Najlepsze Piwa 2008r. wg Czechów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Czyli nie sprzedają poza granicami - zagraniczni hurtownicy przyjeżdżają do nich...

Comment

• arzy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.06
      • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Nieprawda, bo hurtownik jeździ do browaru.
      Kopyr, Ty jesteś handlowcem więc pewnie wiesz lepiej, ale ja wiem, że pan Marek z Zofmaru jeździ do hurtowni, a to chyba jeden z większych hurtowników w naszym kraju.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
      Czyli nie sprzedają poza granicami - zagraniczni hurtownicy przyjeżdżają do nich...
      Seta, doskonale wiesz o co chodzi, a czepiasz się. Zastanawiam się tylko dlaczego?
      "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      Bractwo Piwne
      Skład Piwa
      Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Arzy weź trzy wdechy, przeczytaj jeszcze raz i powiedz gdzie się Ciebie czepiłem?
        Strasznie tu ostatnio wszyscy spięci...

Comment

• arzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.06
          • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
          Arzy weź trzy wdechy, przeczytaj jeszcze raz i powiedz gdzie się Ciebie czepiłem?
          Strasznie tu ostatnio wszyscy spięci...
          Zabrzmiało to jak: piwo bezalkoholowe
          "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
          Skład Piwa

Comment

• kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedzi
            Kopyr, Ty jesteś handlowcem więc pewnie wiesz lepiej, ale ja wiem, że pan Marek z Zofmaru jeździ do hurtowni, a to chyba jeden z większych hurtowników w naszym kraju.
            Hurtownia DARS z Lubina, jak i 101 piw z Wrocławia kupują Svijany w browarze. A wcale bym się nie zdziwił, gdyby ZOFMAR brał Svijany np. od DARSa, ale to już moje gdybanie. Coby jednak nie pisać, nie jest tak, że Svijany nie sprzedaję piwa zagranicą, a to które się pojawia, to partyzantka polskich hurtowników.
            Była taka koncepcja kilka lat temu, że właściciel Svijan i Rohozca wymyślił, że piwa z tego pierwszego browaru będą kierowane na kraj, a z Rohozca na import, ale to chyba upadło. W każdym bądź razie DARS oficjalnie sprzedaje Svijany w Polsce.
            blog.kopyra.com

Comment

• arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

Hurtownia DARS z Lubina, jak i 101 piw z Wrocławia kupują Svijany w browarze. A wcale bym się nie zdziwił, gdyby ZOFMAR brał Svijany np. od DARSa, ale to już moje gdybanie. Coby jednak nie pisać, nie jest tak, że Svijany nie sprzedaję piwa zagranicą, a to które się pojawia, to partyzantka polskich hurtowników.
              Była taka koncepcja kilka lat temu, że właściciel Svijan i Rohozca wymyślił, że piwa z tego pierwszego browaru będą kierowane na kraj, a z Rohozca na import, ale to chyba upadło. W każdym bądź razie DARS oficjalnie sprzedaje Svijany w Polsce.
              Browar nie sprzedaje piwa poza granicami, czyli nie eksportuje. Każdy, Ty, ja, hurtownia, sklep - ma prawo sobie to piwo kupić i przywieźć i robić z nim dalej co chce, np. sprzedawać, tak jak Pan Marek Szymioł. Dostępność piwa, a polityka sprzedaży browaru to są dwie różne sprawy.
              Gdyby browar sam eksportował, miałby etykiety na dany kraj.

Bractwo Piwne
              Skład Piwa

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Browar nie sprzedaje piwa poza granicami, czyli nie eksportuje. Każdy, Ty, ja, hurtownia, sklep - ma prawo sobie to piwo kupić i przywieźć i robić z nim dalej co chce, np. sprzedawać, tak jak Pan Marek Szymioł. Dostępność piwa, a polityka sprzedaży browaru to są dwie różne sprawy.
                Gdyby browar sam eksportował, miałby etykiety na dany kraj.

Kupienie piwa w ilości palety w hurtowni, a stała współpraca z browarem, cotygodniowe dostawy to chyba jest różnica? DARS nie robi tego wbrew browarowi. To nie jest żadna samowolka, ani partyzantka. GŻ nie pozwala sprzedawać Brackiego poza Cieszynem i hurtownia z Wrocławia go nie dostanie w browarze, musi kombinować przez lokalne hurtownie. Browar Svijany, mimo początkowych oporów, jednak sprzedaje piwo polskiej hurtowni z myślą, że będzie sprzedawane w Polsce. Czy nie prościej przyznać się, że walnęło się babola (zresztą przecież nie jakiegoś strasznego) na podstawie tekstu sprzed kilku lat i tyle, niż iść w zaparte.
                blog.kopyra.com

Comment

• arzy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 2814

Kupienie piwa w ilości palety w hurtowni, a stała współpraca z browarem, cotygodniowe dostawy to chyba jest różnica? (...)
                  Browar dostarcza do polskiej hurtowni?

(...) DARS nie robi tego wbrew browarowi. (...)
                  Co obchodzi browar co zrobi DARS?

(...) To nie jest żadna samowolka, ani partyzantka. (...)
                  To Twoje słowa.
                  (...) Browar Svijany, mimo początkowych oporów, jednak sprzedaje piwo polskiej hurtowni z myślą, że będzie sprzedawane w Polsce.(...)
                  Nie wiem, nie jestem wróżką.
                  (...) Czy nie prościej przyznać się, że walnęło się babola (zresztą przecież nie jakiegoś strasznego) na podstawie tekstu sprzed kilku lat i tyle, niż iść w zaparte.
                  Tekst nie był pisany na postawie artykułu sprzed kilu lat, tylko był napisany przed rokiem, ja go zacytowałem.
                  Przyznaje się.

Bractwo Piwne
                  Skład Piwa

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Browar dostarcza do polskiej hurtowni?
                    Od kiedy to własność środka transportu definiuje czy browar eksportuje piwo, czy nie? Co to Loco/Franco ma takie znaczenie dla BP?
                    A jakby wysłali kurierem to co będzie eksport, czy nie będzie. Chyba zależy kto zapłaci za kuriera.

Dobra arzy, poddaję się. Svijany nie eksportują piwa do Polski, po prostu można ich piwo u nas kupić.

Naprawdę nie widzę tu powodu do sporu. Ja wiem, że jestem znanym BP-żercą , ale akurat teraz chodziło mi tylko o sprostowanie faktów.
                    blog.kopyra.com

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

Jedenastka roku 2008:
                      Tzw.“jedenastki“ są ostatnio w Czechach coraz popularniejsze i cieszą sie coraz wiekszym wzięciem wsród konsumentów. Stanowią pomost miedzy „dziesiatkami“ i „dwunastkami“.
                      W Czechach mówi się: obronić jest znacznie trudniej niż wygrać. Tegoroczny tryumfator - Klášter Ležák 11% z Klasztornego Browaru Strahov w Pradze - obronił się już po raz rzeci, a po raz czwarty został zwycięzcą. Klášterská jedenáctka charakteryzuje się wyraźną goryczką i swoistym aromatem chmielowym. Zwycięski browar może sie także pochwalić najgłębszą leżakownią, a także starodawną, gotycką bramą u wejścia do browaru.

1. Klášter – Ležák 11% (Pivovar Klášter)
                      2. Otakar ležák 11% (Pivovar Polička)
                      3. Svijanský Máz ležák (Pivovar Svijany)
                      Rozjaśnijcie mi i wyprowadźcie z błędu ale do teraz dałbym się pokroić, że ta jedenastka jest z browaru Klášter w Hradiště nad Jizerou a nie ze Strahovskiego

Comment

• boriczka
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2005.12
                        • 12

Cytat z tekstu zamieszczonego na stronie SPP :
                        "Před deseti lety utíkal hrobníkovi z lopaty, dnes je jeho výstav piva bezmála desetinásobný a to přestože jako jeden z mála českých pivovarů nevyváži ani litr své produkce do zahraničí."

Comment

• docent
                          • 2002.10
                          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                          Rozjaśnijcie mi i wyprowadźcie z błędu ale do teraz dałbym się pokroić, że ta jedenastka jest z browaru Klášter w Hradiště nad Jizerou a nie ze Strahovskiego
                          Oczywiście, że tak właśnie jest. Strahovski minibrowar nie robi nawet niczego poniżej 13°.
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika boriczka Wyświetlenie odpowiedzi
                            "Před deseti lety utíkal hrobníkovi z lopaty,
                            Piękny tekst.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika boriczka Wyświetlenie odpowiedzi
                            dnes je jeho výstav piva bezmála desetinásobný a to přestože jako jeden z mála českých pivovarů nevyváži ani litr své produkce do zahraničí."
                            Ani litr? To może ja podróbką handluję.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-12-20, 15:02.
                            blog.kopyra.com

Comment

• granat862
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.12
                              • 945

Ani litr? To może ja podróbką handluję.
                              A no ba nie dość że podróba to jeszcze z "BK"
                              Ostatnia zmiana dokonana przez granat862; 2009-12-20, 23:13.
                              Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• Bodex
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2004.08
                                • 106

Od kiedy to własność środka transportu definiuje czy browar eksportuje piwo, czy nie? Co to Loco/Franco ma takie znaczenie dla BP?
                                A jakby wysłali kurierem to co będzie eksport, czy nie będzie. Chyba zależy kto zapłaci za kuriera.

Dobra arzy, poddaję się. Svijany nie eksportują piwa do Polski, po prostu można ich piwo u nas kupić.

Naprawdę nie widzę tu powodu do sporu. Ja wiem, że jestem znanym BP-żercą , ale akurat teraz chodziło mi tylko o sprostowanie faktów.
                                kopyr po latach mogę udzielić Ci odpowiedzi, jako że ostatnio sporo siedzę w temacie i nawet byłem w Svijanach w odwiedzinach. to czy dany browar jest eksporterem warunkuje to czy uczestniczy w procedurze sprzedaży piwa ze zwrotem czeskiej akcyzy i bezvatowej sprzedaży (DPH 0%). piwo kupione w browarze svijany zawiera jednocześnie czeską akcyzę oraz czeski VAT. piwo kupione w browarze eksporterze np. primator, litovel nie zawiera czeskiej akcyzy oraz czeskiego DPH.
                                kibic w kapciach
                                tv & piwo :))

http://www.pivnica-ceska.pl

http://www.beerpubs.pl/p876,Pivnica-Ceska

http://www.facebook.com/pages/Pivnic...74305045922247

Comment

Przetwarzanie...
                                X