Rytuały związane z piciem corony i guinnessa
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2010-01-20, 20:13.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
Related Topics
Collapse
-
Pomimo szumnej nazwy zawiedzie się ten kto spodziewa się znaleźć tu browar. To po prostu nieduża knajpka w narożu starej stylowej kamienicy w odległości kilku minut jazdy tramwajem (3 przystanki) z głównego dworca kolejowego Timişoara Nord.
Knajpka mieści zaledwie 5 niedużych stolików,...-
Channel: Rumunia
-
-
Ten BrewPub nie był oznaczony na wyszukanej w sieci mapie browarów Islandii.Niemniej coś nam podpowiadało, że miejscowość, która ma w nazwie "pivo" musi posiadać browar. Tym tropem trafiliśmy do Faktor Brewery w Djúpivogur - miasteczku liczącym około pół tysiąca mieszkańców, położonym...
-
Channel: Islandia
2024-09-26, 19:20 -
-
Salt & Lime Lager z alko 4.7%, IBU 13.
Piana - szybko znika prawie zera.
Lacing - brak.
Gaz - średni.
Barwa - lekko opalizujące złoto.
Aromat - dziwnie, biszkopt z limonką, skórka limonki.
Smak - ciasto, skórka limonki, trochę ryżu, lekka goryczka....-
Channel: USA
2024-03-19, 21:37 -
-
Witam,
szukam piw podobnych do znanej, chyba już wszystkim Corony. Do tej pory nie spotkałem nigdzie piwa tego typu, poza jeszcze droższym millerem. Sama w sobie Corona jest mała i droga co zwyczajnie się nie kalkuluje, a z racje tego, że bardzo pasuje mi piwo tego typu chciałbym poznać...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
-
Channel: Chorwacja
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment