Jak byłam na studiach to sugerowałam się głównie ceną Żywca nie piłam nigdy, nawet nie pamiętam, na której półce w sklepie stał W Legnicy - Legnickie, a najlepiej Bursztynowe. Lura, ale za to za pół darmo....
W moich stronach niezłym powodzeniem ze względu na bliskość
Browaru Łańcut cieszy się łańcudzka 14-ka( jest jeszcze 12-ka lecz to piwo pije mniej osób- może dlatego, że słabiej "sieka" ).
Czternastkę piją pospołu młodzi i starzy piwosze z prostej relacj cena-jakość (ze wskazaniem na cenę ).
Spore grono zwolenników ma rówież Leżański Full...gul...gul....
Na plecak piwa zbieraliśmy mniej więcej trzy dni (w trzy - cztery osoby). Oprócz tego przebywaliśmy prawie codziennie w barze "Grodzkim", a czasami robiliśmy wyjścia do "Akwarium", "Piastowskiej", "Harendy", "Karłowiczanki", "Darzboru", "Bałtyku" i wielu innych, których nazw już nie pomnę ...
Polecam Kenigery made by Biedronaka!!!!!!!!!!!!!!!
Za cene 1,45 , a 1,35 w promocji tanszego i leprzego nie znajdziecie u nas pija to litrami i ja też wszystkim polecam kenio dla melanżowców jest najlepszy przy niewielkich dochodach
Z podłych tanich piw dyskontowych na pewno cieszą się kucharze amatorzy. Sam mistrz Robert Makłowicz wszak radzi, by do potraw używać piw cienkich. A te są nie tylko cienkie, ale i tanie.
Niestety przez duże grupy,małe browary podpisują kontrakty do sieci marketów i hipermarketów by funkcjonować na rynku.Są to marki doprawdy warzone "na sztukę"-byle coś wyszło,byle przetrwać...Straszne,ale prawdziwe.Konsumenci kupują bo tanie[brak kasiory daje się we znaki wszystkim].Niby wszyscy są zadowoleni,ale czy faktycznie...Ja nie jestem
szostak napisał(a) Z podłych tanich piw dyskontowych na pewno cieszą się kucharze amatorzy. Sam mistrz Robert Makłowicz wszak radzi, by do potraw używać piw cienkich. A te są nie tylko cienkie, ale i tanie.
Ja właśnie tak robię. Po co mam wydawać coś koło dwóch złotych za piwo, które da się wypić, a które muszę wlać do garnka, skoro mogę w markecie kupić cienkusza, który przez gardło by przeszedł tylko przy wielkim spragnieniu i wydać tylko 1,40 zł.
Comment