Dlaczego nie pić piwa prosto z butelki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23960

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Chmielowy.
    No akurat Lech Free literalnie gwint ma, więc czepianie nie na miejscu.
    To nie było czepianie, tylko żart.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      To nie było czepianie, tylko żart.
      No może przesadziłem z tym czepianiem. Ale przecież mrugnąłem.
      blog.kopyra.com

Comment

• Mikko
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2008.12
        • 583

Generalnie nie piję z gwinta ale... dwie sytuacje. Lato, 10km rowerem, przystanek w małej dziurze w jakimś GSie , kupno Bosmana NP z lodówy i wypicie go z butli w 10 minut leżąc na trawie na ostrym wydechu - zabijcie, smakowało. Scenka druga - ostatnio sąsiad, jak pomagałem mu przy aucie w garażu, poczęstował mnie zimnym Lechem Pilsem (jego ulubione), piłem z gwinta i jakoś w danej sytuacji nie brakowało mi pokala a i w/w piwo weszło nawet dobrze (generalnie scena jak w amerykańskim serialu ). Reasumując - butla nie, ale w specyficznych warunkach...

ps Jakoś wyobraziłem sobie że sąsiad mnie częstuje Gościszewem Naturalnym z butli i nie wiem czy byłby to dobry pomysł.

Comment

• kopyr
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
          ps Jakoś wyobraziłem sobie że sąsiad mnie częstuje Gościszewem Naturalnym z butli i nie wiem czy byłby to dobry pomysł.
          A tam nie.* Paulaner z gwinta (na rowerze wodnym) wchodził aż miło.

A tak serio to bardzo wiele piw wypiłem z gwinta: na łódce, w czasie górskiej wędrówki, przy ognisku itd. Oczywiście jeśli piję piwo, którego nigdy wcześniej nie piłem, to staram się przelać do szkła, ostatnio nawet na plażę szklankę brałem.

*tzn. ja generalnie Naturalnego nie polecam, ale czy z butelki czy ze szkła to akurat nie ma wielkiego znaczenia.

Fajną sytuację opowiadał na szkoleniu sensor. Jakiś wyjazd do Belgii, na kempingu, gościu (Polak) je śniadanie i popija Duvelem z gwinta (bodaj z butli 0,75L).
          Last edited by kopyr; 2010-07-21, 18:04.
          blog.kopyra.com

Comment

• Mikko
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2008.12
            • 583

Bo Polak to kreatywny jest i Polak .............. potrafi!

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

0,75 Duvela na śniadanie.... no dzięki....
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                0,75 Duvela na śniadanie.... no dzięki....
                Śniadanie Mistrzów
                blog.kopyra.com

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23960

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                  Fajną sytuację opowiadał na szkoleniu sensor. Jakiś wyjazd do Belgii, na kempingu, gościu (Polak) je śniadanie i popija Duvelem z gwinta (bodaj z butli 0,75L).
                  Teraz wystarczy do Wrocławia czasem zajechać żeby pooglądać takie scenki jak to geuze piją prosto z butli 0,75

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23960

Wybacz, ale co można w Hiszpanii wypić z takiej litrowej butli? Oczywiście chodzi o coś co posiada smak

Comment

• fuliano
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2010.07
                      • 1835

Niestety w Hiszpani nie ma nic co posiada smak

Comment

• petrus33
                        Gość
                        • 2008.01
                        • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                        Wybacz, ale co można w Hiszpanii wypić z takiej litrowej butli? Oczywiście chodzi o coś co posiada smak
                        Hahaha.....Szefie, możesz łyknąć Alhambrę z gwinta, ale tylko wtedy, jeśli zjesz najpierw kilo wędzonych sardynek Wróciłem ostatnio z Barcelony i powiem Ci szczerze, że ten rejon świata do piwnych nie należy.....o nieeee !!! Tam w ogóle nie warto za piwem się rozglądać. Natomiast świat win jest bardzo bogaty....Ribera del Duero, Rioja i La Mancha i podobne klimaty wciąż zaskakują. I w to warto ładować większe pieniądze.

Comment

• Seta
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.10
                          • 6964

Ludzie poczytajta trochę zanim zaczniecie pisać o piwie!!!
                          Kopyr pisał o piciu Duvela, Art o geuze, a Wy wyjeżdżacie z Alhambrą... Kogo dziwi picie shita z plastikowej butli?

Comment

• dipeone
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2010.05
                            • 741

Ja muszę się przyznać ,że piwo najczęściej piję prosto z opakowania w jakim je kupiłem.
                            Wynika to z kilku faktów. Powodem głównym jest to, że bardzo często testuje, pije w plenerze a ciężko nosić ze sobą szkło w różne trasy. Byłoby to niewygodne i pewnie nie raz wróciłbym do domu bez zabranego szkła.
                            Ale przynajmniej jestem świadomy ,ze najprzyjemniej napić się dobrego piwa jest z pokala ,kufla czy szklanki. Ot często nie ma do tego warunków.

Comment

• abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dipeone Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...)Powodem głównym jest to, że bardzo często testuje, pije w plenerze a ciężko nosić ze sobą szkło w różne trasy. Byłoby to niewygodne i pewnie nie raz wróciłbym do domu bez zabranego szkła.
                              (...).
                              Wybacz, ale nie rozumiem tego tłumaczenia. Większość z nas ma dyżurny kufel/szklankę, z którym się wybiera na wycieczki plenerowe/giełdy. Piękna sprawa pić smaczne piwo ze szkła a nie z "gwinta".
                              Ps.No i co z tego, że sie zbije, to tylko szkło.
                              Last edited by abernacka; 2010-07-23, 07:11.
                              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• dipeone
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2010.05
                                • 741

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                                Wybacz, ale nie rozumiem tego tłumaczenia. Większość z nas ma dyżurny kufel/szklankę, z którym się wybiera na wycieczki plenerowe/giełdy. Piękna sprawa pić smaczne piwo ze szkła a nie z "gwinta".
                                Ps.No i co z tego, że sie zbije, to tylko szkło.
                                Okej, ale ja często wyruszam mając ze sobą tylko portfel ,żadnego plecaka ,teczki czy dziewczyny z torebką przy boku ,więc nie bardzo jak byłoby zabrać to szkło.
                                Idąc np. na mecz po drodze także piwa nie mam jak wypić ze szkła ,bo przy wejściu zabronią mi je wnieść ,a podczas wyjścia już nie będzie czego odebrać. Taki przykład z brzegu. Ale postanowiłem ,że kiedy będę miał możliwość to szklankę ze sobą zabiorę ,bardzo często jednak jest to na tyle utrudnione ,że zabieranie szkła nie ma sensu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X