Przedstawiciel handlowy Browaru Staropolskiego poinformował mnie dzisiaj, że piwa w butelkach szklanych już nie ma i nie będzie (linia rozlewnicza została zdemontowana). W ofercie browaru zostaje Staropolskie Mocne w 1,5 l. PET-cie i Porter w 0,5 l. plastiku oraz konserwy... Acana prawdopodobnie już nie uświadczymy! Szkoda...
Piwa ze Zduńskiej Woli tylko w plastiku!
Collapse
X
-
Piwa ze Zduńskiej Woli tylko w plastiku!
Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziPrzedstawiciel handlowy Browaru Staropolskiego poinformował mnie dzisiaj, że piwa w butelkach szklanych już nie ma i nie będzie (linia rozlewnicza została zdemontowana). W ofercie browaru zostaje Staropolskie Mocne w 1,5 l. PET-cie i Porter w 0,5 l. plastiku oraz konserwy... Acana prawdopodobnie już nie uświadczymy! Szkoda...
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedziPorter w w plastikowym opakowaniu?Dobrze zrozumiałem?Jeśli tak to... normalnie armagedonPiwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Czyli będziemy mieli portera w tym samym opakowaniu co oranżadę Klik.Powodzenia!!!„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Zostaje tylko Czarnków z bączkami?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziZostaje tylko Czarnków z bączkami?
Bączki używa jeszcze Jagiełło, Zodiak, chyba Konstancin.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZduńska Wola nie używała bączków.
Bączki używa jeszcze Jagiełło, Zodiak, chyba Konstancin.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziUżywała - Dobre i Mocne były w bączkach 0,33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziBączki używa jeszcze Jagiełło, Zodiak, chyba Konstancin.
Co do tematu to chyba jest to początek końca tego browaru. Jako dalszy rozwojowy krok proponuję sprzedawanie piwa w torebkach plastikowych, takich w jakich kiedyś była sprzedawana oranżada.Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2010-03-08, 12:40.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Poszedłbym o krok (dwa?) dalej. Kiedyś słyszałem, że alkohol szybko wchłania się przez błonę śluzową, niekoniecznie żołądka.
Może by tak produkować mocne piwo (może niekoniecznie porter ) w... czopkach? Zajmuje mało miejsca, dość łatwo się wprowadza i szybko wali w czachę?
Walor towarzyski takiej konsumpcji też jawi się ciekawie...
Comment
-
Comment