Grodziskie - Reaktywacja... ?
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Swoją drogą ja bym był za koszulką odwołującą się do Grodziskiego.
Ja jestem przekonany, że w ciągu 5-10 lat będzie co najmniej jedna komercyjna próba reaktywowania tego stylu. A sądzę, że sporo więcej.
W 100 browarów w Polsce za 10 lat też nie wierzycie?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KopyrJa jestem przekonany, że w ciągu 5-10 lat będzie co najmniej jedna komercyjna próba reaktywowania tego stylu. A sądzę, że sporo więcej.
Szkoda że nie było tylu chętnych na Grodzisza w latach 1985-92 kiedy to po niektóre gatunki piw stało się w kolejce, a barach często kończyło się jeszcze przed obiadem.Comment
-
Nikt by nie zainwestował. Zauważ, że w tej dyskusji wszyscy entuzjaści inwestują pieniadze unijne, właścicieli browarów lub jakiegoś mitycznego inwestora. Nikt nie zamierza wydać ani jednego własnego prywatnego grosza.Last edited by Krzysiu; 2010-03-14, 16:57.Comment
-
Natomiast reaktywacja grodziskiego pewnie wkrótce nastąpi i wcale bym się nie zdziwił, gdyby stało się to w którymś z małych wielkopolskich browarów.
W reaktywację grodziskiego browaru jednak nie wierzę...Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Cieśle - nie butelkują
Czarnków - możliwe zmiany właścicelskie i chyba nie to im w głowie
Fortuna - gdyby był p.Stamm ?Last edited by anteks; 2010-03-14, 22:35.Mniej książków więcej piwaComment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Historycznie Wschowa, to było miasto wielkopolskie. W granicach Śląska znalazło się po II rozbiorze Polski. W latach 1975-1998 było w granicach województwa leszczyńskiego, a więc w Wielkopolsce.
To, że jakaś miejscowość znajduje się w granicach województwa lubuskiego, absolutnie nie znaczy, że nie może być miastem wielkopolskim (Wschowa, Międzyrzecz), śląskim (Zielona Góra), czy pomorskim (Strzelce Krajeńskie). Dawna Ziemia Lubuska, to zaledwie jakieś 10% obecnego województwa lubuskiego.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JacerO takie właśnie chodziło. A nawet takie nierestauracyjne tylko knajpiane.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
No Hops, no Glory :)Comment
Comment