Niedostępne w browarze.Dlaczego się pytam?
Grodziskie - Reaktywacja... ?
Collapse
X
-
Gratulacje.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
-
A'la Grodziskie w Lublinie
Pisząc że nasze A'la Grodziskie będzie niedostępne w browarze miałem na myśli jego niedostępnośc z leżaka.
Według mnie, trochę flaszek powinno zostać do sprzedaży na miejscu w browarze.
Dziś napełniono ich równo 1000 Jutro od rana pozostałe 650. A po południu w drogę do Żywca.Comment
-
Grecią kapslujecie?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
No, gites majonez - gratulacje. Ale uzasadnienie cenowe widzę tylko jedno - uwarzyliście to piwo na 30 zestawach z BA po cenach ze sklepu - jak by co zadzwońcie do CP - zbije się kosztyLast edited by ART; 2010-06-14, 23:40.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
W naszym przypadku koszty surowców to nie problem (ok. 5% ceny).
Samo przewiezienie butelek z huty do browaru i z browaru do Żywca kosztuje więcej. Nie mogliśmy przecież rozlać A'la Grodziskiego do zwykłych półlitrowych butelek.
Etykiety też nie są z drukarki laserowej.
Ala najdroższe są usługi browaru. Pomijając warzenie i fermentację, to przygotowanie i napełnienie tych wszystkich buteleczek to 2 dni roboty. Z powodu tego kosztu wahaliśmy się czy w ogóle zrobimy to piwo.Comment
-
Nie odpowiedziałeś Secie na temat skąd wiedzą, że nie ma popytu? I dobry przykłąd z pszenicznym w któe też nikt nie wierzył i co do którego możnaby zadać dokładnie takei pytanie jak Twoje powyższe?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Gratulacje - na pewno kupię buteleczkęComment
-
To był żart A propos huty, Toilet_Marcin pojechał do huty po paletę vichy 0,33l i wyszło jakoś po 40gr od sztuki - zapytajcie go o to - bardzo lubi ten temat
Uwaga - to tez był żart
Pomysł fajny, a realizację (d)ocenię w ŻywcuLast edited by ART; 2010-06-15, 09:23.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRzNie odpowiedziałeś Secie na temat skąd wiedzą, że nie ma popytu?
Podobnie jest w browarach restauracyjnych z innymi piwami, szczególnie mocnymi (porter, koźlak), które choć są znane przez szeroką klientelę, to nie robią ich browary restauracyjne. Powód jest bardzo prosty i czysto ekonomiczny. Mocne piwa będą droższe ze względu na wsad surowcowy, ale zysk jest taki sam jak na pszenicy czy pilsie. Jednak porterów klient wypije tylko dwa jak już zaszumi mu w głowie, a tych słabszych to ze cztery. No i przez to zysk jest 2 razy większy na słabszych.
W przypadku Grodzisza wsad surowcowy jest dwa razy mniejszy od pilsów czy pszenicy, a piwo bardzo słabe i gości tylko limitowałaby pewnie pojemność pęcherza. Zysk mógłby być ok. 2-3 razy większy niż na pilsie czy pszenicy. A jednak właściciele browarów się nie decydują. Na pewno to zmowa masonerii, albo spisek żydo-komunyComment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
W przypadku Grodzisza wsad surowcowy jest dwa razy mniejszy od pilsów czy pszenicy, a piwo bardzo słabe i gości tylko limitowałaby pewnie pojemność pęcherza. Zysk mógłby być ok. 2-3 razy większy niż na pilsie czy pszenicy. A jednak właściciele browarów się nie decydują. Na pewno to zmowa masonerii, albo spisek żydo-komuny
Po pierwsze zachowawczość osób decyzyjnych. Nie zaryzykujemy uwarzenia piwa wędzonego, bo nikt tego nie kupi.
Po drugie małe moce przerobowe, szczególnie jeśli idzie o tanki leżakowe. Niby taki Grodzisz leżakować za długo nie musi, ale jednak zajmuje tank, w którym mogłaby być pszenica czy pils, które się sprzedadzą na pewno. A to nie wiadomo jak się będzie sprzedawać i wracamy do punktu 1.Comment
-
Dziś rozpoczęła się przedpremierowa sprzedaż A'la Grodzisza Pierwsze butelki znalazły nabywców krótko po 17-ej. Piwo dostępne jest wprost z lodówki przy barze w Piwiarni Zywieckiej. Fajny widokComment
-
A jak miny próbujących?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
Comment