Dotarła do mnie informacja, że browar Konstancin niedługo wypuści na rynek piwo żytnie. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat?
Piwo żytnie z browaru Konstancin?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziDotarła do mnie informacja, że browar Konstancin niedługo wypuści na rynek piwo żytnie. Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziZazwyczaj jadam pieczywo żytnie więc będzie się dobrze komponowaćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Latem byłem w browarze i w czasie krótkiej wycieczki (browar jest krótki piwowar zdradził nam pomysł na piwo żytnie z Konstancina. Wtedy to była wielka tajemnica bo obawiali się o efekt końcowy. Podobno jest już gotowe i do tego bardzo smaczne.
Comment
-
-
To była taka tajemnica poliszynela. Już od dawna się o tym plotkowałoŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziJa o "niespodziance" z Konstancina słyszałem w styczniu czy lutym. Tylko myślałem, że będzie to jakiś Belg.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cannabee776i99 Wyświetlenie odpowiedziPiwo będzie górnej czy dolnej fermentacji?Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziJeżeli ma to być prawdziwe piwo żytnie (roggen) to musi być górnej.
Innymi słowy, żyto dopuszcza sporą swobodę.
Tak czy owak, jakiejkolwiek fermentacji by nie było to piwo, bardzo się cieszę, że powstanie. W końcu przemysłowych piw żytnich w Europie jest zapewne raptem kilka.
Comment
-
-
ta... American lager to z kolei może zawierać do 40% niesłodowanego ryżu, czyli piwo ryżowe jest dolnej fermentacji? ...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzita... American lager to z kolei może zawierać do 40% niesłodowanego ryżu, czyli piwo ryżowe jest dolnej fermentacji? ...
Comment
-
-
Wg mnie - jeśli ktoś w Polsce mówi, że robi pszeniczniaka lub żytniaka to robi w stylu bawarskim, bo w naszym regionie jest on najpopularniejszy (jeśli w przypadku piwa żytniego można mówić o jakiejkolwiek popularności).
Tak jak słysząc "jestem z Lublina" (a nawet: "I'm from Lublin") większość Polaków skojarzy polskie miasto wojewódzkie, a nie to...
Dajmy spokój. Obiektywnie masz rację. TwojeWszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment