Podsumowania roku.
Collapse
X
-
-
Kiedyś się zastanawiałem na kwestiami związanymi z Akcyzą. Na 100 % prawo w Polsce nie przewiduje ewentualności, żeby raz browar był na terytorium państwa a raz go nie było - w sensie że browar jest ruchomy (mobilny). Zakładam się, że prawodastwo żadnego państwa nie przewiduje takiej ewentualności.
Kiedy 1,5 roku temu dowiedziałem się o tym projekcie byłem zaskoczony. Kiedy doszło do realizacji projektu i w Monachium na targach zobaczyłem prawie gotową warzelnię natychmiast podjąłem decyzję o uczestniczeniu w "pierwszej" warce... Sam statek ma 250 m długosci....Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
Tak na przyszłość statek zwie sie Aida Blu
Fotka statku: http://www.vesseltracker.com/en/Ship...u-9398888.htmlComment
-
Comment
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Długość statku: 252 m
Wysokość: 32,2 m
Posiada: 14 poziomów (Browar poziom 10)
1087 Kabin
Prędkość 22 węzły (trochę powyzej 40 km/h)
Bandera: WłoskaJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
... Na 100 % prawo w Polsce nie przewiduje ewentualności, żeby raz browar był na terytorium państwa a raz go nie było - w sensie że browar jest ruchomy (mobilny). Zakładam się, że prawodastwo żadnego państwa nie przewiduje takiej ewentualności.
...Comment
-
Pewnie skoro coś nie jest zakazane (czyli prawodawca nie prtzewiduje) to jest dozwolone. Prtzeciez na lukach w prawie mnóstwo ludzi zbiło fortuny, zgodnie z prawem bo go nie łamali a jedynie wykorzystywali mozliwości które nie były w prawie uwzględnione."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Wystarczy, żeby warzył i zbywał wyłącznie na wodach międzynarodowych i można mu naskoczyć. Tak jak z nadawami radiowymi swego czasu, którzy ustawiali nadajniki poza granicą wód terytorialnych.
Ale jeśli wpłynie na polski obszar morski, to od razu powstanie obowiązek celny i podatkowy od alkoholu, który ma na pokładzie. Już im nasze służby wybiją z głowy takie omijanie prawaOstatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2010-01-06, 10:51.Comment
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Wystarczy, żeby warzył i zbywał wyłącznie na wodach międzynarodowych i można mu naskoczyć. Tak jak z nadawami radiowymi swego czasu, którzy ustawiali nadajniki poza granicą wód terytorialnych.
Ale jeśli wpłynie na polski obszar morski, to od razu powstanie obowiązek celny i podatkowy od alkoholu, który ma na pokładzie. Już im nasze służby wybiją z głowy takie omijanie prawa
dla ułatwienia paragraf 20.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Tak na przyszłość statek zwie sie Aida Blu
Fotka statku: http://www.vesseltracker.com/en/Ship...u-9398888.htmlJesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Pewnie skoro coś nie jest zakazane (czyli prawodawca nie prtzewiduje) to jest dozwolone. Prtzeciez na lukach w prawie mnóstwo ludzi zbiło fortuny, zgodnie z prawem bo go nie łamali a jedynie wykorzystywali mozliwości które nie były w prawie uwzględnione.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
-
Polecam lekturę:
dla ułatwienia paragraf 20.Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2010-01-06, 21:18.Comment
-
Jeżeli rozmawiamy o wyszynku alkoholu na statku wycieczkowym klasy Aida... to cały czas istnieje kwestia podawania alkoholu uczestnikom rejsu. Sprawa zainstalowania browaru powoduje ze tylko dostawca alkoholu na statek (czy na statku) jest inny. Pozostałe kwestie pozostaja beż zmian.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.