Ciepłe? O piątej rano? Z mydelniczki? Zawsze.
Dlaczego nie pić piwa prosto z butelki
Collapse
X
-
Wiele piw jasnych typu lager pije się jedynie z butelki - Desperados, Miller. Pytałem u źródeł i wiem że nawet nie produkują do nich szklanek i pokali. Bywałem w irlandzkich pubach gdzie w asortymencie piw kilka jest w butelkach głównie 0,33, smukłe z długą szyjką i przez barmanów podawane są prosto do klienta (Budweiser, Amstel, Miller, Carlsberg itp.)Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...Comment
-
Wiele piw jasnych typu lager pije się jedynie z butelki - Desperados, Miller. Pytałem u źródeł i wiem że nawet nie produkują do nich szklanek i pokali. Bywałem w irlandzkich pubach gdzie w asortymencie piw kilka jest w butelkach głównie 0,33, smukłe z długą szyjką i przez barmanów podawane są prosto do klienta (Budweiser, Amstel, Miller, Carlsberg itp.)
My tu rozmawiamy o PIWIE.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Comment
-
Wiele piw jasnych typu lager pije się jedynie z butelki - Desperados, Miller. Pytałem u źródeł i wiem że nawet nie produkują do nich szklanek i pokali. Bywałem w irlandzkich pubach gdzie w asortymencie piw kilka jest w butelkach głównie 0,33, smukłe z długą szyjką i przez barmanów podawane są prosto do klienta (Budweiser, Amstel, Miller, Carlsberg itp.)Comment
-
Żą, przybywaj. Udostępnię Ci (bramę, a nie łono ). Jak wspomniałem w innym poście, droga jest też prywatna, ryzykujesz jedynie, że Kazik Cię obszczeka... .Comment
-
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Tak samo mogę powiedzieć o wędlinach, nabiale, owocach i warzywach które kolego spożywasz jako produkty chemiczne gdyż wszędzie mozna znaleźć konserwanty i innego rodzaju wspomagacze i polepszacze. Tak samo woda z której wytwarza się tak cudowne dla Ciebie piwa nie daje gwarancji super jakości.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...Comment
-
Tak samo mogę powiedzieć o wędlinach, nabiale, owocach i warzywach które kolego spożywasz jako produkty chemiczne gdyż wszędzie mozna znaleźć konserwanty i innego rodzaju wspomagacze i polepszacze. Tak samo woda z której wytwarza się tak cudowne dla Ciebie piwa nie daje gwarancji super jakości.
A skąd ty wiesz co ja spożywam? Skąd wiesz od kogo mam kiełbasę, biały ser, mleko, warzywa itd? No skąd to wiesz?
Oczywiście, że woda nie daje gwarancji. Ale co ma woda do piw, które podałeś?
Podałeś wyroby piwopodobne, nie ma się czym zachwycać.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Jeśli celem picia piwa jest jedynie jak najszybsze nawalenie się, wtedy można pić w dowolny sposób. Ale tylko w tym przypadku. Dla mnie piwo i wino jest moją pasją, dlatego też cieszę się każdym łykiem tego......slow drinka. Obawiam się, że nikogo na tym forum nie przekonasz do swoich racji. Nie to forum kolego.
pozdComment
Comment