Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wyświetlenie odpowiedzi
Ile różnych browarów odwiedziłeś do tej pory ?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedziChyba chodziło Tobie o 2015 rok ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziRok się kończy a to oznacza, że czas podsumować mój podróżniczy 2015 rok.
Odwiedziłem łącznie 114 browary (spadek w porównaniu z rokiem 2014), w ośmiu krajach.
Odwiedziłem 6 browarów na Litwie, 19 browarów w Polsce, 44 browary w Niemczech, 4 browary w Hiszpanii, 3 browary w Szwajcarii, 1 browar w Czechach, 1 browar we Francji oraz 36 browarów w Wielkiej Brytanii.
W ogólnym rozrachunku daje to sumę 897 browarów.
Wiele osób czytających ten wątek, z pewnością jest w lekkim szoku, bo brakuje im sporo (do 897), ale do wypitych różnych rodzajów piw. A ty piszesz o odwiedzonych browarach
Osobiście wypiłem już "kilka" piw, ale czy z 897 browarów ?
Będę musiał to sprawdzić przy podsumowaniu 2015 roku.Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2015-12-26, 19:42.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
-
Rok 2015 można już podsumować, kolejne odwiedzone browary, zmiany pogrubione
1. Polska - 136
2. Czechy - 18
3. Holandia - 1
4. Estonia - 1
5. Litwa - 4
6. Słowacja - 17
7. Słowenia - 18
8. Tunezja - 1
9. Egipt - 1
10. Mołdawia - 9
11. Macedonia - 3
12. Serbia - 16
13. Albania - 10
14. Czarnogóra - 1
15. Kosowo - 1
16. Syria - 2
17. Liban - 4
18. Malta - 2
19. Łotwa - 1
20. Rumunia - 3
21. Wietnam - 20
22. Rosja - 8
23. Liechtenstein - 3
24. Szwajcaria - 2
25. Monako - 1
26. Bośnia i Hercegowina - 15
27. Gruzja - 11
28. Dania - 2
29. Indie - 6
30. Austria - 1
z polskich:
Restauracyjne
Soma, Bierhalle W-wa, Bierhalle Łódź, Spiż Wrocław, Brovarnia, Pivovaria, Browarmia, Brovaria, CK, Marysia, Grill Łódź, Grill Warszawa, Kameralna, Majer, Bielitzer, Zadyma, Grodzka, Czenstochovia, Kujanki, Kalisz, Kowal, Tumski, Hotel Płock, Warzelnia Piwa, Olbracht, Szymbark, Krajcar, Trzy Korony, Zamość, Nowy Sącz Bierhalle, Biała Podlaska Osjann, Lublin Lwów, Szczecin Stara Komenda. Hrubieszów Sulewski, Racibórz Rynek. Rybnik Tragarz, Czechowice-Dziedzice Dziedzice, Siedlce Brofaktura, Bierhalle Wilanów
Istniejące: Okocim, Żywiec, Van Pur, Kłodawa, Czarnków, Jabłonowo, Zawiercie, Racibórz, Gościszewo, Olsztyn-Kormoran, Natolin, Pokrówka, Białystok Dojlidy, Ciechanów, Warka, Łomża, Grybów, Tarczyn, Wąsosz, Sierpc, Jędrzejów, Łódź 1, Piotrków Trybunalski – Sulimar, Bojanowo, Miłosław, Bednary, Lublin Nr.1, Piotrków Jan Olbracht, Bielanka, Błonie Artezan, Nowy Drzewicz Hopium, Łąkomin, Białystok Gloger, Osmola Stara Szkoła, Cieśle, Żyrardów Beer Bros, Zarzecze, Zwoleń Maryensztadt
Zamknięte: Babin, Podole, Dębowa Góra, Jatutów, Olsztyn, Szczytno, Biskupiec, Barczewo, Antonowo, Kętrzyn, Krasnystaw, Chełm, Chełm Wist, Dąbrowa, Jeżewo, Suwałki, Wyszków, Warszawa Królewskie, Konstancin, Radom, Pisary, Poznań Hugger, Drozdowo Dan-Czer, Okuniew, Szczyrzyc, Tymbark, Ostrowiec Świętokrzyski, Zwierzyniec, Częstochowa Kmicic, Łódź 2, Łódź 3, Zduńska Wola, Męcka Wola, Bielsko Biała, Chomęcice, Starogard Gdański, Nidzica, Janów Lubelski, Trzemeszno, Bytów, Zarszyń, Niechanowo, Trojanów, Tomaszów Mazowiecki, Kielce Belgia, Zamość, Żnin, Ćmielów, Sarnaki, Sitnik, Karlino, Lublin Nr.2, Lublin Jensza (Kijoka), Sierpc Pehlke, Maszewo, Piotrków Brauliński, Słobity, Suchań, ChociwelGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziRok 2015 można już podsumować, kolejne odwiedzone browary, zmiany pogrubione
21. Wietnam - 20
...
Pozdrawiam piwnie i z dużym szacunkiemRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
10 browarów to powinieneś pamiętać na śpiewająco
Pewnie zaraz lekko zofftopouję wątek ale bezczelnie sobie na to pozwolę jako ojciec-założyciel.
Może wydzielimy "podtemat" i pochwalimy się ile browarów udało Ci się odwiedzić w ciągu powiedzmy jednej doby
Nie próbowałem jakoś nigdy śrubować na rekord w tej kategorii ale myślę że mogło to w moim przypadku być może około 5.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Może wydzielimy "podtemat" i pochwalimy się ile browarów udało Ci się odwiedzić w ciągu powiedzmy jednej doby
Nie próbowałem jakoś nigdy śrubować na rekord w tej kategorii ale myślę że mogło to w moim przypadku być może około 5.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi10 browarów to powinieneś pamiętać na śpiewająco
Pewnie zaraz lekko zofftopouję wątek ale bezczelnie sobie na to pozwolę jako ojciec-założyciel.
Nie próbowałem jakoś nigdy śrubować na rekord w tej kategorii ale myślę że mogło to w moim przypadku być może około 5.Kemp
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kemp Wyświetlenie odpowiedziA ja myślę, że ta statystyka byłaby jeszcze inna, gdyby zrobić "podtemat": W ilu browarach byłeś w środku?
Fotografia przy bramie browaru mnie nie interesuje.
Comment
-
-
No właśnie. Abernacka jest dosyć wymagającym turystą i zalicza jedynie browary poznane od środka.
Ja (i chyba też Becik) podchodzimy do tego mniej wybrednie i bardziej życiowo. Nie zawsze jest możliwość wejścia na zakład bo np nie ma możliwości bycia w godzinach otwarcia browaru albo właściciel okazuje się kawałem uja i goni wizytorów niczym węgierski pogranicznik uchodźców.
Wtedy robi się foto browaru z możliwie najlepszego dostępnego miejsca i tyle.Jesli ktoś jest skrupulatny w liczeniu może zawsze rozdzielić sumę browarów odwiedzonych na te "zewnętrzne" i "wewnętrzne".Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziNo właśnie. Abernacka jest dosyć wymagającym turystą i zalicza jedynie browary poznane od środka.
Ja (i chyba też Becik) podchodzimy do tego mniej wybrednie i bardziej życiowo. Nie zawsze jest możliwość wejścia na zakład bo np nie ma możliwości bycia w godzinach otwarcia browaru albo właściciel okazuje się kawałem uja i goni wizytorów niczym węgierski pogranicznik uchodźców.
Podobnie mam z zamkami, jeśli muzeum zamkowe jest zamknięte to mi też wystarczą fotki obiektu z zewnątrz aby uznać go za odwiedzony.
Jednego dnia odwiedziłem nie więcej niż 4-5 browarów. Powtórzę już to co kiedyś gdzieś napisałem, browary nie są dla mnie stricte celem wycieczek, są przy okazji, jak są po drodze lub jeśli mam w dany miejscu więcej czasu niż zakładałem. Przykład, 8 wizyt na Węgrzech i ani jednego odwiedzonego browaru, w zeszłym roku podczas zwiedzania zachodniopomorskiego miałem w planach odwiedzić niemieckiego mikrusa leżącego ok 20 km od Cedyni ale stwierdziłem, ze zamiast do browaru wolę poświęcić ten czas na poszukiwanie zapomnianego zamczyska w BoleszkowicachGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Mnie instalacje średnio interesują, często bywa też tak, że mimo, że mam okazję zwiedzić warzelnie czy leżakownię rezygnuję bo mi się po prostu nie chce, a w większości sprzęt jest prawie taki sam.
Podobnie mam z zamkami, jeśli muzeum zamkowe jest zamknięte to mi też wystarczą fotki obiektu z zewnątrz aby uznać go za odwiedzony.
Moja lista jest dosyć krótka.
POLSKA:
nieczynne: 16
czynne: 8
mikrusy: 13
CZECHY:
mikrusy: 111
przemysłowe: 6
Stan na koniec 2015r.
Comment
-
Comment