Grodziskie - Reaktywacja... ?
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
A jakie? Swoją drogą, ja myślałem, że Grodzisk został zamknięty przed wejściem Afrykanerów.
Dlatego mało wierzę w wybudowanie browaru o wydajności ponad 10tys hl, który warzyłby tylko Grodzisza. To rzeczywiście jest sposób na spektakularne bankructwo. Coś na zasadzie Braniewa. Ale wyobraźmy sobie, że w Marysi, w zimie w martwym sezonie warzą piwo a'la grodziskie butelkują je w but. Vichy 0,33L i sprzedają do sklepów specjalistycznych z ceną dla klienta 7,99zł. Myślicie, że byłby problem sprzedać 1 ich warkę, sądzę, że nawet więcej. Takiego BKD wyprodukowano kilkadziesiąt tysięcy butelek, a taka Marysia może wyprodukować 1000 butelek i jest ok. I co nie sprzeda się?Last edited by anteks; 2010-03-14, 12:11.Mniej książków więcej piwaComment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
Comment
-
Co znaczy w oryginalnych? Mają jeździć po giełdach i skupować.
Ja bym to widział tak, że póki sprawa nie będzie sprawdzona można używać kieliszków wąskich do szampana. A jeśli ktoś się decyduje na serio, to oczywiście zamawiamy szkło w kształcie podobnym, ale raczej na pewno bez nadruku Grodziskie.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JacerBrowar restauracyjny, próbna warka, nawet na drozdżach Koelscha i zobaczyć jak to schodzi. Reklamować jako orzeźwiające piwo na letni skwar.
Powstaje pytanie: dlaczego? Głupi są czy co? Taki biznes w zasięgu ręki, bez żadnych inwestycji a oni tego nie widzą? Myślę że jednak doskonale zdają sobie sprawę, że to piwo jest dużo bardziej niszowe niż wydaje się to entuzjastom.Comment
-
Dlatego do odważnych świat należy.
Koźlak Jesienny też był prawie całkowicie zapomnianym stylem w NL. Nie produkowali, bo kto by tam pił takie piwo, gdy wszędzie wokół pełno Pilsów. Jednak znalazło się kilku świrniętych entuzjastów, którzy pod koniec lat 70tych w pierwszy dzień jesieni spotykali się w pewnej knajpie i urządzali sobie degustacje tych nielicznych niszowych piwek.
Dziś festiwal Koźlaka przyciaga do Amsteru tysiące ludzi, na rynku jest z 50 różnych Boków. Nawet tak znienawidzony Heineken ma go w swojej ofercie. Nie mieć go w swojej ofercie to ujma. Dzień wprowadzenia Koźlaka do sprzedaży, co roku tego samego dnia, jest wielkim świętem a w sklepach biją po oczach reklamy "Koźlak już jest"
Dlaczego nie ma pan oliwek w sklepie? A kto by to kupował? A dlaczego nie kupuje? Bo nie ma
A Żytnie to nie niszowe piwo?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Niszowe. Nie zmienia to faktu, że nie mówimy tutaj o gatunku mniej lub bardziej znanym, ale o gatunku wyjątkowo specyficznym.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pięc lat temu ktoś ze zwykłych ludzi słyszał o pszeniczniakach? Akcja koszulkowa była. Zobacz jak dziś wygląda rynek. Ktoś z nas wtedy myślał o tym, że w Polsce będziemy mieli piwo Żytnie? Gdybym zaczął miowić, że tak będzie to wiekszość by mnie zagryzła a na koniec dostałbym bana
Na wszystko potrzeba czasu a i wielu ludzi jeszcze nie wie, że takie piwo im smakujeMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Comment
-
Wątpię, by akcja koszulkowa miała jakikolwiek wpływ na to, tak szczerze. Jest to raczej normalna ewolucja rynku.
Ano, kategorycznie stwierdzić nie mogę. Mogę natomiast stwierdzić, że swoich pieniędzy w taki biznes bym nie zainwestowałSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
W sprawie piwa żytniego nie było akcji koszulkowej, a piwo się pojawiło. Chyba, że ktoś we własnym zakresie zrobił parę koszulek, browar to zauważył i postanowił spełnić życzenieMM961
4:-)Comment
Comment