Dotarła do mnie informacja, że browar Konstancin niedługo wypuści na rynek piwo żytnie. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat?
Piwo żytnie z browaru Konstancin?
Collapse
X
-
-
Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Latem byłem w browarze i w czasie krótkiej wycieczki (browar jest krótkipiwowar zdradził nam pomysł na piwo żytnie z Konstancina. Wtedy to była wielka tajemnica bo obawiali się o efekt końcowy. Podobno jest już gotowe i do tego bardzo smaczne.
Comment
-
To była taka tajemnica poliszynela. Już od dawna się o tym plotkowałoŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
-
Innymi słowy, żyto dopuszcza sporą swobodę.
Tak czy owak, jakiejkolwiek fermentacji by nie było to piwo, bardzo się cieszę, że powstanie. W końcu przemysłowych piw żytnich w Europie jest zapewne raptem kilka.Comment
-
Nie mieszaj american lagerów z całą przebogatą sceną amerykańskich piw rzemieślniczych, bo to dwa zupełnie odrębne światy. Nie sądziłem, że takie rzeczy trzeba Ci tłumaczyć...Comment
-
Wg mnie - jeśli ktoś w Polsce mówi, że robi pszeniczniaka lub żytniakato robi w stylu bawarskim, bo w naszym regionie jest on najpopularniejszy (jeśli w przypadku piwa żytniego można mówić o jakiejkolwiek popularności).
Tak jak słysząc "jestem z Lublina" (a nawet: "I'm from Lublin") większość Polaków skojarzy polskie miasto wojewódzkie, a nie to...
Dajmy spokój. Obiektywnie masz rację. TwojeComment