Produkty niesłodowane do produkcji brzeczki.
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Surowce niesłodowane w jasnych lagerach to zdecydowanie zło, ale powinnać wspomnieć, że w niektórych stylach piwnych są one wręcz niezbędne (pszenica w belgijskich witbierach, palone ziarno w stoutach i porterach bałtyckich, cukier kandyzowany w dublach i triplach), a w innych całkiem mile widziane (jęczmień, pszenica, nawet owies w brytyjskich ales albo w piwach belgijskich).
Na pewno mnóstwo pracy przed Tobą, a najpierw, pomimo pracy w browarze, trochę podbudowy teoretycznej.Comment
-
Comment
-
Nie rozumiem Twojej wypowiedzi - na jakiej podstawie uważasz,że nie chodzę na wykłady lub promotora ?
Temat pracy dostałam we środę, mam 1,5 roku na jej napisanie , a zanim pójdę do promotora, co będzie miało miejsce w następnym tygodniu, chciałam już konkretniej orientować się w temacie. Czy jest to powód do krytyki zatem ?Comment
-
Tak, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego rozpoczęłam już poszukiwania również w celu poszerzenia wiedzy teoretycznej. a właściwie to przede wszystkim po toComment
-
He ?
Nie rozumiem Twojej wypowiedzi - na jakiej podstawie uważasz,że nie chodzę na wykłady lub promotora ?
Temat pracy dostałam we środę, mam 1,5 roku na jej napisanie , a zanim pójdę do promotora, co będzie miało miejsce w następnym tygodniu, chciałam już konkretniej orientować się w temacie. Czy jest to powód do krytyki zatem ?
Jeżeli nie, no to sorka.
A co to za uczelnia?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Uniwersytet Przyrodniczy.Comment
-
Wrocław?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
To powinnaś się wybrać do Czeskiego Raju. Tam ci przy kilku piwach zrobią wykład o zacieraniu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Odnoszę wrażenie, że na Uniwersytecie Przyrodniczym było to już wałkowane na poziomie o wiele wyższym. Zresztą co ma samo zacieranie do tematyki surowców niesłodowanych?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Nic. Ale pójść można i popatrzeć.
A co ma browar. biz do surowców niesłodowanych?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Masz rację, powinna zwrócić się z pytaniem na inny portal o tematyce stricte piwowarskiej Jeżeli dziewczyna uważała na zajęciach, to akurat po tym kierunku i specjalizacji to ona mogłaby zrobić wykład.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Więcej wiedzą ci, którzy kończyli jakieś studia kierunkowe. Czyli kilka osób.
Może przyjść na piwo.org i z Dori pogadać.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Okej, widzę,że rzeczywiście nie trafiłam ze swoim pytaniem.
Uważałam na zajęciach, ale podkreślam jeszcze po raz drugi, że na moim kierunku, sam przedmiot "technologia fermentacji" obejmował niespełna 15 godzin wykładów. To jest bardzo mało, a w dodatku nie był on przedmiotem inżynierskim.
Specjalizację w tym kierunku rozpoczęłam w poniedziałek, więc jestem po pierwszym tygodniu, a cała będzie trwała 1,5 roku, przez które to będę się uczyła głównie o piwie.
Więc jeszcze tak dużej wiedzy na ten temat nie posiadam, będę ją miała w momencie ukończenia studiów.Comment
Comment