Dlaczego nie pić piwa prosto z butelki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Ciepłe? O piątej rano? Z mydelniczki? Zawsze.

Comment

• Jack75g
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.02
      • 555

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
      O Jezu. Długa droga jeszcze przed nami aby nauczyć Polaków pić piwo.
      Wiele piw jasnych typu lager pije się jedynie z butelki - Desperados, Miller. Pytałem u źródeł i wiem że nawet nie produkują do nich szklanek i pokali. Bywałem w irlandzkich pubach gdzie w asortymencie piw kilka jest w butelkach głównie 0,33, smukłe z długą szyjką i przez barmanów podawane są prosto do klienta (Budweiser, Amstel, Miller, Carlsberg itp.)
      Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.

Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jack75g
        Wiele piw jasnych typu lager pije się jedynie z butelki - Desperados, Miller. Pytałem u źródeł i wiem że nawet nie produkują do nich szklanek i pokali. Bywałem w irlandzkich pubach gdzie w asortymencie piw kilka jest w butelkach głównie 0,33, smukłe z długą szyjką i przez barmanów podawane są prosto do klienta (Budweiser, Amstel, Miller, Carlsberg itp.)
        Wymieniłeś same wyroby piwopodobne, dla których nie ma znaczenia z czego sie pije.

My tu rozmawiamy o PIWIE.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Pogoniarz
          † 1971-2015 Piwosz w Raju
          • 2003.02
          • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
          Piwo z butelki tylko na łonie
          Muszę zagadać z Westą -może się zgodzi
          Zdarza mi się właśnie na łonie natury(tylko jak te łono wygląda szczególnie na górskich szlakach.Generalnie jednak piję z różnego "szkła".

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• Mikko
            • 2008.12
            • 583

Akurat producęci w/w piw jeśli by mogli to by sprzedawali te piwa w tabetkach do rozpuszczania albo w formie inhalatorów do nosa, wiec stwierdzenie że 'Wiele piw jasnych typu lager pije się jedynie z butelki' to bzdura.

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9787

Piwo z butelki tylko na łonie lub w bramie. Ale gdzie teraz bezstresowo można taki myk uskutecznić?
              Żą, przybywaj. Udostępnię Ci (bramę, a nie łono ). Jak wspomniałem w innym poście, droga jest też prywatna, ryzykujesz jedynie, że Kazik Cię obszczeka... .

Comment

• leona
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.07
                • 5853

O ja głupi byłem...
                To już wiem dlaczego policja mnie niepokoiła, kiedy podczas oczekiwania na zawody footbolowe sączyłem Bazyla Mocnego na chodniku. Oni się martwili, że bez szkła nie docenię pełni aromatu!

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
                  ryzykujesz jedynie, że Kazik Cię obszczeka....
                  ... albo sąsiadka zdemoluje.

Comment

• delvish
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.11
                    • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter
                    W Anglii zdarzało mi się pić "ale" z butelki, ale w Polsce do piwa w tej cenie podchodzę z namaszczeniem, więc musi być kufel.
                    Kufel do ejla? Szklanka powinna być, jeśli już mowa o "namaszczeniu".
                    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9787

... albo sąsiadka zdemoluje.
                      ...ale tylko wtedy, gdy zmęczony życiem lub degustacją zalegniesz na nawierzchni drogi prywatnej .

Comment

• Jack75g
                        • 2009.02
                        • 555

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                        Wymieniłeś same wyroby piwopodobne, dla których nie ma znaczenia z czego sie pije.

My tu rozmawiamy o PIWIE.
                        Totalnie bzdurne rozumowanie.

Tak samo mogę powiedzieć o wędlinach, nabiale, owocach i warzywach które kolego spożywasz jako produkty chemiczne gdyż wszędzie mozna znaleźć konserwanty i innego rodzaju wspomagacze i polepszacze. Tak samo woda z której wytwarza się tak cudowne dla Ciebie piwa nie daje gwarancji super jakości.
                        Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.

Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...

Comment

• jacer
                          • 2006.03
                          • 9875

Tak samo mogę powiedzieć o wędlinach, nabiale, owocach i warzywach które kolego spożywasz jako produkty chemiczne gdyż wszędzie mozna znaleźć konserwanty i innego rodzaju wspomagacze i polepszacze. Tak samo woda z której wytwarza się tak cudowne dla Ciebie piwa nie daje gwarancji super jakości.

A skąd ty wiesz co ja spożywam? Skąd wiesz od kogo mam kiełbasę, biały ser, mleko, warzywa itd? No skąd to wiesz?

Oczywiście, że woda nie daje gwarancji. Ale co ma woda do piw, które podałeś?

Podałeś wyroby piwopodobne, nie ma się czym zachwycać.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• petrus33
                            Gość
                            • 2008.01
                            • 888

Wiele piw jasnych typu lager pije się jedynie z butelki - Desperados, Miller
                            Wybacz kolego, ale takiego bzdeta to już dawno nie widziałem. Jeśli ktoś delektuje się piwem, musi pić z kufla/szklanicy/pokala. Dopiero wtedy będzie mógł ocenić wartość piwa, jego kolor, zapach, a na końcu smak. Pijąc z butelki pierwszych elementów nie jesteś w stanie ocenić.
                            Jeśli celem picia piwa jest jedynie jak najszybsze nawalenie się, wtedy można pić w dowolny sposób. Ale tylko w tym przypadku. Dla mnie piwo i wino jest moją pasją, dlatego też cieszę się każdym łykiem tego......slow drinka. Obawiam się, że nikogo na tym forum nie przekonasz do swoich racji. Nie to forum kolego.
                            pozd

Comment

• anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

pijąc desperadosa czy też milera możemy ocenić kolor bo butelki są przeźroczyste
                              Mniej książków więcej piwa

Comment

• Pogoniarz
                                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                                • 2003.02
                                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                                pijąc desperadosa czy też milera możemy ocenić kolor bo butelki są przeźroczyste
                                Jak i te "piwa"

Prawie jak Piwo
                                SZCZECIN

Comment

Przetwarzanie...