Nowe Corneliusy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • singerek
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.04
    • 285

Być może coś w tym jest. Jakiś czas temu doszły mnie słuchy o nowych piwach Sulimaru. Miał to być koźlak, ciemna pszenica i pszenica grejpfrutowa. O stoucie nie było mowy, ale może rozmówca był nie do końca zorientowany

Comment

• dreads
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.09
      • 520

Pewnie Twojemu rozmówcy pomylił się koźlak ze stoutem oby tak było, stout mógłby spowodować częstsze sięganie przeze mnie po produkty tego browaru

Comment

• Sokół83
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1598

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedzi
        Oprócz tego na wspomnianej stronie są projekty marek Kronberg, Eisenberg i Misstic - ostatnie opisano jako pszeniczne z sokiem z grapefruita
        obstawiam że dwa pierwsze to będę piwa marketowe
        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Myszon007
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2007.02
          • 1208

Czekam z niecierpliwością na tego Stouta , tymczasem z profilu Piwoteki na fb wynika, że browar rezygnuje z warzenia Premium Lagera, Ale ale'a i Greenera. Trochę szkoda. No ale może te piwa zostaną zastąpione jakimiś ciekawszymi stylami? Oby nie Cornelius Miętowy
          ♪♫

Comment

• Avernum
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.10
            • 165

Ciekawe jak by im wyszło piwko Dunkel Weizen bo pszeniczniak grejpfrutowy a'la Schöfferhofer to chyba bardziej dla kobiet propozycja ale Stout byłby ciekawy.

Comment

• docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

Czekam z niecierpliwością na tego Stouta , tymczasem z profilu Piwoteki na fb wynika, że browar rezygnuje z warzenia Premium Lagera, Ale ale'a i Greenera. Trochę szkoda. No ale może te piwa zostaną zastąpione jakimiś ciekawszymi stylami? Oby nie Cornelius Miętowy
              Żadne z nich mi nie smakowało. Ejl miał piołunową, niesmaczną goryczkę. Zawiercie bursztynowe jest o wiele lepsze. Ciekawe czy stout też będzie słabszy niż Zawiercie
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

A mnie właśnie Ale Ale od jakiegoś czasu bardzo dobrze wchodził jako taki ale weizen. Choć faktycznie goryczka nie była może z tych subtelnych i wielowymiarowych.

Comment

• domat
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.08
                  • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika singerek Wyświetlenie odpowiedzi
                  Jakiś czas temu doszły mnie słuchy o nowych piwach Sulimaru. Miał to być koźlak, ciemna pszenica i pszenica grejpfrutowa.
                  Jesteś dobrze poinformowany.

Comment

• Cooper
                    🍼🍼
                    • 2002.11
                    • 6057

Oprócz tego na wspomnianej stronie są projekty marek Kronberg , Eisenberg ...
                    Cieniutkie te projekty. Ety bezpłciowe, klasyczne nonejmy stylizowane na "a'la jakieś zachodnie piwo". Przypominają mi tanie francuskie dolnopółkowce takie w buteleczkach 250 ml sprzedawane w wielkich kartonach po 20 sztuk za jakąś śmieszną cenę o mizernej 3-4 procentowej zawartości alkoholu.
                    Ostatnia Misstic orginalna, ciekawa jednak nazwa producenta wstydliwie ukryta, widać że browar sam wstydzi się i woli sprzedawać produkt anonimowo.
                    Karton do stouta może i ładny choć mi bardziej pasuje do jakiegoś lagera czy innego jasnego piwa.
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19274

U nas oszczędza się na grafikach, pan Ziutek zrobi to po kosztach.... za piwo

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

Widziałem właśnie nowe etykiety z Piotrkowa na allegro. Faktycznie bęzie grejfrutowa pszenica, ciemna pszenica, jakieś piwo 3-słodowe, miodowe i koźlak. Ten ostatni wreszcie o ekstrakcie 16,5%, na kontrze wyczytałem że z dodatkiem słodu pszenicznego (on jest adekwatny dla stylu?) a na ecie głownej info że to będzie "piwo jasne" więć chyba helles bock się szykuje.

Comment

• Myszon007
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2007.02
                          • 1208

Ładne etykietki - widać, że browar będzie rozwijał równolegle dwie marki: Cornelius i nową - Trybunał. Jest jeden widoczny postęp - żadne z nowych piw nie ma głupawej nazwy w stylu Biołupa-greenera
                          ♪♫

Comment

• pioterb4
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 4322

Mnie też się grafika podoba, jest wspólny motyw i ciekawa kolorystyka. Cieszy mnie szczególnie ciemna pszenica bo jak na poslkie warunki to styl awangardowy. Szkoda tylko że chyba browar nie zdecyduje się na dunkel bocka...

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Mnie też się grafika podoba, jest wspólny motyw i ciekawa kolorystyka. Cieszy mnie szczególnie ciemna pszenica bo jak na poslkie warunki to styl awangardowy. Szkoda tylko że chyba browar nie zdecyduje się na dunkel bocka...
                              Przecież na kontrze jest mowa o "rubinowym" kolorze, no to moim zdaniem spokojnie się łapie.
                              blog.kopyra.com

Comment

• Tapir
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.10
                                • 730

Czy ten porter, którego etykieta jest na Allegro będzie innym piwem niż obecny Baltic Porter? Pytam, bo ma minimalnie niższą zaw. alkoholu i brak cukru w składzie (a o ile dobrze pamiętam obecny ma).
                                Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

Przetwarzanie...
                                X