Nowe Corneliusy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Myszon007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.02
    • 1208

Od ponad roku cukru nie ma wśród składników Baltica - http://browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=44522
    ♪♫

Comment

• Tapir
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.10
      • 730

Tak to jest, jak się nie ma butelki pod ręką. Tak czy inaczej mam nadzieję, że coś się zmieni bo Baltic Porter niespecjalnie mi smakuje.
      Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        Przecież na kontrze jest mowa o "rubinowym" kolorze, no to moim zdaniem spokojnie się łapie.
        Faktycznie. Zasugerowałem się napisamem z etykiety głownej: "Piwo jasne pełne". Ten podział na jasne i ciemne jest mało czytelny gdy mamy do czynienia z takimi stylami jak bock, alt czy marzen. W tym przypadku to moze być odrobinę mylące.

Comment

• Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

Na etykiecie koźlaka piszą "piwo jęczmienne jasne", a na kontrze: "Odpowiedni dobór składników nadaje mu specyficzną rubinową barwę". To jakie ono ma być, jasno rubinowe?
          JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• Aleksandros
            Porucznik Browarny Tester
            • 2011.05
            • 352

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
            To jakie ono ma być, jasno rubinowe?
            Ciemnozłote

Comment

• domat
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.08
              • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aleksandros Wyświetlenie odpowiedzi
              Ciemnozłote
              i ma niezłego kopa

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23965

No tak, najważniejsza cecha piwa w Polsce.
                Last edited by ART; 2011-08-28, 16:53.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• domat
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.08
                  • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  No tak, najważniejsza cecha piwa w Polsce.
                  Koźlak (nie dubeltowy) ma bogaty aromat, czuć wyraźnie goryczkę, ładny ciemny kolor.
                  W porównaniu do Corneliusa z grapefruitem (3% alc.) jest naprawdę mocny.

Comment

• Myszon007
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2007.02
                    • 1208

Będą nowe Corneliusy na forach kapslowych pojawiły się już nowe wzory. Nowościami będą, uwaga: Cornelius Cytryna i Cornelius Banan. To było do przewidzenia - parę miesięcy temu rozmawiałem ze znajomym sklepikarzem, i mówił mi, że Grejpfrut robi mu prawie połowę obrotu z całej gamy Corneliusów, a taka ciemna pszenica sprzedaje się słabo... Widać, nie ma co się bawić w wyszukane gatunki, lepiej dowalić soku/ aromatu Lud pragnie owoców, a nasz klient - nasz pan
                    ♪♫

Comment

• gwzd
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2012.01
                      • 622

Skoro dla większej części populacji piwo dzieli się na jasne, ciemne i smakowe (ew. pszeniczne do tego), to czemu się dziwisz? Dobrych piw/mixów smakowych (czyt. nie śmierdzących chemią) jest w sklepach niewiele, to i nie dziwi fakt, że cieszą się one dużym wzięciem - zwłaszcza wśród pań.

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

Problem polega na tym, że amator aromatów dostaje to czego oczekuje - chce aromatu miodu/grapefruita i słodkości i to otrzymuje w produkcie Corneliusa. Przychodzi gość , który chce coś bardziej standardowego i Cornelius mu oferuje ciemną pszenicę i koźlaka - czy otrzymuje to czego oczekiwał? Ja powiem szczerze, że nie bardzo, bo oba piwa leżą obok zadeklarowanych na etykiecie stylów.

Comment

Przetwarzanie...
                        X