AidaBlu w Gdyni!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • yoorga
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.01
    • 3

    #46
    I warzelnia..
    Attached Files

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19261

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szach-Mat Wyświetlenie odpowiedzi
      Za pierwszym i jedynym póki co razem, Aidablu odpłynęła z Gdyni o 16.00 Kanjpa, gdzie podawane jest piwo z okrętowego browaru, jest otwierana o 18.00. Nie wiem czy statek w następnych terminach planuje postać w porcie dłużej, ale lokal będzie raczej otwarty tak jak zwykle to chyba kończy dyskusję o sprzedaży piwa w zgodzie z polskim prawem
      możesz to napisać po polsku, bo nijak Ciebie nie rozumię.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19261

        #48
        ... usunięty post
        Last edited by e-prezes; 2010-05-17, 22:10.

        Comment

        • Krzysztof
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.04
          • 1689

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          możesz to napisać po polsku, bo nijak Ciebie nie rozumię.
          A co tam jest nie zrozumiałe?
          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
          www.twojmalybrowar.pl

          Comment

          • szach-Mat
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2008.12
            • 3

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
            możesz to napisać po polsku, bo nijak Ciebie nie rozumię.
            "rozumiĘ"? teraz wszystko jasne, dlaczego mój język do Ciebie nie przemówił.
            Mniejsza z tym. Chodziło tylko o fakt, że w godzinach obecności statku w Gdyni, piwa z tamtejszego browaru oficjalnie nie zasmakujesz. Nie ma znaczenia czy ktoś serwuje je w kuflu czy w kegu.

            Comment

            • Krzysztof
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.04
              • 1689

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szach-Mat Wyświetlenie odpowiedzi
              "rozumiĘ"? teraz wszystko jasne, dlaczego mój język do Ciebie nie przemówił.
              Mniejsza z tym. Chodziło tylko o fakt, że w godzinach obecności statku w Gdyni, piwa z tamtejszego browaru oficjalnie nie zasmakujesz. Nie ma znaczenia czy ktoś serwuje je w kuflu czy w kegu.
              I tak to należy rozumieć.
              Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
              www.twojmalybrowar.pl

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19261

                #52
                Zatem nie widzę sensu podawania godzin otwarcia.

                Comment

                • szach-Mat
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.12
                  • 3

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                  Zatem nie widzę sensu podawania godzin otwarcia.
                  Gdyby nie godziny otwarcia, ta dyskusja pewnie by się wlekła w nieskończoność. Napisz jeszcze coś, bo chyba bardziej zależy Ci na tym żeby mieć ostatnie zdanie w temacie, niż żeby powiedzieć coś wnoszącego do sprawy.

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szach-Mat Wyświetlenie odpowiedzi
                    (...) Kanjpa, gdzie podawane jest piwo z okrętowego browaru, jest otwierana o 18.00. Nie wiem czy statek w następnych terminach planuje postać w porcie dłużej, (...)

                    Będzie tylko jedna okazja w tym sezonie, aby się o tym przekonać. W dniu 22 czerwca statek ma zaplanowany postój do godziny 22:00. Nie można tego przegapić
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • zgroza
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2008.03
                      • 3605

                      #55
                      Gdzie mogę sprawdzić, kiedy statek cumuje/kotwiczy w Kopenhadze?
                      Lotna ekspozytura browaru

                      Też Was kocham.

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19261

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                        Będzie tylko jedna okazja w tym sezonie, aby się o tym przekonać. W dniu 22 czerwca statek ma zaplanowany postój do godziny 22:00. Nie można tego przegapić
                        czyli jednak będzie można wypić tego piwa?! wydawało mi się, że zarówno warzenie jak i wyszynk musi odbywać się poza wodami terytorialnymi.

                        Comment

                        • Krzysztof
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.04
                          • 1689

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                          czyli jednak będzie można wypić tego piwa?! wydawało mi się, że zarówno warzenie jak i wyszynk musi odbywać się poza wodami terytorialnymi.
                          Przeczytaj proszę akt prawny, który przywołałem.
                          Wynika z niego ze wyszynk moze obbywać sie podczas rejsu miedzynarodowego.
                          tak naprawdę samo warzenie nie ma nic do rzeczy, gdyż opodatkowana jest sprzedaż piwa a ścislej mówiąc wydanie piwa z browaru nie produkcja.
                          Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                          www.twojmalybrowar.pl

                          Comment

                          • Krzysztof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.04
                            • 1689

                            #58
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedzi
                            W dniu dzisiejszym do nabrzeża francuskiego w Gdyni zacumował pierwszy na świecie statek wycieczkowy z zainstalowanym i produkujacym piwo browarem restauracyjnym.

                            Na statku zainstalowana jest szklana warzelnia o wybiciu 5,5 hl dostarczona przez firmę Joh. Albrecht - dostawcę instalacji dla browarów Bierhalle.

                            Dzięki przychylności zaprzyjaźnionego Piwowara po przejściu weryfikacji pod względem bezpieczeństwa wszedłem na pokład Aidablu.


                            Obejrzałem statek, który od mojej poprzedniej wizyty w grudniu 2009 nabrał blasku.

                            Piłem piwo, dobre piwo.

                            Obecnie dostepne są:
                            - Weizen
                            - Maibock
                            - Hovels.

                            Około godziny 12 rozpoczęła się następna warka Hovelsa. Miełem możliwość rozpoczęcia warki przez wsypanie słodu do wody. Odbyło to się dokładnie 6 miesięcy (pierwsza warka 13.12.2009 r.) po tym jak gotowałem z Piwowarem pierwszą warkę w historii browarnictwa restauracyjnego na statku. Miało to miejsce w stoczni Meyera w Papenburgu.

                            Po przygotowaniu postaram się zamieścić kilka fotek.


                            Pisząc "zaprzyjaźnionego Piwowara" miałem na mysli zatrudnionego na statku człowieka a nie Forumowego Piwowara. Zazanaczam ze to sa dwie rózne osoby.

                            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                            www.twojmalybrowar.pl

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19261

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedzi
                              Przeczytaj proszę akt prawny, który przywołałem.
                              Wynika z niego ze wyszynk moze obbywać sie podczas rejsu miedzynarodowego.
                              tak naprawdę samo warzenie nie ma nic do rzeczy, gdyż opodatkowana jest sprzedaż piwa a ścislej mówiąc wydanie piwa z browaru nie produkcja.
                              fakt, masz rację. zaćmiło mnie tym warzeniem poza terytorium Polski. niemniej dalej nie rozumiem sensu podawania godzin otwarcia. czy z tego wynika, że będzie wtedy warzenie? czy może chodzi jedynie o możliwość obejrzenia sprzętu, samego sprzętu?

                              Comment

                              • abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                                (...)czy może chodzi jedynie o możliwość obejrzenia sprzętu, samego sprzętu?
                                Na pewno nie będzie takiej możliwości!!
                                Piwna turystyka według abernackiego

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X