Ja myślę, że żeby się dobrze zrozumieć trzeba by nakreślić jakie są możliwe scenariusze od najbardziej prawdopodobnego, do najmniej prawdopodobnego.
1) reaktywacja stylu Grodziskie, czy z niemiecka Graetzer przez 1 lub więcej browarów, niekoniecznie powiązanych z Grodziskiem Wielkopolskim.
2) reaktywacja piwa Grodziskie w jakimś browarze, najlepiej z Wielkopolski.
3) budowa browaru w Grodzisku Wielkopolskim, reaktywacja marki Grodziskie,
4) reaktywacja starego browaru w Grodzisku, reaktywacja samego piwa z samodzielnie słodowanym słodem pszenicznym suszonym dymem bukowym, piwo niepasteryzowane.
Otóż wariant 4. uważam za wielce nieprawdopodobny. Z kolei mnie usatysfakcjonuje już realizacja punktu 1. i uważam ją za wysoce prawdopodobną.
PS: Krzysiu świetny post.
1) reaktywacja stylu Grodziskie, czy z niemiecka Graetzer przez 1 lub więcej browarów, niekoniecznie powiązanych z Grodziskiem Wielkopolskim.
2) reaktywacja piwa Grodziskie w jakimś browarze, najlepiej z Wielkopolski.
3) budowa browaru w Grodzisku Wielkopolskim, reaktywacja marki Grodziskie,
4) reaktywacja starego browaru w Grodzisku, reaktywacja samego piwa z samodzielnie słodowanym słodem pszenicznym suszonym dymem bukowym, piwo niepasteryzowane.
Otóż wariant 4. uważam za wielce nieprawdopodobny. Z kolei mnie usatysfakcjonuje już realizacja punktu 1. i uważam ją za wysoce prawdopodobną.
PS: Krzysiu świetny post.
Comment