyłem że coś w ogóle się zmieni.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Jakie podziały? Piwo.org to serwis dla piwowarów domowych, takie było założenie Elroya - serwis stricte piwowarski. Browar.biz to również serwis dla innych ludzi związanych w różny sposób z piwem, mający coraz szersze oddziaływanie na rynek piwny w Polsce. Nie wiem, w czym masz problem, zatem może nie zaśmiecajmy już tej dyskusji, która jest na inny temat.Comment
-
Piwo niskopasteryzowane.
To na pewno sukces, ale sukces bardzo doraźny. Bo jakby miał to być precedens, który tworzy regułę, to rzeczywiście nie tędy droga. A poza tym dla kogo miałby to być napis? Dla komisji etyki SRBP, żeby wszystko było w porządku?Comment
Comment