Dlaczego nie pić piwa prosto z butelki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • petrus33
    Gość
    • 2008.01
    • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
    Miałem nie zabierać głosu w tej dyskusji. Jestem odmiennego zdania .Jak już co niektórzy wiedzą ja praktycznie przywykłem do picia z butelki bo smak jest bardziej intensywny.Zaznacze w tym miejscu że najbardziej lubie i najczęściej pije CZ/SK pilsnery ciemne i jasne oraz pale ale. Zauważyłem w ciagu już paru lat że te piwa,-które można kupić(nie domowe) bardzo często po przelaniu tracą moc goryczki i na pierwszy plan schodzi słodowość lub słodycz i kwaskowość, nagazowanie spada co jest dla mnie kolejnym minusem. Czasy niepasteryzowanego i niefiltrowanego piwa w drewnianych beczkach które przykryte są lodem już dawno mineły, dlatego uważam żę chociażby dlatego piwny savoir vivre mogłby się zmienić i nie lać wszystkiego jak leci do kufla bo tak trzeba.Piana mnie srednio interesuje i kolor też w momencie gdy piwo mi nie smakuje, najważniejsza jest gorycz lub gorzkość smaku, to najbardziej lubie w piwie dlatego pije piwo z butelki.
    Jakbym czytał następną część "Cyfrowej Twierdzy" Dana Browna
    Co chwila jakieś rewelacje nie z tej planety. Piszcie dalej kolego lukex, piszcie......robi się coraz ciekawiej )))

Powoli dochodzę do wniosku, jak strasznie głupi są Ci Belgowie. Wymyślają tyle różnych szkieł do picia różnych piw. Po kiego grzyba, jak to wszystko można z gwinta obciągnąć. Ech duraki, duraki !
    Last edited by petrus33; 2010-01-12, 21:12.

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
      Jakbym czytał następną część "Cyfrowej Twierdzy" Dana Browna
      Co chwila jakieś rewelacje nie z tej planety. Piszcie dalej kolego lukex, piszcie......robi się coraz ciekawiej )))
      Odszukaj stare posty lukexa na temat picia piwa z zielonej butelki - to jest dopiero jazda bez trzymanki.
      blog.kopyra.com

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
        Odszukaj stare posty lukexa na temat picia piwa z zielonej butelki - to jest dopiero jazda bez trzymanki.
        Nadchodzą następni
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• lukex
          Porucznik Browarny Tester
          • 2005.12
          • 262

Jak już wyżej napisałem, nie chce nikogo obrażić swoimi spostrzeżeniami,jeżeli tak zrobiłem to przepraszam.Lubie zapach tzw skuna.Siarki za bradzo nie wyczuwam po otwarciu.Nie odnosze się za bardzo do piw belgijskich bo ich nie pije.apropos wąchania z zatkanym nosem, troche cieżka opcja ale i tak co to da jak piwo z kufla i tak mniej mi smakuje?Mam chyba prawo mieć odmienne zdanie, na tym chyba polega demokracja?(przynajmniej z założeń)

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Mam chyba prawo mieć odmienne zdanie, na tym chyba polega demokracja?(przynajmniej z założeń)
            Demokracja, to głos większości i my Cię właśnie przegłosowaliśmy, że nie masz racji.
            blog.kopyra.com

Comment

• Latarnik
              Premium Lamplighter
              🥛🥛🥛🥛
              • 2004.06
              • 5027

.. wąchanie retronosowe, które polega na tym, że zapach dostaje się do nosa z jamy ustnej.
              I nie tylko.
              Dodałbym jeszcze do tego, ze gdy piwo się odbije z żołądka, to wypuszczenie nadmiaru gazu otworem gębowym jest zwykłym marnotrawstwem.
              5450 kapsli z wypitych piw
              874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
              "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
              https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
              Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
              https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
                I nie tylko.
                Dodałbym jeszcze do tego, ze gdy piwo się odbije z żołądka, to wypuszczenie nadmiaru gazu otworem gębowym jest zwykłym marnotrawstwem.
                Post tygodnia.
                blog.kopyra.com

Comment

• petrus33
                  Gość
                  • 2008.01
                  • 888

Jak już wyżej napisałem, nie chce nikogo obrażić swoimi spostrzeżeniami,jeżeli tak zrobiłem to przepraszam.Lubie zapach tzw skuna.Siarki za bradzo nie wyczuwam po otwarciu.Nie odnosze się za bardzo do piw belgijskich bo ich nie pije.apropos wąchania z zatkanym nosem, troche cieżka opcja ale i tak co to da jak piwo z kufla i tak mniej mi smakuje?Mam chyba prawo mieć odmienne zdanie, na tym chyba polega demokracja?(przynajmniej z założeń)
                  Nie pij ich lukex, najlepiej zapomnij, że w ogóle istnieją
                  Nikogo nie obrażasz swoimi postami, jedynie wystawiasz świadectwo o sobie samym.
                  A jedno jest już pewne, na piwie kompletnie się nie znasz. I oczywiście masz do tego prawo.
                  Taka moja uwaga do Ciebie......poczytaj co o piwie piszą stali bywalcy tego portalu, ludzie, którzy mają naprawdę tęgą wiedzę na jego temat. Posłuchaj także ich rad, bo warto.
                  pozd

Comment

• petrus33
                    Gość
                    • 2008.01
                    • 888

Post tygodnia.
                    Kopyr.....nie dokładaj już do pieca, bo mnie ze śmiechu.......żołądek boli
                    pozd

Comment

• lukex
                      • 2005.12
                      • 262

Demokracja, to głos większości i my Cię właśnie przegłosowaliśmy, że nie masz racji.
                      Co nie oznacza że ten głos nie może być inny niż większości.Mnie chodzi tylko o moje sugestie apropos powyzszego tematu.Ktoś może się zgodzić lub nie.Ty obstajesz przy swoim , ja przy swoim.Ja swojego zdanie w tej kwestii nie zmienie.

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Co nie oznacza że ten głos nie może być inny niż większości.Mnie chodzi tylko o moje sugestie apropos powyzszego tematu.Ktoś może się zgodzić lub nie.Ty obstajesz przy swoim , ja przy swoim.Ja swojego zdanie w tej kwestii nie zmienie.
                        Widziałeś emotki?

Z tym, że nie zmieniasz zdania, to ja się już dawno pogodziłem.
                        Last edited by kopyr; 2010-01-12, 21:57.
                        blog.kopyra.com

Comment

• lukex
                          • 2005.12
                          • 262

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
                          Nie pij ich lukex, najlepiej zapomnij, że w ogóle istnieją
                          Nikogo nie obrażasz swoimi postami, jedynie wystawiasz świadectwo o sobie samym.
                          A jedno jest już pewne, na piwie kompletnie się nie znasz. I oczywiście masz do tego prawo.
                          Taka moja uwaga do Ciebie......poczytaj co o piwie piszą stali bywalcy tego portalu, ludzie, którzy mają naprawdę tęgą wiedzę na jego temat. Posłuchaj także ich rad, bo warto.
                          pozd
                          Cześć!
                          Czytam posty na forum już od paru lat, także znam mniej więcej kto co lubi i jakie ma przekonania.Ja mam przekanania takie jak wyżej napisałęm.Każde piwo pije z butelki ale jezeli mam sposobność przelewam też i do szklanki w celach porównania.Wyniki tych porównan zawarłem w postach powyżej.Może kością niezgody jest to że każdy lubi inny smak-nie mam pojęcia.Czemu miałbym oszukiwać sam siebie pijąc zawsze z kufla czy szklanki bo tak robią prawie wszyscy ci co się znająna piwie?Moje sugestie również odnoszą sie do piwnego savoir vivru z przelewaniem z butelki do szklanki....otóż czy z biegiem historii być możę szklanaka czy kufel pozostały przy butelce jako sybol dawnych czasów?lub dobrego wychowania?lub lepszego smaku?Otóż dla mnie pozostają 2 pierwsze opcje.Chciałbym żebyście nie śmiali się czy próbowali mnie wyszydzać bo mi jest przykro.Chce po prostu zaznaczyć że mam inne zdanie na temat smaku przelanego piwa z flachy do kufla.Over and Out.Pozdro

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Cześć!
                            Czytam posty na forum już od paru lat, także znam mniej więcej kto co lubi i jakie ma przekonania.Ja mam przekanania takie jak wyżej napisałęm.Każde piwo pije z butelki ale jezeli mam sposobność przelewam też i do szklanki w celach porównania.Wyniki tych porównan zawarłem w postach powyżej.Może kością niezgody jest to że każdy lubi inny smak-nie mam pojęcia.Czemu miałbym oszukiwać sam siebie pijąc zawsze z kufla czy szklanki bo tak robią prawie wszyscy ci co się znająna piwie?Moje sugestie również odnoszą sie do piwnego savoir vivru z przelewaniem z butelki do szklanki....otóż czy z biegiem historii być możę szklanaka czy kufel pozostały przy butelce jako sybol dawnych czasów?lub dobrego wychowania?lub lepszego smaku?Otóż dla mnie pozostają 2 pierwsze opcje.Chciałbym żebyście nie śmiali się czy próbowali mnie wyszydzać bo mi jest przykro.Chce po prostu zaznaczyć że mam inne zdanie na temat smaku przelanego piwa z flachy do kufla.Over and Out.Pozdro
                            To, że Tobie bardziej smakuje piwo z butelki jestem w stanie przyjąć, ale przejść do porządku dziennego nad tekstem, że szklanki czy kufle to symbol dawnych czasów, nie można, bo to bzdura straszna jest.
                            blog.kopyra.com

Comment

• lukex
                              • 2005.12
                              • 262

Widziałeś emotki?

Z tym, że nie zmieniasz zdania, to ja się już dawno pogodziłem.
                              Spoko.Szanuje twoją odmiennośc w tym temacie.Pozdro

Comment

• lukex
                                • 2005.12
                                • 262

To, że Tobie bardziej smakuje piwo z butelki jestem w stanie przyjąć, ale przejść do porządku dziennego nad tekstem, że szklanki czy kufle to symbol dawnych czasów, nie można, bo to bzdura straszna jest.
                                Fakt.Może nieco przesadzam ale to tylko dlatego że mi piwa z kufla przelane z flachy nie podchodzą.I traktuję to tylko w związku z łączeniem flachy ze szkłem.Sam z checią napiłbym się piwa z drewnianej beczki niepast i nieiltr i wypił z kufla.

Comment

Przetwarzanie...