Od ponad roku cukru nie ma wśród składników Baltica - http://browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=44522
Nowe Corneliusy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziPrzecież na kontrze jest mowa o "rubinowym" kolorze, no to moim zdaniem spokojnie się łapie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziTo jakie ono ma być, jasno rubinowe?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aleksandros Wyświetlenie odpowiedziCiemnozłote
Comment
-
-
No tak, najważniejsza cecha piwa w Polsce.Last edited by ART; 2011-08-28, 16:53.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNo tak, najważniejsza cecha piwa w Polsce.
W porównaniu do Corneliusa z grapefruitem (3% alc.) jest naprawdę mocny.
Comment
-
-
Będą nowe Corneliusy na forach kapslowych pojawiły się już nowe wzory. Nowościami będą, uwaga: Cornelius Cytryna i Cornelius Banan. To było do przewidzenia - parę miesięcy temu rozmawiałem ze znajomym sklepikarzem, i mówił mi, że Grejpfrut robi mu prawie połowę obrotu z całej gamy Corneliusów, a taka ciemna pszenica sprzedaje się słabo... Widać, nie ma co się bawić w wyszukane gatunki, lepiej dowalić soku/ aromatu Lud pragnie owoców, a nasz klient - nasz pan♪♫
♫
Comment
-
-
Skoro dla większej części populacji piwo dzieli się na jasne, ciemne i smakowe (ew. pszeniczne do tego), to czemu się dziwisz? Dobrych piw/mixów smakowych (czyt. nie śmierdzących chemią) jest w sklepach niewiele, to i nie dziwi fakt, że cieszą się one dużym wzięciem - zwłaszcza wśród pań.
Comment
-
-
Problem polega na tym, że amator aromatów dostaje to czego oczekuje - chce aromatu miodu/grapefruita i słodkości i to otrzymuje w produkcie Corneliusa. Przychodzi gość , który chce coś bardziej standardowego i Cornelius mu oferuje ciemną pszenicę i koźlaka - czy otrzymuje to czego oczekiwał? Ja powiem szczerze, że nie bardzo, bo oba piwa leżą obok zadeklarowanych na etykiecie stylów.
Comment
-
Comment