A ja żeby nie mnożyc bytów dodam pytanie: czy ktoś wie jaki jest wpływ piwa na stan uzębienia (próchnice, dziąsła, szkliwo itp) - pozytywny, negatywny, neutralny? Czy różne rodzaje piwa mają różny wpływ na nasze zęby? (np. jeśli chodzi o ilośc cukru/cukrów w piwie?).
Piwo wartości odżywcze
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziA ja żeby nie mnożyc bytów dodam pytanie: czy ktoś wie jaki jest wpływ piwa na stan uzębienia (próchnice, dziąsła, szkliwo itp) - pozytywny, negatywny, neutralny? Czy różne rodzaje piwa mają różny wpływ na nasze zęby? (np. jeśli chodzi o ilośc cukru/cukrów w piwie?).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziA ja żeby nie mnożyc bytów dodam pytanie: czy ktoś wie jaki jest wpływ piwa na stan uzębienia (próchnice, dziąsła, szkliwo itp) - pozytywny, negatywny, neutralny? Czy różne rodzaje piwa mają różny wpływ na nasze zęby? (np. jeśli chodzi o ilośc cukru/cukrów w piwie?).
A nie szkodzą, bo obecna w ślinie ptialina zawierająca amylazy nie jest w stanie, tak jak i amylazy słodu, zhydrolizować dekstryn granicznych do cukrów prostych.
Dopiero produkt utlenienia cukrów prostych, czyli kwasy cukrowe, są groźne dla szkliwa i uznane za czynnik sprzyjający próchnicy.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
Comment