Wyborcza degustuje...
Collapse
X
-
hm, było to już w końcu szmat czasu wstecz...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Krzysiu napisał(a)
Ta gazeta nie jest dla mnie wyrocznią.
Zupełnie się nie zgadzam, ani z rankingiem gazety, ani czytelników. Ranking czytelników jest żywym dowodem na potęgę reklamy.
Jak kiedyś w telewizorze jakaś oczyszczalnia ścieków żrobi reklamę, że trzeba codziennie spożywać pięc kilo ich gówien, bo są zdrowe i przysparzają atrakcyjności seksualnej, lud w to uwierzy. Oczyszczalnia dużo zaoszczędzi na karach za zanieczyszczanie środowiska
Comment
-
-
żąleną napisał(a)
Chciałbym tylko zauważyć, że wy też do tego 'ludu' należycie. Nie względem piwa, ale w iluś tam innych kontekstach na pewno.
Comment
-
-
No toż mówię - nie chodzi o piwo. Chodzi mi o to, że na pewno w jakimś stopniu ulegacie kulturze masowej, w tym reklamie, więc w rezultacie w jakimś kontekście do 'ludu' należycie. Więc nie ma sensu psioczenie na durnotę mas, bo sami wiele dajemy sobie wmówić, wcisnąć, chociaż nie zdajemy sobie z tego sprawy.
Comment
-
-
Niekoniecznie. Mnie osobiście reklama nie rusza. Owszem, jest wiele takich, które mi się podobają, ale to nie znaczy, że kupuja reklamowane produkty. Na przykład kiedys podobała mi się reklama vegety, ale i tak kupowałem kucharka, bo tańszy i równie dobry. Niektóre4 reklamy Knorra też były niezłe, a ja i tak wybierałem Amino i Winiary, ale bynajmniej nie ze względu na reklamy.
Choć - przyznaję - kiedyś uległem reklamie. W zamierzchłych czasach (druga połowa lat osiemdziesiątych), radiowa Trójka robiła sobie jaja z reklam, "reklamując" jabłka (Ludzie ja was proszę - jedzcie macintoshe), totolotka (gdy rzuciła cię dziewczyna lub pobiła cię teściowa - zagraj w totolotka) i jogurtu (już dziś pędź do hurtu po skrzynke jogutru). Dałem się podejśc i wtedy zacząłem pić jogurty. Ale odkąd zaczęto je naprawdcę reklamować, to mi przeszło i odtąd z wyrobów mlecznych uznaje tylko sery. Ale nie Hochland ani Almette
Comment
-
-
szostak napisał(a)
Dałem się podejśc i wtedy zacząłem pić jogurty.
Comment
-
Comment