Być może coś w tym jest. Jakiś czas temu doszły mnie słuchy o nowych piwach Sulimaru. Miał to być koźlak, ciemna pszenica i pszenica grejpfrutowa. O stoucie nie było mowy, ale może rozmówca był nie do końca zorientowany
Nowe Corneliusy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
Czekam z niecierpliwością na tego Stouta , tymczasem z profilu Piwoteki na fb wynika, że browar rezygnuje z warzenia Premium Lagera, Ale ale'a i Greenera. Trochę szkoda. No ale może te piwa zostaną zastąpione jakimiś ciekawszymi stylami? Oby nie Cornelius Miętowy♪♫
♫
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziCzekam z niecierpliwością na tego Stouta , tymczasem z profilu Piwoteki na fb wynika, że browar rezygnuje z warzenia Premium Lagera, Ale ale'a i Greenera. Trochę szkoda. No ale może te piwa zostaną zastąpione jakimiś ciekawszymi stylami? Oby nie Cornelius MiętowyPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika singerek Wyświetlenie odpowiedziJakiś czas temu doszły mnie słuchy o nowych piwach Sulimaru. Miał to być koźlak, ciemna pszenica i pszenica grejpfrutowa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziOprócz tego na wspomnianej stronie są projekty marek Kronberg , Eisenberg ...
Ostatnia Misstic orginalna, ciekawa jednak nazwa producenta wstydliwie ukryta, widać że browar sam wstydzi się i woli sprzedawać produkt anonimowo.
Karton do stouta może i ładny choć mi bardziej pasuje do jakiegoś lagera czy innego jasnego piwa.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Widziałem właśnie nowe etykiety z Piotrkowa na allegro. Faktycznie bęzie grejfrutowa pszenica, ciemna pszenica, jakieś piwo 3-słodowe, miodowe i koźlak. Ten ostatni wreszcie o ekstrakcie 16,5%, na kontrze wyczytałem że z dodatkiem słodu pszenicznego (on jest adekwatny dla stylu?) a na ecie głownej info że to będzie "piwo jasne" więć chyba helles bock się szykuje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziMnie też się grafika podoba, jest wspólny motyw i ciekawa kolorystyka. Cieszy mnie szczególnie ciemna pszenica bo jak na poslkie warunki to styl awangardowy. Szkoda tylko że chyba browar nie zdecyduje się na dunkel bocka...
Comment
-
-
Czy ten porter, którego etykieta jest na Allegro będzie innym piwem niż obecny Baltic Porter? Pytam, bo ma minimalnie niższą zaw. alkoholu i brak cukru w składzie (a o ile dobrze pamiętam obecny ma).Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
Comment