I warzelnia..
AidaBlu w Gdyni!
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szach-Mat Wyświetlenie odpowiedziZa pierwszym i jedynym póki co razem, Aidablu odpłynęła z Gdyni o 16.00 Kanjpa, gdzie podawane jest piwo z okrętowego browaru, jest otwierana o 18.00. Nie wiem czy statek w następnych terminach planuje postać w porcie dłużej, ale lokal będzie raczej otwarty tak jak zwykle to chyba kończy dyskusję o sprzedaży piwa w zgodzie z polskim prawem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzimożesz to napisać po polsku, bo nijak Ciebie nie rozumię.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzimożesz to napisać po polsku, bo nijak Ciebie nie rozumię.
Mniejsza z tym. Chodziło tylko o fakt, że w godzinach obecności statku w Gdyni, piwa z tamtejszego browaru oficjalnie nie zasmakujesz. Nie ma znaczenia czy ktoś serwuje je w kuflu czy w kegu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szach-Mat Wyświetlenie odpowiedzi"rozumiĘ"? teraz wszystko jasne, dlaczego mój język do Ciebie nie przemówił.
Mniejsza z tym. Chodziło tylko o fakt, że w godzinach obecności statku w Gdyni, piwa z tamtejszego browaru oficjalnie nie zasmakujesz. Nie ma znaczenia czy ktoś serwuje je w kuflu czy w kegu.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZatem nie widzę sensu podawania godzin otwarcia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szach-Mat Wyświetlenie odpowiedzi(...) Kanjpa, gdzie podawane jest piwo z okrętowego browaru, jest otwierana o 18.00. Nie wiem czy statek w następnych terminach planuje postać w porcie dłużej, (...)
Będzie tylko jedna okazja w tym sezonie, aby się o tym przekonać. W dniu 22 czerwca statek ma zaplanowany postój do godziny 22:00. Nie można tego przegapić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziBędzie tylko jedna okazja w tym sezonie, aby się o tym przekonać. W dniu 22 czerwca statek ma zaplanowany postój do godziny 22:00. Nie można tego przegapić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziczyli jednak będzie można wypić tego piwa?! wydawało mi się, że zarówno warzenie jak i wyszynk musi odbywać się poza wodami terytorialnymi.
Wynika z niego ze wyszynk moze obbywać sie podczas rejsu miedzynarodowego.
tak naprawdę samo warzenie nie ma nic do rzeczy, gdyż opodatkowana jest sprzedaż piwa a ścislej mówiąc wydanie piwa z browaru nie produkcja.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziW dniu dzisiejszym do nabrzeża francuskiego w Gdyni zacumował pierwszy na świecie statek wycieczkowy z zainstalowanym i produkujacym piwo browarem restauracyjnym.
Na statku zainstalowana jest szklana warzelnia o wybiciu 5,5 hl dostarczona przez firmę Joh. Albrecht - dostawcę instalacji dla browarów Bierhalle.
Dzięki przychylności zaprzyjaźnionego Piwowara po przejściu weryfikacji pod względem bezpieczeństwa wszedłem na pokład Aidablu.
Obejrzałem statek, który od mojej poprzedniej wizyty w grudniu 2009 nabrał blasku.
Piłem piwo, dobre piwo.
Obecnie dostepne są:
- Weizen
- Maibock
- Hovels.
Około godziny 12 rozpoczęła się następna warka Hovelsa. Miełem możliwość rozpoczęcia warki przez wsypanie słodu do wody. Odbyło to się dokładnie 6 miesięcy (pierwsza warka 13.12.2009 r.) po tym jak gotowałem z Piwowarem pierwszą warkę w historii browarnictwa restauracyjnego na statku. Miało to miejsce w stoczni Meyera w Papenburgu.
Po przygotowaniu postaram się zamieścić kilka fotek.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziPrzeczytaj proszę akt prawny, który przywołałem.
Wynika z niego ze wyszynk moze obbywać sie podczas rejsu miedzynarodowego.
tak naprawdę samo warzenie nie ma nic do rzeczy, gdyż opodatkowana jest sprzedaż piwa a ścislej mówiąc wydanie piwa z browaru nie produkcja.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi(...)czy może chodzi jedynie o możliwość obejrzenia sprzętu, samego sprzętu?
Comment
-
Comment