Dlaczego nie pić piwa prosto z butelki

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • purc
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.02
    • 650

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jack75g
    Wiele piw jasnych typu lager pije się jedynie z butelki - Desperados, Miller. Pytałem u źródeł i wiem że nawet nie produkują do nich szklanek i pokali. Bywałem w irlandzkich pubach gdzie w asortymencie piw kilka jest w butelkach głównie 0,33, smukłe z długą szyjką i przez barmanów podawane są prosto do klienta (Budweiser, Amstel, Miller, Carlsberg itp.)
    Picie z butelki to jak stosunek w prezerwatywie - nic nie czujesz. Ta moda z filmów amerykańskich jest równie obrzydliwa jak cała pop kultura, która nas stamtąd zatruwa.

    Comment

    • sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      pijąc desperadosa czy też milera możemy ocenić kolor bo butelki są przeźroczyste
      Ło matko, ocenic kolor po butelce - w sklepie można, .....ale pic to. ZGROZA
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
        Ło matko, ocenic kolor po butelce - w sklepie można, .....ale pic to. ZGROZA
        a co z tym ma wspólnego kol. zgroza
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • YouPeter
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.05
          • 2379

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
          A skąd ty wiesz co ja spożywam? Skąd wiesz od kogo mam kiełbasę, biały ser, mleko, warzywa itd? No skąd to wiesz?

          Oczywiście, że woda nie daje gwarancji. Ale co ma woda do piw, które podałeś?

          Podałeś wyroby piwopodobne, nie ma się czym zachwycać.
          A dlaczego nie są to piwa tylko wyroby piwopodobne? Z resztą wypowiedzi się zgadzam.
          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

          Comment

          • YouPeter
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.05
            • 2379

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
            Kufel do ejla? Szklanka powinna być, jeśli już mowa o "namaszczeniu".
            Czepiasz się. Jak ja jacer-a
            Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

            Comment

            • TomX
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 1035

              #51
              W wypadku Desperadosa i Millera chodzi chyba tylko o taki "piwny szpan" - nieważne, że pije kolorową wodę z chemicznym aromatem, ważne że pije się "trendy piwo" - dlatego zgodzę sie, że te piwa są predestynowane do picia z butelki. Tylko po co marnować na nie kasę?

              Comment

              • sibarh
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2005.01
                • 10387

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX
                W wypadku Desperadosa i Millera chodzi chyba tylko o taki "piwny szpan" - nieważne, że pije kolorową wodę z chemicznym aromatem, ważne że pije się "trendy piwo" - dlatego zgodzę sie, że te piwa są predestynowane do picia z butelki. Tylko po co marnować na nie kasę?
                Dla szpanu. Przelane do szkła raczej są nie pijalne. Tracą gaz i pozostaje tylko "chemiczna woda" ale jaki szpan
                2800 nowe piwa opisałem na forum
                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

                Comment

                • Seta
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 6964

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX
                  W wypadku Desperadosa i Millera (...) Tylko po co marnować na nie kasę?
                  Żeby być trendi - pijesz piwo najdroższe w knajpie? Niech inni to widzą - nie przelewaj! Stać Cię!
                  Last edited by Seta; 2010-01-08, 22:43.
                  Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                  Comment

                  • przemo70
                    † 1970-2019 Piwosz w Raju
                    • 2007.05
                    • 1501

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                    Żeby być trendi - pijesz piwo najdroższe w knajpie? Niech inni to widzą - nie przelewaj! Stać Cię!
                    A ja bym podpowiedział amatorom takich trunków: przelać do pokala i butelkę postawić obok niech widzą brrrrrrrr
                    Save water, drink beer ...

                    http://www.parowozy.com.pl/
                    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                    Comment

                    • kopyr
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2004.06
                      • 9475

                      #55
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                      Żeby być trendi - pijesz piwo najdroższe w knajpie? Niech inni to widzą - nie przelewaj! Stać Cię!
                      I właśnie dlatego piwo lepsze (regionalne) jest lepsze niż maówka.
                      blog.kopyra.com

                      Comment

                      • Obywatel1978
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2007.09
                        • 287

                        #56
                        Tak się zastanawiam, dlaczego XXI wiek doprowadził do sytuacji, w której największe światowe marki piwne określane są mianem wyrobów piwopodobnych. Zapewne na to zasługują, ale dlaczego tak się stało? Przecież - nie ma bata - te marki zyskiwały sławę w czasach, gdy światem nie rządził wszechobecny marketing i gra pozorów więc kiedyś musiały być to po prostu dobre piwa. Co się stało, że dziś nie są dobre?

                        A propos tematu: dziś postanowiłem pójść za radą specjalistów i przelałem browar do szkła
                        Last edited by Obywatel1978; 2010-01-08, 23:25.

                        Comment

                        • Seta
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.10
                          • 6964

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                          I właśnie dlatego piwo lepsze (regionalne) jest lepsze niż maówka.
                          Nie rozumiem. Dlaczego? Bo nie jest najdroższe w knajpie?
                          Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                          Comment

                          • Seta
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.10
                            • 6964

                            #58
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978
                            Tak się zastanawiam, dlaczego XXI wiek doprowadził do sytuacji, w której największe światowe marki piwne określane są mianem wyrobów piwopodobnych. Zapewne na to zasługują, ale dlaczego tak się stało? Przecież - nie ma bata - te marki zyskiwały sławę w czasach, gdy światem nie rządził wszechobecny marketing i gra pozorów więc kiedyś musiały być to po prostu dobre piwa. Co się stało, że dziś nie są dobre?

                            A propos tematu: dziś postanowiłem pójść za radą specjalistów i przelałem browar do szkła
                            A mcDonald robi najlepsze jedzenie na świecie CZEGO DOWODEM jest jego pozycja nr 1 - to przecież największa sieć restauracji na świecie.
                            A Fiat robi dużo lepsze samochody niż Porsche, bo więcej ich sprzedaje.

                            etc etc

                            Daj spokój - mylisz się....
                            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                            Comment

                            • jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978
                              Tak się zastanawiam, dlaczego XXI wiek doprowadził do sytuacji, w której największe światowe marki piwne określane są mianem wyrobów piwopodobnych. Zapewne na to zasługują, ale dlaczego tak się stało? Przecież - nie ma bata - te marki zyskiwały sławę w czasach, gdy światem nie rządził wszechobecny marketing i gra pozorów więc kiedyś musiały być to po prostu dobre piwa. Co się stało, że dziś nie są dobre?

                              A propos tematu: dziś postanowiłem pójść za radą specjalistów i przelałem browar do szkła

                              Polecam film Beer Wars.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

                              (1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

                              Comment

                              • żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Obywatel1978
                                Co się stało, że dziś nie są dobre?
                                Robione są "po taniości" - surowce niesłodowane, krótkie leżakowanie, high gravity brewing (rozcieńczanie gęstej brzeczki, czyli w gruncie rzeczy chrzczenie).

                                Comment

                                Przetwarzanie...