Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krotoszyniak
Wyświetlenie odpowiedzi
Ile różnych browarów odwiedziłeś do tej pory ?
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krotoszyniak Wyświetlenie odpowiedziok 109 tak na szybko, wiekszosc USA i Kanada.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziW tym roku, jak rozumiem?
Przecież Ciebie nikt nie pokona, jesteś w te "klocki" (odwiedzone browary) niesamowity.
Czy znasz jeszcze jakiegoś goscia, który tak jak Ty "zalicza" browary hurtowo2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Czy znasz jeszcze jakiegoś goscia, który tak jak Ty "zalicza" browary hurtowo
Podobnego fioła co my, ma pewne małżeństwo ze słonecznej Californii. Odwiedzili do tej pory 910 browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belfer102 Wyświetlenie odpowiedziA oni degustują tam piwo czy tylko wchodzą i wychodzą , ewentualnie robią jakieś tam fotki aby zaliczyć i biorą piwo do peta aby późną porą dokładnie się upić i pooglądać te fotki - jak oni to robią?
Ps. Pety w USA?
Comment
-
-
Przez kilka ostatnich dni skrupulatnie liczyłem wszystkie browary, jakie do tej pory odwiedziłem (browarów zamkniętych nie liczyłem). Browarem 739 jest browar Ustka!
Comment
-
-
Dla emigrantów oraz odwiedzających stolicę Irlandii - Dublin polecam obowiązkowo browar Guinness. Lokalizacja to ścisłe centrum stolicy - miasto w mieście. Stare obiekty browaru poprzecinane siecią ulic. Sporej wielkości kilkupoziomowe muzeum, na samym szczycie bar-pub w którym zmęczony turysta odpoczywa z pintem Guinnessa w dłoni.
W sklepie z pamiątkami ilość gadżetów birofilistycznych przyprawia o zawał serca.Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
A co to ma wspólnego z tematem wątku ?
Żeby tak zgrabnie powrócić do niego z irlandzkiego off-topu napiszę że z obliczeń wynika mi że do tej pory odwiedziłem w sumie 25 irlandzkich browarów (bez Irlandii Północnej). Podobnie jak Abernacka liczę tylko te czynne w chwili odwiedzinPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziPodobnie jak Abernacka liczę tylko te czynne w chwili odwiedzin
Ja liczę wszystkie browary, czynne jak i historyczne, nie działające jużGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziA ile nieczynnych odwiedziłeś?
Ja liczę wszystkie browary, czynne jak i historyczne, nie działające już
Myślę (jest to do przeliczenia), że zwizytowałem około 80 zamkniętych zakładów piwowarskich (głównie w Polsce i Niemczech).Last edited by abernacka; 2014-09-03, 10:03.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziA ile nieczynnych odwiedziłeś?
Ja liczę wszystkie browary, czynne jak i historyczne, nie działające jużPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Koniec roku 2014, kolejne odwiedzone browary, zmiany pogrubione
1. Polska - 123
2. Czechy - 18
3. Holandia - 1
4. Estonia - 1
5. Litwa - 4
6. Słowacja - 14
7. Słowenia - 4
8. Tunezja - 1
9. Egipt - 1
10. Mołdawia - 9
11. Macedonia - 3
12. Serbia - 16
13. Albania - 10
14. Czarnogóra - 1
15. Kosowo - 1
16. Syria - 2
17. Liban - 4
18. Malta - 2
19. Łotwa - 1
20. Rumunia - 3
21. Wietnam - 20
22. Rosja - 8
23. Liechtenstein - 3
24. Szwajcaria - 2
25. Monako - 1
26. Bośnia i Hercegowina - 15
27. Gruzja - 11
28. Dania - 2
z polskich:
Restauracyjne
Soma, Bierhalle W-wa, Bierhalle Łódź, Spiż Wrocław, Brovarnia, Pivovaria, Browarmia, Brovaria, CK, Marysia, Grill Łódź, Grill Warszawa, Kameralna, Majer, Bielitzer, Zadyma, Grodzka, Czenstochovia, Kujanki, Kalisz, Kowal, Tumski, Hotel Płock, Warzelnia Piwa, Olbracht, Szymbark, Krajcar, Trzy Korony, Zamość, Nowy Sącz Bierhalle, Biała Podlaska Osjann, Lublin Lwów, Szczecin Stara Komenda. Hrubieszów Sulewski, Racibórz Rynek. Rybnik Tragarz, Czechowice-Dziedzice Dziedzice, Siedlce Brofaktura
Istniejące: Okocim, Żywiec, Van Pur, Kłodawa, Czarnków, Jabłonowo, Zawiercie, Racibórz, Gościszewo, Olsztyn-Kormoran, Natolin, Pokrówka, Białystok Dojlidy, Ciechanów, Warka, Łomża, Grybów, Tarczyn, Wąsosz, Sierpc, Jędrzejów, Łódź 1, Piotrków Trybunalski – Sulimar, Bojanowo, Miłosław, Bednary, Lublin Nr.1, Piotrków Jan Olbracht, Bielanka
Zamknięte: Babin, Podole, Dębowa Góra, Jatutów, Olsztyn, Szczytno, Biskupiec, Barczewo, Antonowo, Kętrzyn, Krasnystaw, Chełm, Chełm Wist, Dąbrowa, Jeżewo, Suwałki, Wyszków, Warszawa Królewskie, Konstancin, Radom, Pisary, Poznań Hugger, Drozdowo Dan-Czer, Okuniew, Szczyrzyc, Tymbark, Ostrowiec Świętokrzyski, Zwierzyniec, Częstochowa Kmicic, Łódź 2, Łódź 3, Zduńska Wola, Męcka Wola, Bielsko Biała, Chomęcice, Starogard Gdański, Nidzica, Janów Lubelski, Trzemeszno, Bytów, Zarszyń, Niechanowo, Trojanów, Tomaszów Mazowiecki, Kielce Belgia, Zamość, Żnin, Ćmielów, Sarnaki, Sitnik, Karlino, Lublin Nr.2, Lublin Jensza (Kijoka), Sierpc Pehlke, Maszewo, Piotrków BraulińskiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Podsumowanie mojego 2014 roku.
Odwiedziłem łącznie 123 browary, w sześciu krajach.
Udało mi się zobaczyć 2 browary na Słowacji, 5 browarów w Panamie, 7 w Kostaryce, 24 w Polsce, 29 w Niemczech oraz 56 browarów w Anglii.
Łącznie do tej pory odwiedziłem 781 czynnych browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziImponujące liczby, że też Wam się chce
Jesteście też dobrymi logistykami, że w tak krótkim czasie, urlopowym, macie taki rozmach zwiedzania, godne podziwu.Last edited by abernacka; 2015-01-07, 22:27.
Comment
-
-
Bezsensowne wpisy Belfra usunięte. Pozostałych proszę ignorować tego typu trollowania.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment