A czy można zaliczyć browary w których pocałowało się klamkę u drzwi? Czy tylko takie gdzie się za próg przelazło? Chodzi mi oczywiście o te czynne
Ile różnych browarów odwiedziłeś do tej pory ?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernus Wyświetlenie odpowiedziA czy można zaliczyć browary w których pocałowało się klamkę u drzwi? (...)
Comment
-
-
Ooo no to nieżle.
Dla mnie taki gdzie sie podbiło pod drzwi a dokładnie bramę to też obiekt zaliczony. Do tego zawsze dochodzi fotodokumentacja możliwie z bliska jak i kadr z szerszego ujęcia. Nie zawsze jest możliwość wjazdu bo nie zawsze można być o właściwej porze.
Licząc więc po mojemu pewnie miałbyś lepszą liczbę bo pewnie nieraz skończyło się i u ciebie na niezdobyciu celu.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziImponujące liczby, że też Wam się chcePiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Ciebie, w takim tempie jak jak ja odwiedzam browary, prześcigną bym za jakieś 120 lat.
I to tylko wówczas jak przestał bym zbierać podstawkiZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziDla mnie taki gdzie sie podbiło pod drzwi a dokładnie bramę to też obiekt zaliczony. Do tego zawsze dochodzi fotodokumentacja możliwie z bliska jak i kadr z szerszego ujęcia.
To ja ze swoimi 281 browarami (o ile dobrze podsumowałem) to przy Marcinie jestem pikuś
U mnie jednak browary w podróży są przy okazji, a nie celem. Najpierw zamki, inne ciekawe miejsca, a jak jest coś w pobliżu to wtedy się zajedzieGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Panowie ale ja wcale z nikim się nie ścigam. Ot, dla mnie to po prostu przyjemność odwiedzić kolejny, piękny browar.
Ps. Od czasu do czasu, na swoich trasach również odwiedzam zamki i inne turystyczne atrakcje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrpk Wyświetlenie odpowiedziabernacka (czy może lepiej Marcin ?), a masz w planach może browar Orkney w Szkocji?
Comment
-
-
Piękna sprawa, już od dłuższego czasu myślę o Szkocji, ale jak zwykle coś wypada. To przynajmniej poczytam u Ciebie na blogu. Zmierzyłem się w piątek z legendą Orkeny Dark Island (kupione w niemieckiej wiosce 72 tys osób, a w Polsce niedostępne ...) i naprawdę to jest dla mnie teraz must see. Jest wersja leżakowana w beczce po Dalmore przez 3 miesiące ... Zazdroszczę w pozytywnym sensie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrpk Wyświetlenie odpowiedziPiękna sprawa, już od dłuższego czasu myślę o Szkocji, ale jak zwykle coś wypada.(...)
Ps. Relacje z browarów masz jak w banku.
Comment
-
-
To może i ja się wpiszę. Na dzień dzisiejszy odwiedziłem 77 browarów, z czego:
Polska: 35
Czechy: 25
Niemcy: 11
Słowacja: 3
Irlandia: 3
Do najlepszych mi daleko, ale systematycznie powiększam tą liczbę i nie planuję przestać, piwna turystyka to świetna sprawa
Comment
-
-
Rok się kończy a to oznacza, że czas podsumować mój podróżniczy 2014 rok.
Odwiedziłem łącznie 114 browary (spadek w porównaniu z rokiem 2014), w ośmiu krajach.
Odwiedziłem 6 browarów na Litwie, 19 browarów w Polsce, 44 browary w Niemczech, 4 browary w Hiszpanii, 3 browary w Szwajcarii, 1 browar w Czechach, 1 browar we Francji oraz 36 browarów w Wielkiej Brytanii.
W ogólnym rozrachunku daje to sumę 897 browarów.Last edited by abernacka; 2015-12-26, 16:01.
Comment
-
Comment